Drepturile copilului

(Guest editor: Diana Georgescu, Centrul Ceh)

Filme cu copilasi. Asta e recomandarea mea pentru ziua de sambata. Copii vazuti in ipostaze diferite fata de cea cu care ne-am obisnuit. Pot fi numiti “copii: doar prin prisma vastei, dar nu si a experientei, a traumelor suferite.

De la ora 19 in EuroCinema Tinerimea Romana, Hold Me Tight, Let Me Go ne poarta intr-o scoala pentru copii cu trauma emotionale grave. Kim Longinotto si-a petrecut un an in compania acestor copii cu probleme severe si a personalului care lucreaza cu ei pentru a incerca sa le ofere o sansa la o viata normala.

Urmeaza de la ora 21, in acelasi cinematograf, Jesus Camp. Un documentar filmat intr-o tabara de tineri evanghelisti. Imagini socante. Copii facuti sa planga, sa sufere. Vedem cum sunt indoctrinati de mici, vedem “calea” prin care sunt formati noii oameni meniti sa constituie armata perfecta ce va salva America…

  1. M-am uitat asa cum am promis la Jesus Camp. E incredibil cum niste copii devin maturi la o varsta la care ar mai trebui sa creada in Mos Craciun. Din pacate cred atat de mult in religia lor incat te sperie. De vina sunt si parintii care ii duc la astfel de tabere.

Leave a Reply