Un gust amar

Am visat iar că fumez. E un vis pe care-l am cam o dată sau de două ori pe lună. Într-un context în care multă lume fumează, aprind din reflex o ţigară. După ce trag un fum, gura mi se face pungă şi simt gustul amărui al gudronului. Îmi dau brusc seama ce fac şi arunc ţigara. Apoi mă întristez foarte tare din cauza momentului de slăbiciune, mai ales că mi se pare că n-am făcut, practic, o alegere. Pur şi simplu nu mi-am dat seama. Şi atunci mă trezesc. Şi îmi dau seama că n-am fumat. Şi mă simt extraordinar. O fi semn rău?

  1. Ei, cum sa fie semn rau. Majoritatea persoanelor care au fost fumatori “profesionisti” si s-au lasat de fumat, dupa o perioada au visat ca fumeaza. E inerent. Obisnuinta acelei placeri lasa urme adanci, inclusiv in inconstient. Esti pe drumul cel bun. 🙂

  2. “Pensant à la réalité et à l’imagination, j’ai donné la préférence à celle-ci, puisque la première en dépend.”

  3. Semnul rau e ca te simti extraordinar. Eu m-as simti vinovata, dar fiecare cu….visele sale.
    Si, apropo de momentul de slabiciune…. Nu esti dear supraom, asa ca de ce sa nu ai si astfel de momente…? Eu as fi aprins o tigara dupa vis….:))

  4. Eram insarcinata si trebuia sa ma las de fumat. Spre deosebire de tine, eu noaptea, in lumea viselor, savuram tigarile, fumam cu patima…
    Nu a fost usor, dar am reusit; e drept ca aveam si o motivatie mai puternica. Acum, la cativa ani nu mai am probleme nici cu visele; desi intre timp am mai avut cateva tentative…dar sti, sentimentul acela pe car il ai dupa ce fumezi o tigara dupa mult, mult timp, e goaznic. Te simti vinovat si mizerabil.
    Am observat ca asociam fumatul cu anumite stari din viata si am crezut ca nu mai pot trece prin ele daca nu fumez…fals bineinteles…m-am obisnuit fara si e chiar mai bine; ma simt mai curata, mai sanatoasa.
    Multa forta interioara iti doresc … succes…!

  5. interesant sentimentul ca faci ceva fara sa alegi….defapt cred ca facem multe lucruri pe care credem ca le-am ales…oare chiar avem liber arbitru?sau ne amagim?
    cred ca suntem mai mult condusi de determinism…
    @dana…de ce sa te simti vinovata?
    de ce nu scrie nimeni ce gandeste un actual fumator?

  6. te ce nu te bucuri de vis?? ca atunci cand visezi o pres draga care nu mai este printre noi si stii k doar in vis o mai poti atinge…eu mi-am construit o alta viata in vise….imi impun cateodata sa visez ceva anume…in vis realizez ca visez si savurez momentul daca este placut sau ma linistesc daca am cosmaruri…:)

Leave a Reply