Plantez, deci exist

Vedete și politicieni au intrat la propriu în rândurile destinate voluntarilor pentru plantările de puieți de joi, 20 noiembrie, în a patra zi a acțiunii ‘Marea Plantare‘. Cu toții au venit ca să-și plătească în natură taxa de poluare pe plinul de carburant consumat săptămâna aceasta.

Mai multe imagini

Chemarea la cazmalele verzi a fost inițiată de MaiMultVerde cu sprijnul ING Asigurări de Viață și Cosmote România şi în parteneriat cu RNP Romsilva şi Cosmopolis.

Oana Pellea, Amalia Enache, Iulia Vântur, Cabral Ibacka, Malvina Cervenschi, Melania Medeleanu, Dana Războiu, Sulfina Barbu, Silvian Ionescu, Bogdan Olteanu, Mircea Geoană, Elena Udrea, Liviu Negoiţă şi Dan Dumitrescu au dat o mână de ajutor la plantarea celor cinci mii de puieți de salcâm  înregistrați la sfârșitul zilei de muncă. Efortul voluntar de joi se adaugă altor cinci mii de puieți de frasin, împăduriți în primele trei  zile ale acțiunii.

Printre plantatorii de cursă lungă s-au remarcat stahanovistul Cabral, care a muncit până a făcut ‘bătături eco’, eco-politicianul Dan Dumitrescu şi Geo Atreides. Per total, atmosfera de entuziasm muncitoresc a avut rezultate bune pentru verdele zonei.

Organizată în comuna Jilava, lângă Bucureşti, în perioada 17-22 noiembrie a.c., acţiunea și-a propus să planteze aproximativ 30.000 de puieți, pe o suprafață însumată de 12,5 hectare, într-un demers de refacere a centurii verzi a capitalei.

Iniţiativa se derulează cu fonduri strânse la Gala Verde organizată de MaiMultVerde cu sprijinul Cosmopolis.

:: Foto: Constantin Opriş

  1. cine stie cati puieti au trebuit sa se planteze exact si cate ha. erau de fapt? Pe mail se distribuie o informatie si pe site-uri e alta? Greseala se presupune a fi facuta intetionat sa ne gandim cat de multa treaba e? Numarul puietilor a scazut simtitor in timp ce ha. au crescut :)).

  2. Da, ma, dar numai campanie de plantare. Noi, baietii de acasa ce facem? Nu asistam prea mult la campaniile de acest gen? Am vrut si eu s aplantez saptamana trecuta un copac si vecinii mi-au spus ca “ce-mi trebuie mie asa ceva”.

  3. M-a intrigat textul tau, Dragos, despre citez din ProTv…Incerc sa judec cat mai putin pe cei din jurul meu, dar aceasta fraza chiar m-a deranjat; era ca si cum, noi voluntarii chiar activi, aveam lepra sau ce?!!, de erau vazute numa’ VIP-urile.
    Si mai stiu ca sufletul omului valoreaza de mii de ori mai mut decat o masca exterioara,falsa, mereu zambitoare si gaunoasa pe interior.
    Stiu ca eram/suntem trecuti la “si altii…”, dar noi chiar am muncit acolo si nu ne este rusine s-o declaram. Pe cand “ceilalti” erau in plina campanie electorala , unde orice linguseala conteaza. Bine ca nu sunt in target-ul lor….
    Singurul text inteligent a fost al dnei Oana Pellea, toata stima pt fraza spusa.
    PS: Am sezut stramb si am judecat corect.

  4. Servus,
    Vad ca nu tot mesajul meu s-a trimis catre tine…nu ma intreba de ce oare…Era vorba de una dintre frazele tale, referitoare la “vip”-urile care au fost joi, iar tu ai zis in expunerea ta ceva de genul “d-nele frumoase din show-biz sau din ProTv….noi fiind la “si altii…”. Aceste randuri le pui exact dupa cuvantul citez si textul va avea claritate. Sper sa intelegi acum oful meu.

  5. @Ilenus, îmi pare rău că te-ai simţit lăsată deoparte. N-am făcut decât să le mulţumesc “celor mai frumoase voluntare de joi, Oana Pellea, Amalia Enache, Iulia Vântur, Malvina Cervenschi, Melania Medeleanu, Dana Războiu, Laura Belecciu”. Nu “celor mai harnice”, nici “celor mai devotate”. Frumuseţea e o chestiune de gust şi aş vrea ca acesta să rămână şi pe mai departe domeniul meu de subiectivitate.

    Altfel, îmi place să sper că şi voluntarii şi voluntarele noastre vin alături de noi ca să schimbe ceva în societate, nu ca să participe la concursuri de frumuseţe.

  6. Feliciatri pentru tot ceea ce faci. Astept cu nerabdare sa vina primavara, sa fim sanatosi perntru a mai participa si la alte activitati . Am inteles de la Stefan ca, in primavara, se va organiza ceva in PIATRA CRAIULUI. Bafta si sa se alature cat mai multi voluntari inimosi si dornici de munca.

  7. apropo. politicienii, vedetele trebuiau sa ni se alture pe plantatie si in zilele de sambata 22.11.08, respectiv 29.11.2008 cand a fost ploaie si frig , nu numai cand a fost vremea frumoasa.

Leave a Reply