Din lumea celor cari nu cuvântă

Adăpostul Daisy Hope are nevoie de ajutorul vostru – nu mai au mâncare pentru cei peste 300 de câini pe care îi găzduiesc.

Îi puteţi ajuta cu mâncare pentru câini (o puteţi duce chiar voi), cu o donaţie sau adoptând un patruped.

Ca să vă faceţi o idee, 100 RON pe lună înseamnă pentru ei 35 kg de hrană uscată. Cu tratamente medicale, hrană, întreţinere şi curăţenie, cheltuielile pentru fiecare căţel sunt de 10-12 euro / lună.

Pentru cei care vor să ducă personal mâncare, să ajute sau să adopte un căţel, adăpostul Daisy Hope se află pe strada Drumul Săbăreni 131-137, în zona Giuleşti.

Pentru alte întrebări / sugestii, scrieţi-i Cristinei pe kchrisstine@yahoo.com (e o prietenă a Fundaţiei, care a iniţiat acest apel)

Donaţii pot fi făcute în contul Fundaţiei:

Fundaţia Daisy Hope – sediu social: Str. Visarion nr. 12, Bucureşti, Sector 1.

Cont IBAN: RO48 ARBL 2000 0010 1640 RO01 -LEI
RO05 ARBL 2000 0010 1640 EU01 -EUR
RO62 ARBL 2000 0010 1640 US01 -USD
RO88 ARBL 2000 0010 1640 GB01 -GBP (COD SWIFT: ARBL RO BU)
Banca Anglo Română, Bucureşti

  1. Nu stiu cand au avut vreodata destula mancare cei de la Daisy Hope iar adapostul a fost mereu plin la capacitate maxima. Au fost cazuri cand oamenii aduceau pui de caini la poarta adapostului care nu erau primiti inauntru pentru ca nu mai era loc pentru ei.

  2. nu vreau sa dau dovada de rautate, (sunt printre cei care-i hranesc pe cainii de la bloc, desi … urma unei muscaturi pe jeansii favoriti ma face unoeri sa renunt:))) dar stii cate camine de copii si de batrani au nevoie de ajutorul nostru?!

  3. black_rosee: tot fara rautate: nu prea inteleg legatura intre cele 2: caminele si adapostul pentru catei. se pune problema unei alegeri? sunt convinsa ca putem ajuta atat copii/batranii cat si cateii, nu crezi?
    am intervenit pentru ca nu inteleg tipul acesta de argumentare…poate ma ajuti

  4. eu nu mai inteleg nimic..am sesizat in primul raspuns o urma de indoiala….si la prima vedere a anuntului eu am vrut sa fug direct la adapost si sa-mi dau salariul minim pt patrupezi,pt ca sunt o mare iubitoare de caini…
    dar as vrea sa fiu sigura ca ii putem ajuta si ca nu se duc banii in alta parte…sau …nu stiu..eu asa am inteles…
    stie cineva ceva sigur?

  5. @Victory, ce povesteşte chaos_and_smiles mi se pare că vorbeşte tocmai despre responsabilitatea celor de la Daisy Hope.

    Dacă înseamnă ceva pentru tine cuvântul meu, eu garantez că banii donaţi vor fi folosiţi pentru hrănirea animalelor şi că orice îi veţi da Cristinei să ducă la adăpost va ajunge acolo.

  6. faptul ca acesti caini sunt tinuti in tarcuri si sunt hraniti mi se pare absurd. ar trebui sa existe campanii foarte puternice pentru a creste adoptiile. nu prea vad oameni care sa/si scoata la plimbare “maidanezul”. marea majoritate prefera cainii de rasa. Mentalitatea este ca “maidanezul” nu e de oras, e bun de pazit curtea, la tara SAU “maidanezul” nu e caine de apartament, poate sta frumos si intr/un cotet in spatele blocului.

  7. Dragos, te citesc de muuult timp, insa numai azi am intrat aici. Felicitari pentru subiect.Poate, pe blog si nu numai, vei lamuri cumva mult prea batuta moneda cum ca intretinerea unui caine din adaposturi costa 40 RON/zi, pe cand a unui copil din camine sub 2 RON.Prima suma mi se pare exagerata si nerealista si folosita ca argument suprem in eutanasierea cainilor.
    Eu am adoptat de pe strada 3 caini si 8 pisici, si as lua mai multi daca mi-as permite…

  8. Din pacate situatia e reala: fundatia BB ajuta cu mancare in jur de 20 de adaposturi din toata tara, iar incepand cu ianuarie 2009 nu mai poate acorda acest sprijin. O sa incerc sa fac o lista cu toate cele 20 de adaposturi, majoritatea sunt in provincie in zone uitate de lume, unde nu ajunge nici un voluntar cu lunile. Poate ca sunt oameni si pe acolo care vor sari sa ajute…
    Dragos, felicitari pentru gest!

  9. @veritas – te arunci pe un taram pe care nu il cunosti spunand ca ingrijirea unui copil costa 2 lei pe zi.
    Daca te referi la orfelinatele de stat(care probabil nu mai exista decat pe la Pascani, nu stiu) poate ai avea dreptate dar daca vorbesti de ong-urile specializate in protectia copilului(cel putin din Bucuresti) cu oameni care lucreaza din dedicare pentru ei se ajunge la o suma de 15.000 de lire sterline pentru 30 de copii pe luna.

