Somnul polifazic – a treia zi

Azi noapte când m-am trezit eram la fel de cârpă, aşa că am recurs la duşuri suedeze. După 10 minute, realitatea pulsa în jurul meu, semn că-mi recăpătasem întrucâtva şi eu pulsul.

Emi avea de lucru aşa că am contramandat ieşirea la Bellu. Am ieşit totuşi să-mi cumpăr un pepene galben de la OK, apoi am alergat 7 ture în faţa blocului.

Nu mai ştiu dacă am menţionat asta, dar excitantele nervoase sunt contraindicate în somnul polifazic, aşa că nu pot bea cafea (nici alcool, dar asta-i altă poveste). Nu-mi rămân decât citricele, exerciţiile fizice şi duşurile scoţiene.

Spre deosebire de noaptea trecută, dimineaţa asta am reuşit totuşi să stau în casă între 5:30 (când m-am întors de la OK) şi 9:30 (când m-am culcat). Şi toată ziua mi s-a părut că am avut un tonus mai bun decât zilele trecute. Seara la cină n-am mai dat reprezentaţia cu 500 de căscaturi pe minut din celelalte seri. Iar faptul că în jurul orelor de somn mă cuprinde o toropeală plăcută mă face să cred că organismul începe să înţeleagă că există o disciplină a somnului pe care ar face mai bine s-o respecte, decât s-o sfideze.

În continure am mâncat mai mult fructe toată ziua (doar seara un risotto cu parmezan şi şofran), încă aştept să-mi crească apetitul la cotele pantagruelice despre care vorbesc veteranii somnului polifazic. Şi nu, n-am poftă de suc de struguri, chiar deloc.

  1. Esti foarte simpatic cand explici evolutia acestui experiment – foarte analitic si metodic. Eu te urmaresc pe acest subiect, ca sa vad cat dureaza pana renunti sau te convingi ca e o experienta care, o data incercata, nu mai trebuie repetata… :-D. Ma gandesc ca ar trebui sa ai un apetit considerabil, de vreme ce nu dormi chiar atat de mult (mai ales ca si atunci cand vrei sa dormi, nu reusesti sa dormi somnul ala care cica te odihneste – somnul cu vise…). Si, intre timp, incearca sa nu bati pe nimeni …:) nu o sa ajute la nimic, o sa iti consumi si energia aia putina care ti-a mai ramas 😀

  2. Deja pare asa de interesant subiectul asta ca astept cu infrigurare noutati despre evolutia experimentului si nu-mi mai pasa de celelalte articole 🙂

  3. Gata. M-am documentat :
    Somnul polifazic (cunoscut şi ca „metoda de somn Uberman”) încearcã sã reducã perioadele de somn, segmentându-le, astfel obtinându-se 4-5 ore libere în fiecare zi.
    Ideea este precum urmeazã : existã o perioadã de somn centralã („core sleep”) de aproximativ 3-4 ore, plus câteva perioade de somn scurte (15-20 minute) împãrtite de-a lungul zilei.

    Thank you 🙂

  4. Sunt sigura ca va plictisiti ingrozitor…. 🙂

    De ce somnul polifazic? Pentru a castiga timp…? Dar esti prea dezorientat de lipsa somnului pentru a putea folosi acest timp pentru a te ocupa de lucruri interesante! Si atunci pentru ce???? Ca sa am timp sa vizitez cimitirul Bellu ???? De ce????…..mai bine dorm!!!!!!

    Get a life! Be happy! Do good!!

  5. Du o viaţă echilibrată şi n-ai nevoie de somn polifazic! Dar de asta o să te convingi singur, aşa cum am făcut şi eu…

  6. Ma intreb de ce se chinuie 3/4 din oamenii care lasa posturi aici sa spuna “ia si dormi, nu te mai chinui”. Credeti ca sunteti primii care ii spun lucrul asta? :)))) Good God! Lasati omul sa faca asa cum vrea el, sa incerce orice-i trece prin cap (sau aproape orice…). Ati auzit de psihologie inversa? Trust me, it works…

  7. ROMANIA DE 5 STELE

    Pentru ca m-am saturat sa aud ca bulgarii au carnatii mai lungi si castravetii mai vanjosi decat ai romanilor, pentru ca m-am saturat sa aud ca palmierii din Thailanda sunt mai mijto decat ai nostri din Mamaia, pentru ca m-am saturat sa aud ca hamburgerii cu ceapa sunt mai buni decat parjoalele cu usturoi, pentru ca nu vreau sa cred ca ospatarii romani sunt mai nesimtiti decat cei italieni, m-am gandit sa lansez campania ROMANIA DE 5 STELE.

    Nu este un concurs, ci doar o cursa cu noi insine. Provoc autorii de bloguri cat si cititorii acestora sa descrie intr-unul sau mai multe articole unde s-au simtit ei cel mai bine in vacantele si excursiile sau calatoriile de afaceri din Romania (ar fi OK si poze), descriind cu exactitate cum a fost la restaurantul sau hotelul care i-a impresionat.
    Dar, puteti scrie si despre vacantele ratate din cauza marlaniilor din turismul romanesc. Pentru ca ne-au coplesit ! Sau sunt doar legende ?!?

    Nu trebuie sa fie o opera literara, ci doar un text coerent care sa te lamureasca daca a fost bine/rau acolo unde autorul spune ca a fost. Nu conteaza care este obiectul descrierii tale – poate fi o terasa modesta cu un fel de mancare nemaipomenit , un fast-food curat, o pensiune ospitaliera sau un hotel de naishpe stele cu servicii catastrofale.

    Primele 50 (cincizeci) astfel de articole vor fi daruite de catre mine cu cate o caseta ce va contine 2 sticle cu vin vechi Gold Collection de la podgoria mea preferata de la Pietroasele (valoarea casetei este 20 euro). Pentru a participa la campania ROMANIA DE 5 STELE trebuie doar sa postati articolul pe unu din blogurile romanesti, sa specificati cine este initiatorul campaniei si sa imi trimiteti un link unde pot citi textul vostru pe care il voi prelua si il voi posta si pe blogul meu cu mentionarea autorului.

    VACANTA PLACUTA IN ROMANIA DE 5 STELE !

    PS – imi cer scuze, nu ma pricep cum se da leapsa si de aceea va rog sa faceti voi asta pentru ca sunteti mai priceputi in ale blogarelii, eu sunt mai priceput in ale vinurilor vechi de Pietroasele 😉
    – si mai promit ca voi pune la cale si un uikend beton cu prietenii mei blogerii intr-un loc ospitalier tare !!! (ma gandeam ca in toamna cand s-o face mustul si pastrama …)

Leave a Reply