A doua zi de somn polifazic

Deja seara de ieri anunţa o noapte grea şi aşa a şi fost. Până pe la 7 abia m-am ţinut pe picioare. Mă simţeam bătut: mă dureau muşchii, mi-era foarte frig şi gândeam lent, ca într-un film prost cu drogaţi. Am fost cu Emi pe pasarela Giuleşti, deasupra haltei Basarab. Ne-am plimbat prin zonă, am privit navetiştii şi fulgerele care brăzdau nordul, am făcut poze.

Pe la 7 am mâncat o merdenea şi un iaurt la Eroilor şi m-am mai întremat. Ziua am fost suficient de odihnit ca să pot lucra, dar semnele oboselii sunt mult mai vizibile acum: sunt irascibil, mi-e greu să mă concentrez, iar tonul vocii trădează o nepăsare faţă de tot şi de toate.

Comparativ, totuşi, seara de azi e mai bună decât cea de ieri: judec puţin mai limpede, deşi caaaaaaasc cu aceeaşi frecvenţă.

Mâine la prima oră, mergem să vizităm cimitirul Bellu. Sunt curios dacă o să-l găsim deschis la 5 dimineaţa.

  1. incredibil cat de ponosita este gara asta…imi aminteste de haltele din nu-stiu-ce sate uitate de lume dinainte de ’89…iar poza cu “reparatii incaltaminte la mitica” e fantastica….mi se face dor de satul copliariei mele, doar ca asta se intampla cu ceva ani in urma, nu intr-o capitala.
    pitoresc bucurestiul, ce mai!

    spor cu programul cel nou, desi nu prea stiu ce efecte pozitive ar trebui sa aduca…din cate spui se pare ca esti mai mult “ametit”.

  2. Mhmmm, eu sunt cam sceptica cu acest somn polifazic…ma gandesc ca eu cu un ritm de viata obisnuit (adica cu un serviciu al carui program imi este impus si nu il pot modifica aproape deloc:-) nu as putea sa rezist… Si cred ca nici tu nu esti convins ca ceea ce faci ar trebui sa iti aduca beneficii si randament crescut, mai ales ca acum vezi cum te simti dupa cea de-a doua zi… Eu cred ca trebuie sa ai un creier odihnit ca sa lucrezi productiv…sa zicem ca ai putea sa faci fata in timpul in care nu dormi la intalniri cu prietenii sau alte activitati sociale, dar nu cred ca o sa poti, de exemplu, sa faci sinteza unei carti sau sa tii firul unui roman in engleza… zic si eu…

    Organismul nostru este dependent de lumina solara (automat ne-am obisnuit sa corelam intunericul cu perioada inactiva – somnul) si sunt sigura ca asta iti transmite si tie: cand e zi, activitate, dupa 2, 3 noaptea macar, somn… Daca negi, esti curajos si poate putin inconstient…dar o sa te convingi singur 😀

  3. eu stiu ca Bellu nu e deschis la ora aia. daca vrei sa te plimbi prin cimitir e deschis cel catolic.
    dragos, vroiam sa te rog ca in viitor, daca ai putin timp si daca esti in tema cu subiectul, sa faci un post despre masini ecologice.

  4. am petrecut vreo 10 minute pe net cautand informatii despre somnul polifazic. Inca nu sunt lamurita daca aduce si alte beneficii in afara de timpul extra pe care il obtii micsorand timpul de odihna. Si nu am gasit nimic despre efecte secundare.

  5. Cred ca prima saptamana e cumplita…chiar, poate ne spui la un moment dat daca pot exista efecte secundare sau daca experienta asta iti deschide niste porti energetice

  6. poate tot cautand locuri pe unde sa va petreceti timpul dimineata, veti gasi si locul din bucuresti de unde se poate vedea rasaritul cel mai bine..chiar ma gandeam zilele astea care ar fi locatia cea mai buna

Leave a Reply