România condamnată pentru poluare

O veste bună, semnalată de Andrei Sorescu (de la Sorescu & Mateescu, noua casă de avocatură care reprezintă juridic MaiMultVerde):

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a pronuntat, marti, hotararea in cauza Tatar si Tatar impotriva Romaniei referitoare la impactul asupra mediului al unei tehnologii bazate pe cianura folosite in extractia aurului. Curtea europeana a decis in unanimitate ca dreptul celor doi reclamanti la un mediu sanatos si protejat a fost incalcat de catre Romania.

Reclamantii, Vasile Gheorghe Tatar si Paul Tatar, tata si fiu, locuitori ai orasului Baia Mare, s-au adresat Curtii Europene in 2001.

Ei s-au plans ca autoritatile romane nu au reglementat de maniera eficace folosirea cianurii si a altor substante toxice de catre S.C. Transgold S.A Baia Mare (fosta S.C. Aurul S.A Baia Mare) in procesul tehnologic de extragere a aurului. Ca urmare a acestui proces tehnologic vietile celor doi, care locuiau la 100 de metri de fabrica Aurul, au fost puse in pericol.

Citeşte toată ştirea aici

  1. Eu am locuit exact linga acel turn de la mina din Baia Mare, ma bucur ca au avut castig de cauza in acest demers, eu mam mutat din Baia Mare pt ca aerul este nu am cuvinte…. cum sa-l descriu

  2. “Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.”
    – Margaret Mead

Leave a Reply