Grădina de pe bloc

Miruna RaleaMaiMultVerde participă în cadrul competiţiei Respect pentru viitor, organizată de Petrom împreună cu RealitateaTV, cu proiectul “Grădina de pe bloc”, care-şi propune să-i ajute pe bucureşteni să-şi reînverzească terasele de pe blocuri.

O idee simplă, care poate da naştere unei revoluţii verzi în Capitală. Una dintre cifrele care ar trebuie să ne pună pe gânduri este că bucureştenii au 7 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor.

Proiectul “Grădina de pe bloc” a fost prezentat de Mona Nicolici împreună cu Toni Grecu în cadrul emisiunii Respect pentru viitor, difuzată ieri pe Realitatea TV. Înregistrarea poate fi urmărită aici.

Dacă vrei ca acest proiect să intre în competiţie pentru a fi finanţat, sună la 021 408 84 95 (tarif normal). Celălalt proiect care poate fi votat săptămâna asta se numeşte “Bursa ideilor” şi poate fi votat apelând 021 408 84 94.

:: MaiMultVerde este organizaţia de mediu pe care am înfiinţat-o anul acesta împreună cu Andreea Teodorescu, Doru Mitrana şi Hanno Hoefer. MaiMultVerde a primit încă de la înfiinţare înaltul patronaj al ASR Principesa Margareta a României.

  1. @Dadatroll: ai o obsesie cu fonturile si infatisarea blogurilor?! /:) mai bine ai comenta ideile din text si nu forma acestora… intelegi diferenta?!
    @Bucurenci: multu succes cu noul proiect, sper sa reuseasca! voi suna si eu maine, desi stau in Bucuresti la camin 🙂

  2. blogecologic

    Vroiam să văd diagrama radar cu indicatorii relevanţi. Apoi, care sunt factorii de risc ? Cultura percepţiei riscului, absolut necesară în managementul mediului, vă scapă complet!
    Titus Filipas
    PS. Aştept să aruncaţi la gunoi comentariul.

  3. Interesanta si chiar buna idee, insa o consider o masura cosmetica… arhitectura este oribila si nu schimba cu nimic daca ai de-a face cu un oras cenusiu ce nu inspira nicio speranta si un oras cenusiu cu ceva verdeata care la randul sau nu inspira nicio speranta. Voi scrie despre asta pe blogul meu.

  4. Şi eu cred că ar fi bine 7 mp de bucureştean! Mă gândesc în special la centrul capitalei, ultra-sufocat şi cenuşiu până în măduva oaselor… Ca idee, 7 mp sună bine, să te gândeşti că există undeva 7 mp de verde alocaţi doar ţie, dar din păcate nu este aşa, este vorba doar despre o medie artimetică nerelevantă pentru acest caz, cel puţin.

  5. drpaulnistor

    E o idee faina atata timp cat se face cu tact si de calitate…e penal sa te gandesti ca noi romanii neam obisnuit cu second hand.Ar fi inca un pas marunt spre civilizatie…:D

  6. atatea commenturi care pierd esentialul. e vorba de gradini pe blocuri, adica poti sa te urci pe bloc sa te relaxezi, sa mananci o rosie facuta de tine, sa stai la soare… ce-i asa de complicat? in afara se face chestia asta de mult timp, iar poate ca in loc sa preluam orbeste ideologia consumerista, ar fi mai ok sa ne insipiram din proiectele de succes.
    o initiativa foarte buna, sper sa se bucure de o mediatizare intensa, si poate ca va fi preluata ideea si de retarzii care candideaza la primarie. in loc de pomeni cu mici si bere, ar fi mai bine sa dezbata planuri de dezvoltare viabila

  7. E o solutie buna prin care creste durata de viata a unui acoperis, asigurandu-se totodata un confort climatic natural, insa din propria experienta de-a lungul anilor sistemele de acoperis inierbat au fost aplicate doar pe proiectele noi civile sau industriale si aici facandu-se partial pe diferite zone ale acoperisului sau prin realizarea de jardiniere si gradini suspendate, drept urmare cum am mentionat si in interviul prezentat in stirile ProTv ,,Inverzirea Bucurestiului” si nu numai a Bucurestiului, e o initiativa buna pentru primarii.

    Ciprian Conduraru
    Director General
    CONDURARU GRUP SRL

Leave a Reply