Pistă pentru biciclişti în Parcul Bazilescu

O pistă pentru biciclete care măsoară 1700 de metri, a fost construită în Parcul Bazilescu din Sectorul 1 al Capitalei, în urma celei de-a treia ediții a Crosului Petrom, desfășurat în 21 septembrie a.c.  Compania a promis construirea unui metru de pistă destinată bicicletelor pentru fiecare participant la cross. Pentru lungimea finală a pistei construite în Parcul Bazilescu, au alergat 1.678 de persoane.

După rotunjirea numărului alergătorilor în metri de pistă pentru bicicliști, a fost construită și o parcare pentru biciclete. Bicicliștii pot evita acum câteva intersecții aglomerate din cartierul Bucureștii Noi, traversând parcul prin locul special amenajat pentru ei.

  1. Ma bucur foarte tare ca se fac din ce in ce mai multe piste pentru biciclisti. Poate ca la primavara o sa am curaj sa merg cu fetele ( copii) in parc cu bicicletele, desi nu mi se par destul de sigure aceste piste, in sensul ca mai circula si pietoni pe ele sau sunt prea aproape de partea carosabila. Oricum decat nimic…..

  2. De ce ne-am învăţat spunem “Oricum decat nimic…..”. Ideea e atunci când faci o pistă te întrebi:
    1. pista face parte dintr-o reţea?
    2. unde-i aşezată ? pe trotuar sau pe şosea (normal e să iei din spaţiul şoferilor şi să îl aloci bicicliştilor- minim 1,50 m).
    3. există în zonă, cartier, oraş etc autobus, metrou sau alte mijloace pentru a scurta distanţa ? mai bine spus pot să-mi urc bicicleta ?
    4. cât de vizibile sunt în trafic benzile pentru biciclişti (sunt marcate cu roşu, galben etc.)?

    Lista rămâne deschisă,dar măcar să ne punem întrebările astea.
    Faceţi un exerciţiu de imaginaţie dacă nu am fost convingător. Cum ar arăta o autostradă – fără puncte de legătură – într-un câmp?
    Vă spun eu NEFUNCŢIONALĂ, aşa vor fi pistele…

    TRĂIASCĂ VELORUŢIA BUCURENCI.
    http://victorperdevara.wordpress.com/

  3. La mine “oricum decat nimic…” inseamna ca cel putin de la mine din cartierul 23 pana la Parcul National, am pe unde sa merg lejer cu bicicleta. Bine in parc n-am voie cu bicicleta si nici nu exista un loc in care sa o lasi la intrare, dar, asta e alta poveste….

Leave a Reply