Light Lane, pista de biciclete care te urmărește

În căutarea unei soluții pentru mobilitatea și securitatea circulației de noapte cu bicicleta, designerii americani de la Altitude s-au gândit la un gadget de bicicletă pe care l-au botezat Light Lane.

Light Lane proiectează cu lasere imaginea unei piste în jurul bicicletei, cu tot cu benzile despărțitoare și semnul destinat accesului pentru mijlocului de transport cu pedale.

Light Lane ar trebui să-şi dovedească eficienţa pentru semnalizarea șoferilor neatenți la bicicliști, în situația unei iluminări stradale precare sau pentru construirea unei piste de biciclete ad-hoc. Gadget-ul ar urma să se monteze cu ușurință în spațiul de sub șaua bicicletei și să coste în jur de 50$.

Pentru că pistele nu ajung întotdeauna acolo unde vor bicicliștii, designerii încearcă să aducă pistele de lumină pentru biciclete într-o variantă funcțională și pe timp de zi. O idee ofertantă pentru orașele cu deficiențe la capitolul infrastructură, printre care se numără și Bucureștiul.

  1. Priorităţile în România ar trebui să fie ceva de genul: drumuri, piste pentru biciclişti şi Light Lane. Oricum, o idee bună, cu aplicabilitate în oraşele bine administrate.

  2. Alexandru Radut

    Salut Dragos,

    Intr-adevar senzationala idee…
    Nu stiu in schimb cum vor reusi sa realizeze si o varianta diurna (totul cred ca tine de atentia celorlalti participanti din trafic).

    Toate cele bune,
    Alexandru

  3. hihihi,
    Simpatică şmecherie!
    Chiar dacă practic doar crează senzaţia de pistă, presupun că totuşi oferă un plus de sentiment de siguranţă pentru biciclist şi în acelaşi timp atrage şi prin acest fel atenţia automobiliştilor (deoarece probabil bicicleta oricum este echipată şi cu far/lanternă)

Leave a Reply