Youth Summit – a doua ediţie

Mâine moderez dezbaterea principală la Youth Summit, un eveniment organizat de Asociaţia ORICUM pentru Educatie alături de British Council şi Unilever sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Romaniei.

Youth Summit

Vorbitorilor, personalităţi culturale, politice sau din lumea afacerilor, li s-a cerut să propună o viziune de 20 de ani pentru educaţie în România. Detalii pe www.youthsummit.ro.

Evenimentul se află la a doua ediţie. Am fost şi anul trecut şi am mai scris aici câte ceva.

  1. singura sansa a rromaniei este urmatoarea:
    1. basescu face declaratii si ia masuri astfel incit nato, ue, unicef, onu, sapard, etc sa considere rromania cel mai nou membru al “axis of evil”
    2. organizatiile internationale mai sus mentionate se inflameaza si iau in discutie desfasurarea de forte militare pentru democratizarea rromaniei
    3.organizatiile americane de lobby se infiinteaza la usa biroului oval pt a-l convinge pe prezident ca resursele de petrol si gaze ale rromaniei sunt exact ceea ce trebuie americanilor in aceste moment de dificultate a pietei. in acelasi timp, arestarea resurselor naturale ale rromaniei de catre americani va fi o grea lovitura data austriei si ue.
    4. sua nu mai asteapta o rezolutie internationala in acest sens si mobilizeaza citeva milioane de soldati de elita la granita rromano-sirba. in acelasi timp, toate rachetele cu focoase nucleara ale sua sunt directionate inspre bucuresti.
    5. in acest timp, presa internationala atrage atentia asupra nenumaratelor incalcari ale drepturilor omului de catre autoritatile din rromania. informat imediat despre acest aspect, prezidentul sua, serios ingrijorat de soarta rromanilor nevinovati si sfisiat de durere, da ordinul folosirii arsenalului nuclear impotriva rromaniei: “for a swift and painless democratisation of this pour country”
    6. aceasta tara mizerabila este stearsa de pe fata pamintului. americanii incep reconstruirea unei tari mai frumoase, mai democratice si mai bune pentru populatia supravietuitoare. rromania poate reveni la denumirea ei initiala: romania.
    7. everybody is happy. the end.

  2. Dragos,
    sunt realmente intristat de actiunea ta.De ce nu ne-ai anuntat pe acest blog de posibilitatea de a ne inscrie si noi la acest Youth Summit ?
    Ne anunti doar acum ca sa te lauzi cu moderarea ta, dar cand deja e prea tarziu si listele participantilor s-au inchis.

  3. e bine că se fac şi din ăstea. e şansa tineretului de a se afirma.

    cel mai nasol e să trezeşti la 40 de ani şi să spui: a trecut viaţa pe lângă mine!

    eu zic să profităm cât timp avem ocazia. ne vedem anul viitor la youth summit, ediţia a treia! 😉

  4. Dragos, iti multumim mult pentru prezenta (fizica si de spirit, fireste) si pentru moderare. Speram ca te-ai simtit bine si ca te-ai delectat cu descoperirea felului in care gandeste generatia lipsita de doamna Postelnicu.

  5. musculitamegabyte

    dilema…viata orice am face trece pe langa noi, important este ce incercam sa facem in tot acest timp.Spun incercan deoarece mare lucru num reusim

  6. @Claudia… cred ca cel mai bine a vazut asta mama mea, care a fost in public mare parte din dezbateri. Mi-a spus apoi acasa ca nu ii venea sa creada ca tinerii de azi au curajul si abilitatea sa se ridice in picioare, sa isi expuna punctul de vedere fara emotii, fara indelungi frustrari acumulate prin oprimarea permanenta exercitata de o tovarasa Postelnicu sau alta. Imi spunea ca ea avea opinii dizidente ca sa zic asa, dar erau franturi de opinie, erau timide si rostite mereu in intimitate; sau nerostite. A adaugat apoi ca isi dea seama ca in sfarsit exista o generatie de tineri care are curajul actiunii “nebezmetice”, actiunii cu scop si cap si coada (a opus asta actiunilor pe care le-a facut generatia ei la revolutie). Din nefericire tot ea mi-a amintit, ca ne uitam la stiri la televizor in seara de dupa Youth Summit si vedeam ce stiri “prind”, ca pustii de la Youth Summit sunt varful unui aisberg, si ca pe masura ce cobori spre baza trunchiul de gheata devine tot mai gaunos. Motivatia scade, orizontul mintii la fel, masura satisfactiei devine salariul peste medie si slujba sigura, si tot asa.

  7. staredeurgenta

    A aparut numarul 3 al revistei Stare de urgenta.
    http://staredeurgenta.marte.ro
    Se gaseste in Chisinau (in toate chioscurile de presa) si in Bucuresti (la chioscul din fata Muzeului Literaturii / B-dul Dacia, intre Romana si Calea Victoriei / si in Green Hours).
    In curind si in Iasi si Constanta.
    Va rugam sa cititi erata de pe blog sau din revista.

Leave a Reply