Tehnologia hibridă la judecata bloggerilor

Am moderat ieri la Green Hours o dezbatere cu bloggerii despre automobilele hibride, organizată de GMP PR împreună cu Cristi Manafu pentru Toyota. Starul întâlnirii a fost Toyota Prius, o maşină care produce într-un an cu o tonă de dioxid de carbon mai puţin decât alte maşini din clasa ei.

Surpriza, absolut veritabilă, a întâlnirii, a fost ministrul Korodi Attila, care ieşise să bea o bere un suc cu secretarul de stat Silviu Stoica. Cei doi veniseră la Green Hours în speranţa că nu va fi multă lume 🙂

Mi-au plăcut bloggerii, pentru că s-au dovedit mai guralivi, mai articulaţi şi mai rezonabili decât mulţi dintre jurnaliştii cu care am avut de-a face, mi-au plăcut oamenii de la Toyota, pentru că au lăsat impresia unor profesionişti oneşti care chiar cred în produsul pe care-l vând, şi mi-au plăcut mult morcovii de la bar. Mai vreau!

N-am să încerc să rezum discuţia, pentru că aş fi redundant. Evident, sunt un fan necondiţionat al tehnologiei hibrid şi, dacă mi-aş permite, le-aş cumpăra tuturor prietenilor câte un Prius de ziua lor.

Au povestit despre asta (mult mai bine decât aş putea-o face eu): Manafu, Marius Tudor, INconstantIN, Sorin Tudor, Corina Murafa si Adrian Ciubotaru, Buddha, Marius Balaci, Ahilosu, Vlad Bogos, Dragoş Dehelean, Phoebs, Filip Lepus, Dan Dumitrescu, Cyberculture.ro, Andrei (SwaMp), Mircea Scărlătescu, Cabral, Mihnea Miculescu.

:: Foto: GMP PR
:: Mai multe foto aici (by INconstantIN)

  1. Interesant e, Dragos, ca noi doi cazusem de acord la piscoturile de dupa event ca o sa iasa carcoteli pe bloguri. Si totusi, majoritatea reactiilor au fost hiperpozitive, desi la fata locului s-a lasat sa se creada altceva. Asta se datoreaza – cred eu – faptului ca majoritatea celor prezenti sunt si antreprenori, multi lucreaza in comunicare, multi obtin varii beneficii de pe urma colaborarii cu marile companii de pe piata… si in felul asta sunt un vehicul excelent de PR.

  2. @Corina, eu cazusem de acord că vor fi cârcoteli între comentarii. În ce priveşte însemnările pr-zise, eram destul de optimist, în principal pentru aceleaşi motive pe care le enumeri şi tu.

    Cred că bloggingul se bucură încă de un privilegiu pe care media tradiţionale l-au pierdut: acela de a putea povesti de bine despre un eveniment fără angoasa scăderii traficului. Dar mă tem că şi asta e o bucurie de scurtă durată.

  3. Pe cand o intalnire moderata cu Justin Capra ( http://megalit.ro/libria/2008/05/25/justin-capra/ ) ??? A, nu v-au zis cei de la Toyota de el ? Nici despre oferta pe care i-au facut acum cativa ani ? Dl. ministru Korodi parca a fost acum cateva luni la decernarea premiului pentru Justin Capra, din partea Academiei Romane…

    O tona pe an e irelevant ca nu se spune la cati km… si oricum 5 l/100 km pe langa 0.4l/100 km e cam multisor…

  4. Nu stiu daca vei veni la urmatoarea intalnire organizata de Cristi despre online media si blogging, insa e clar ca blogging-ul se profesionalizeaza, ca bloggerii devin formatori de opinie, astfel incat automat nu mai pot vorbi de bine, mai cu seama de multinationale si guvern, cand publicul se asteapta numai la carcoteli pe seama oricaror gesturi de bine facute de acesti doi actor. Trebuie sa depistam blogger-ul de tip Libertatea, CanCan, etc. 🙂

Leave a Reply