  10. @ chaos: te cred…eu am spus numai ce se tot repeta la TV, tocmai ca sa creeze impresia “boborului” ca pt. cainii din adaposturi se da, domnule, prea mult, ce-i trebuie chelului tichie, ma intelegi…
    Eu am fost acuzata de multe ori ca am adoptat atatea animale, si multi ma judeca pt. ca imi cheltui banii, timpul si spatiul pt. ele, ca “mai bine ai creste un copil”..

  11. Eu am donat 100 lei. Stiu ca nu e mult dar pot spera ca nu sunt singura care a raspuns.
    Nu va complicati in polemici inutile. Intotdeauna va exista cineva “mai indreptatit” sa primeasca. Ce facem atunci? Cate statistici?
    Urmati-va primul impuls. Acela in general vine din inima.

  12. Dragos mersi de raspuns ,la fel si celorlalti.
    o sa incerc si eu sa ajut cum pot,cu putini bani sau mancare sau …cu mine insami.
    Eu am avut un maidanez si am fost tare mandra sa il plimb,apropo.Toata lumea credea ca e lup siberian!ador maidanezii si toti cainii de altfel.Din pacate ,la “custodie” l-a castigat pe maidanez fostul meu prieten si asa ca am ramas fara caine.As dori mult sa adopt unul,dar din pacate programul meu zilnic nu-mi permite,un caine are nevoie de atentie,de plimbari in parc si de un suflet langa el,nu-l pot chinui in doua camere la bloc.
    hai sa dam mana cu mana si sa ii ajutam si noi cum putem

  13. Of, am scris despre catei la “Scene de razboi in Delta” si abia acum am vazut ca aici isi avea locul comentariul meu.
    Scuze, desi catel-pasare-pisica-papagal-marmota, toate trebuie sa traiasca fericite, libere si cu demnitatea intacta, daca pot spune asta.
    Va rog cititi postul respectiv sau ce-i pe hotnews pe 2 feb daca preferati, poate reactioneaza cineva.

  14. Si eu sunt o mare iubitoare de animale.La apelul televizat al d-nei Aura am sarit imediat si am dus o suma de bani si ceva mancare pentru catei.Mi-am propus sa duc lunar cat am sa pot si am cooptat si doi tineri casatoriti,sufletisti,care mi-au dat 100 lei pentru adapost,si vor continua.(Sa stiti ca nu sunt bogati,ca si mine de altfel).Vreau sa va spun ca d-na Maratas impreuna cu colaboratorii au salvat 4 caini ai unei doamne ,vecina cu mine,care s-a imbolnavit grav si se asteptau hingherii sa-i ridice cainii.Am sunat disperata la foarte multe asociatii,dar am fost refuzata.Singura doamna Maratas a acceptat de prima data rugamintea noastra si s-a chinuit ore intregi pentru prinderea animalelor,deja alungate din casa.ulterior a venit inca de cateva ori,pentru a salva si al 5-lea catel,care fugise de spaima. Desi nu-mi venea sa cred ca este adevarat Va rog sa stiti ca toti cateii salvati traiesc si sunt bine ingrijiti la adapost.Cred ca stapana lor,care i-a iubit enorm, pina la moarte,este linistita acolo sus ,stiindu-i in siguranta,ingrijiti de ani buni la adapost.De cate ori am fost acolo,am vazut cainii foarte bine ingrijiti, iubiti.Toata stima pentru colectivul adapostului Daisy Hope .Trebuie sa invingem indiferenta si sa fim mai aproape de acesti catei,sa convingem si pe altii si sa donam ,cat putem,pentru hrana lor,pentru ca fara sprijinul tuturor,este greu sa poata rezista pe aceste vremuri grele.Lumea trebuie sa fie convinsa ca la Daisy Hope cateii sunt iubiti,hraniti si ingrijiti cu dragoste.Salut pe toti iubitorii de animale!

  15. Midan Alexandra

    Buna ziua tuturor celor care iubesc animalele.Daca cineva are suspiciuni in privinta celor care se ocupa de animalele de la Daisy Hope,va asigur ca nu sunt intemeiate.Il cunosc personal pe dl.doctor Razvan Tanasescu – vicepresedintele fundatiei – si,sunt convinsa ca animalele de acolo sunt tratate asa cum trebuie,iar,despre bani sau orice alt fel de ajutoare trimise la dapost,ajung unde trebuie.Credeti-ma ca sunt putini medici veterinari care isi practica meseria cu atata pasiune si respect fata de animale.Probabil,daca o sa aveti vreodata ocazia sa-l cunoasteti personal,o sa ajungeti la aceesi concluzie.Este un om deosebit si merita tot respectul.Sunt convinsa ca si echipa cu care colaboreaza face parte din aceeasi categorie.Il cunosc de 13 ani si,de cate ori am nevoie apelez la serviciile lui.De la el am invatat un lucru extraordinar – ORICE FIINTA ARE DREPTUL LA VIATA – In orice tara civilizata exista fonduri separate.Asa ca,va rog,nu mai amestecati celelate categorii sociale. ANIMALELE sunt la fel de importante ca si oamenii.Sper, ca in aceasta tara de barbari,sa se schimbe cat mai curand mentalitatea.De la lucrurile marunte,aparent lipsite de importanta majora,se fauresc lucrurile marete.Ar mai fi foarte multe de discutat pe aceasta tema.

Leave a Reply