Vreme rea

N-a fost uşor ieri la plantări. Suntem cu toţii meteo-dependenţi şi vremea glorioasă cu care a început săptămâna n-a fost de niciun ajutor. Au venit doar jumătate dintre voluntarii confirmaţi (cinste lor, cinste lor, cinste Bucureştilor…), accesul a fost dificil şi a întârziat binişor toată acţiunea, iar frigul şi umezeala din aer n-au fost cei mai buni tovarăşi ai voluntarilor.

Se zice despre caracterul oamenilor că se vădeşte în situaţii excepţionale. Ziua de ieri a fost o bună dovadă că aşa stau lucrurile. O mână de 23 de oameni a plantat, sub un cer duşmănos şi cele mai nefericite condiţii, peste 1,000 de puieţi. Au fost alături de noi tinerii inimoşi de la VIP – Voluntari pentru Idei şi Proiecte şi vreau să le mulţumesc şi aici pentru hărnicia şi entuziasmul cu care au lucrat.

Seara, chiar înaintea plecării, a început să picure. La şedinţa târzie de la MaiMultVerde ne-am uitat pe prognoza actualizată şi nu ne-a plăcut ce-am văzut. Deja, locul planificat pentru marţi nu mai era accesibil din cauza ploii. S-a vehiculat ideea să amânăm tot proiectul, dar până la urmă am decis să mergem mai departe. Am făcut mai multe ajustări pentru ca plantarea să continue.

Azi dimineaţă, când am văzut geana de lumină la capătul plafonului de nori, am ştiut că suntem pe drumul cel bun. Peste 50 de voluntari vor planta astăzi (dintre care un important număr sunt angajaţi ai Bancpost-ului) pe o vreme mult mai optimistă decât cea de ieri. Sunt convins că sâmbătă vor veni foarte mulţi dintre cei care n-au reuşit să-şi rupă o zi din timpul săptămânii. Eu voi mai ajunge doar joi, sper să reuşim şi atunci o mobilizare serioasă.

Avanti, deci! Fie ploaie, fie frig, vom isprăvi noi şi trebşoara asta.

:: Acțiunea ‘Marea Plantare‘ este sprijinită de ING Asigurări de Viață și Cosmote, în parteneriat cu RNP Romsilva și din fondurile strânse la Gala Verde, sponsorizată de Cosmopolis.
  1. hei
    am citit pe o postare mai veche de pe blogul tau cel vechi ceva despre doamna donovetsky.
    da..inca mai preda in vianu :)) spre exemplu, chiar joi organizeaza primul cenaclu din anul asta scolar 🙂
    nu fac cu dumneai la clasa, dar din cate am vazut la preselectiile pt trupa de teatru pare o persoana deosebita:)

    kewi(boboaca in cnitv si voluntar maimultverde :)) )

Leave a Reply