Scriitorul

Reiau aici comentariul Giei la însemnarea mea despre www.dayswithmyfather.com, pentru că pe mine m-a mişcat întâlnirea ei, neştiutoare şi dulce-amăruie, cu Mircea Horia Simionescu:

Astazi eram in autobuz, citeam o carte si un batran m-a intrebat ceva in legatura cu ea. Asa am intrat in vorba, mi-a mai spus despre alti doi scriitori, mi-a spus ca si el scrie. Il cheama Mircea Horia Simionescu.

Am stat de vorba mult, mi-a spus numai lucruri care m-au lasat pe ganduri. O singura problema avea. Era batran… I-am cerut numarul de telefon, sa vorbim, sa facem un interviu, si la inceput nu si l-a amintit  Si-a adus aminte apoi, cu greu…

Am intrat in librarie si mi-a cumparat o carte scrisa de el, mi-a scris si o dedicatie, mi-a zis sa am grija de romanul lui… Asa cum zicea L. Cohen, sa-l tin in viata, cumva.

Le-aş citi povestea asta tuturor studenţilor care au dat la Litere cu gândul să se facă scriitori.

Văd că azi sunt iar în dispoziţie de Brel:

[youtube_1]adciUXqrou8[/youtube_1]

  1. Intr-adevar nestiutoare si dulce-amaruie, cand mi-a spus numele m-am topit de rusine ca nu l-am recunoscut, desi citisem dintr-o carte scrisa de el, Dictionar onomastic.

    Acum o sa citesc cartea pe care mi-a oferit-o, Nesfarsitele primejdii, o sa ii fac o recenzie, o sa scriu articole, o sa facem un interviu, o sa spun tuturor despre el. Este un om cu totul deosebit, scrie frumos, insa nu a stiut sa se promoveze si nici nu au fost oameni care sa faca asta.

    Studentilor care dau la litere… sa invete marketing, sau, pana atunci, domeniul asta va fi promovat mai bine, mai onest 🙂

    Multumesc

  2. foarte tare mr. bucur. se pare ca matale razi la toate prostiile pe care le debitezi. asta …apropo de apropo tv unde ai aparut pe intelectual asa. nu inteleg totusi ce era asa funni..sa stii ca poti manca cu incredere somon si ton ca are balta peste.

  3. Numai in lumea aia de prosti din care faceti voi parte sa fii batran e o “problema”: “Astazi eram in autobuz, citeam o carte si un batran m-a intrebat ceva in legatura cu ea.
    Am stat de vorba mult, mi-a spus numai lucruri care m-au lasat pe ganduri. O singura problema avea. Era batran…”

Leave a Reply