Spune-i NU Noricăi Nicolai!

Norica NicolaiSemnează aici şi dă mai departe!

“Societatea civila se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie

destinatar: Prim-ministrul Romaniei, dl. Calin Popescu Tariceanu

Coalitia pentru o Guvernare Curata considera nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei o grava eroare si solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa revina asupra acestei nominalizari.

Prin activitatea sa parlamentara, in cadrul Comisiei Juridice din Senat, dna Nicolai s-a opus cu consecventa agendei civice si anticoruptie din Romania, in privinta unor proiecte importante precum declaratiile de avere si interese transparente pentru demnitari (pe care le sustinea chiar Guvernul la acea vreme), legea Agentiei Nationale de Integritate, sau ordonanta menita sa eficientizeze DNA.

Si la capitolul legea lustratiei si a CNSAS dna Nicolai a promovat consecvent agenda celor mai conservatoare forte ale politicii romanesti.

Aceste motive, alaturi de gestul incalificabil de a incredinta fraudulos dreptul ei de vot unei rude, sunt suficiente pentru a considera numirea ei un ultraj la adresa statului de drept.

Apreciem drept o dovada de intelepciune propunerea premierului pentru ministru interimar la justitie si speram ca in continuare se va cauta un titular pentru acest portofoliu care sa satisfaca asteptarile publicului si ale Comisiei Europene in privinta reformelor anticoruptie.”

Sursa: www.petitieonline.ro

  1. calm! DADA e bine… . Norica,saraca de ea a gresit! dar la naiba,ce are asta cu faptul ca ea se vrea ministru… . toti am gresit…ar trebui sa ne facem tricouri pe care sa scrie: “am colaborat”… faptul ca situatia dansei e ultra mediatizata nu o face mai vinovata ca restu’…acesta nu se vrea un argument in favoarea noricai(a fost o norica la paltinis, acolo se zvoneste ca ea l-ar fi turnat pe noica)…
    in fine,somn usor.

  2. fratilor, am semnat-o…sa vedem ce parodie de om va iesi sa ne calauzeasca prin intunericul judacatii…

  3. Deci TOATA societatea civila intr-un glas s-a unit impotriva Noricai? Ma indoiesc. Cateva organizatii/persoane au nesimtirea sa vorbeasca in numele intregii societati civile, asta e altceva. “Coalitia pentru o Guvernare Curata” pretinde ca reprezinta toate ONG-urile si miscarile civice din Romania. Insa cine i-a delegat aceasta functie. Ceva mai multa modestie si responsabilitate n-ar strica.

    As putea scrie si eu o petitie “Poporul roman se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie”.

  4. NFL spune:
    “…all algorithms that search for an extremum of a cost function perform exactly the same, when averaged over all possible cost functions. In particular, if algorithm A outperforms algorithm B on some cost functions, then loosely speaking there must exist exactly as many other functions where B outperforms A.”
    Wolpert and Macready (1995) search
    “…for any [optimization] algorithm, any elevated performance over one class of problems is exactly paid for in performance over another class.”
    Wolpert and Macready (1997) optimization
    Concluzia: Este foarte probabil ca Norica Nicolai sa fie un ministru la fel de prost ca si ceilalti…

  5. @dragos,
    nu-mi place defel norica nicolai. ca politician. ca ministru al justitiei si mai putin. dar nu crezi ca petitia asta e oarecum nefolositoare tinand cont ca si actualul ministru interimar (care nu e norica nicolai 🙂 ) se pricepe foarte bine la abuzuri de functie si blocheaza (sau ma rog, a blocat) dosarele care trebuiau sa ajunga procurori?

  6. Mie la ea îmi place numele, sună jucăuş: Norica

    Încă ceva! Pun pariu că o schimbare de look va aduce schimbări de atitudine în ochii celor care spun NU. Vorba cântecului:

    You’ll be saying no, no, no, no, no
    When it’s really yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

    😀

  7. dragos bucurenci, va rog sa nu fiti partizan. luptati pentru cauze clare, de ce nu insistati cu ecologia ? in brasov pd-ul are cei mai corupti politicieni. de ce sa cred ce spun ei ? e implicata personal in coruptie norica nicolai ? nu ma dezamagiti!

  8. Ce mişto e când vorbeşte Societatea civilă în numele meu! Societatea aia civilă ar trebui să ne sensibilizeze pentru a ajuta bătrânii fără adăpost, copiii abandonaţi sau oamenii în suferinţă. Dar nu. Ea, societatea, urmăreşte ca guvernarea să fie fără pată. Alo! Doar cei imaculaţi ar trebui să dea cu pietre. Drept urmare mie mi se rupe şi de Norica şi de societatea civilă.

  9. yup,dar chiar sa tise rupa? … pe bune, nepasarea face posibile toate problemele pe care le insiri mai sus

  10. E grav să începi un demers printr-un fals. ”Societatea civila se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie” este o propoziție neadevărată. Probabil ”Coalitia pentru o Guvernare Curata”, oricine ar fi, e împotriva numirii. Însă societatea civilă este formată din patronate, asociații ale șahiștilor, profesorilor, asociații pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, ONG-uri ecologiste etc. Desigur probabil și ”Coalitia pentru o Guvernare Curata” e pe undeva prin acest peisaj, însă nu se poate identifica cu societatea civilă. Și ca să inchei argumentul, nu am văzut pensioanrii sau șahiștii manifestând exasperați cu miile în stradă, și mă îndoiesc că o vor face vreodată pentru această cauză de palat.

    De altfel încercările de a identifica o asociație sau grup de asociații cu societatea civilă nu pot fi calificate decât ca o fraudă. Lucrurile devin și mai dubioase atunci când la mijloc e un partizanat politic evident. E pur și simplu o uzurpare a unui titlu și o instrumentalizare a sa, fatalmente în scopurile unora doar.

  11. @ yoyoyoi si incognito, v-am şters gâlceava. mai subţire cu cuvintele grele, vă rog, iar detaliile despre problemele de sănătate ale unei persoane publice, indiferent de cât de bine intenţionaţi sunteţi, vă rog păstraţi-le pentru paginile tabloidelor.

    am închis comentariile la această însemnare.

Comments are closed.