Cetăţean, un pas în faţă!

Dacă nu eşti de acord cu desfiinţarea CNSAS,

dacă nu vrei ca judecătorii Curţii Constituţionale să-şi mai bată joc de interesul cetăţeanului,

dacă te-ai săturat să te facă Voiculeştii, lichelele şi băieţii cu ochi albaştri,

dacă-ţi pasă de cine face legea şi fărădelegea în România la 18 ani după desfiinţarea Securităţii

vino mâine, poimâine şi răspoimâine în Piaţa Universităţii la ora 14:00 să protestezi timp de o oră împotriva scoaterii CNSAS în afara legii.

Detalii aici.

Cu cât vom fi mai puţini, cu atât îndrăzneala lor va fi mai mare.

Vino şi arată-le că interesul cetăţeanului e mai presus de interesul securiştilor!

  1. e singura alternativa, protestul in strada..nemtii au luat cu asalt sediile stasi ca sa fie siguri ca nu dispar dosarele, asa trebuia sa facem si noi, acum e tarziu..

  2. foarte bine!
    Inca n-am auzit dar sper sa se gandeasca cineva la confectionarea de pancarte, afise, etc. Cat mai sugestive!
    Eventual veniti cu fluiere sa fim cat mai galagiosi!:)

  3. Desi, in principiu, nu sunt nici eu de acord cu scoaterea CNSAS-ului in afara legii, am o problema cu manifestarile de genul asta. Poate ma insel, dar intotdeauna mi s-a parut ca a incuraja oamenii sa iasa in strada de fiecare data cand o institutie a statului ia o decizie care nu e foarte populara inseamna a incita acei cetateni la dispret fata de orice forma a autoritatii de stat.

    cred ca prea multi dintre cei care vor iesi in strada in apararea CNSAS-ului o vor face cu dispret, cu scarba si cu aversiune fata de autoritatile Romaniei de astazi, iar o astfel de atitudinea nu mi se pare normala. exista si alte moduri in care astfel de abuzuri ar putea fi cenzurate, poate chiar mai constructiv.

    in plus, pe terment lung, cred ca educarea cetatenilor, cultivarea in randul acestora a unor valori europene, occidentale, a unor exigente cu privire la politicienii care le reprezinta interesele, la institutiile statului si modul in care acestea isi fac datoria, insuflarea unui spirit de colectivitate si a unei responsabilitati civice, toate acestea vor da rezultate mult mai bune in problema reformarii Romaniei decat aceasta vanatoare de vrajitoare, care-a fost securist, care-a turnat, care-a mintit si asa mai departe.

  4. Vati trezit cam tarziu. In piata se mergea acum 18 ani daca nu vroiai ca peste 18 ani sa se intample asta. Acum e prea tarziu. Poate cheama Voiculescu minerii sa planteze niste panselute peste capul vostru.

  5. Să credem că mai există laici morali? Eu cred, mai degrabă, că este vorba de un oportunism ieftin, zâmbitor! E bine să luăm leafă din muncă și nu din sporovăire de doi lei! Iar tu, la rându-ți, stângist declarat, ce te miri despre o anume imoralitate? Vai de capul tău, parol, de fariseu schimnic într-ale umanismului! Nu te poți ajuta pe tine, dară-mi-te pe alții! Harala! Ian vezi mai bine, cum poți înjura pe forumul ping-pong al Evz! Cată alte metode!

  6. @waszlaw

    si tu chiar crezi ca nea Gheorghe o sa inteleaga ceva din acele documente odata facute publice? chiar crezi ca omul de rand din Romania e suficient de educat, de responsabil si de constient ca sa traga o concluzie justa din informatiile care i se ofer? ma tem ca e improbabil atata timp cat in Romania, la tara, se cumpara voturi cu un kil de orez si o pereche de sosete.

    poporul roman nu are exercitiul democratiei, nu e constient de echilibrul fragil dintre putere si responsabilitate si nu intelege mecanismele statului de drept. ca atare, are nevoie de formatori de opinie, de oameni care sa-i arate, sa-i explice si uneori chiar sa traga concluziile in locul lui. ca nu e de dorit ca acesti formatori de opinie sa se erijeze in judecatori sau in detinatori de adevaruri absolute, e o alta problema.

  7. 1.pe nea Gheo’ nu-l intereseaza nici verdictu dat de cnsas, iti zic io sigur…iar apoi cnsasu’ nu mi-a demonstrat niciodata ca e o institutie obiectiva…e vorba desigur de opinii…

  8. waszlave,poza aia o ai inainte de a-l citi pe kafka sau dupa? si de unde stii tu ca pe nea gheo nu l-a interesat verdictul cenesasului? ca doar n-oi fi vorbit cu cristoiu!!

  9. indiferent de opinii sau afinitati politice si de viziuni personale, fapt este ca nea Gheo voteaza si tot fapt este ca nea Gheo este arhetipul romanului de rand, este o oglinda a majoritatii romanului. eu, tu, Bucurenci insusi, suntem cantitati neglijabile la numaratoarea voturilor. nu incurajez pasivitatea elitelor, dimpotriva, dar este totusi o realitate. “oamenii cu carte” sunt, din pacate, o minoritate, iar atunci cand depasesti granitele oraselor mari din tara, imaginea devine sumbra. si atunci devine evident ca acele documente facute publice de CNSAS ii sunt destinate, in primul rand, lui nea Gheo. are vreun rost?

    un exemplu poate relevant il reprezinta “referendumul” de astazi de la Snagov. daca aveti ocazia, merita sa prindeti un grupaj de stiri cu interviuri luate satenilor apropo de ce parere au ei despre construirea unei piste de Formula 3, a unui mall si a unui hotel de 4 stele pe islazul comunal. aia e Romania adevarata, iar ala e un sat totusi plin de vile de bogatani si aflat la vreo 20 de minute de Bucuresti.

  10. sa traiti domnu bucurenci. eu nu prea inteleg ce mare chestie e cnsas-ul asta de merita sa fie aparat cu atita inversunare. eu as fi vazut in decizia cc un prilej de a sprijini accesul neingradit al tuturor cetatenilor la arhive – fara mijlocirea niciunui filtru partinitor politic. eu nu cred ca cnsas a fost creat pr desconspirare, ci pt santaj in f de interesele momentului – adica apa de ploaie. ori, iata un moment cind chiar si institutia asta – chiar asa absurda cum este – nu mai poate functiona. eu ma asteptam ca societatea civila sa ceara imperativ ca fiecare roman sa aiba dreptul sa-si formeze propria parere, nu sa-i fie servite decizii si opinii ale altora.

Leave a Reply