Uşor cu brandul pe scări

În dimineaţa asta am râs cu gura până la urechi recitind portretul mai vechi pe care Simona Tache mi l-a făcut în Almanahul de Fiţe al Academiei Caţavencu. Simona l-a reluat la ea pe blog, reiau şi eu aici un fragment:

Cu tendinţele astea e o mare jmekerie, pe cuvînt, şi dacă nu eşti foarte atent la ele, rişti să te faci de rîs. Am păţit-o eu, chiar cu Bucurenci, acum vreo juma’ de an. Am intrat la el în birou, l-am anunţat că am venit să salut un metrosexual, iar el mi-a replicat: “Nu mai sînt metrosexual!”. Vă daţi seama, era să leşin! “Cum nu mai eşti metrosexual?” am bîiguit, lividă, sprijinindu-mă de un colţ de masă. “Da’ ce eşti?” am adăugat, cu ultimele puteri. “Übersexual!” Oh, Doamne, am simţit dintr-o dată că mi se prăbuşesc toate reperele. “Care-i diferenţa dintre metrosexual şi übersexual?” am întrebat. “Übersexualul e mai implicat”. “Aha. Mai implicat în ce?”. “Mai implicat social”. “Şi de cînd nu mai eşti metrosexual, ci übersexual?”. “De vreo două săptămîni”.

Băi, da’ tîmpită fusesem! Cum dracu’ de n-am observat că Dragoş devenise, de două săptămîni, mai implicat? Dacă m-aş fi uitat mai atentă la el, sigur m-aş fi prins că e mai implicat. Uite, acuma, că-mi spusese, vedeam pe faţa lui că e implicat. Cum am putut să trăiesc, ca proasta, cu impresia că el continuă să fie metrosexual, în condiţiile în care metrosexualii erau deja perimaţi?

În fine, sper să nu se mai repete situaţia asta. Sper ca, la următoarea schimbare, să fiu mai vigilentă. De altfel, l-am şi rugat să mă ajute puţin: “Băi, te rog io mult, anunţă şi tu chestiile astea! Dă şi tu un mail, un SMS, ceva. Informează oamenii: «Stimaţi colegi şi prieteni, dragă mamă şi tată, de azi începînd nu mai sînt metrosexual, ci übersexual. Diferenţa dintre cei doi e că ultimul e mai implicat! Vă mulţumesc!»”.

  1. well what’s wrong with that?I’d like to know.cause here I go again!
    Love lifts us up where we belong,where eagles fly,on a mountain high.
    Love makes us act like we are fools,throw our lives away for one happy day…

  2. E clar dom’le. Orice prefix ai pune tot sexual ramai.
    Imi scapa chestia cu “mai implicat”. Asta inseamna mai adanc?… ioi, intelesurile astea ma bulverseaza.

Leave a Reply