112

Proiectul 112 este un protest împotriva violenţei domestice şi un mecanism de strângere de fonduri pentru Programul CASABLU.

Mihaela Berciu şi fotograful Alex Gâlmeanu reunesc în cadrul unei expoziţii de fotografie 24 de bărbaţi fotografiaţi în ipostazele deloc de invidiat în care ajung prea multe femei din România din cauza indiferenţei noastre.

Ilie Năstase, Dan Bittman, Elan Schwartzenberg, Răzvan Ciobanu, Lucian Mândruţă, Andi Moisescu, Tudor Chirilă, Alexandru Abagiu, Cătălin Botezatu, dr. Constantin Stan, Răzvan Mazilu, Andrei Gheorghe, Florin Piersic Jr., Cristian Mungiu, Edi Petrosel, Horia Brenciu, Tudor Giurgiu, Dan Chisu, Smiley, Mihai Petre, Cătălin Ştefănescu, Vlad Craioveanu, Mihai Dobrovolschi şi cu mine ne-am lăsat fotografiaţi în rolurile de bătuţi, alungaţi şi chiar decedaţi.

Proiectul 112 îşi propune să obţină fonduri pentru Programul CASABLU, proiect iniţiat în mai 2002, în cadrul căruia funcţionează un centru de consiliere socială, psihologică şi juridică şi un adăpost, cu adresă confidenţială, în care femeile şi copiii victime ale violenţei în familie pot fi găzduiţi între 1 şi 6 luni.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 25 martie – 8 aprilie în Holul Aulei Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, (luni-vineri 12.00 – 20.00, sâmbătă 10.00 – 18.00, duminică 10.00 – 16.00).

În data de 30 martie va avea loc un eveniment restrâns şi o licitaţie de tip silent auction. Fondurile strânse în urma Proiectului 112 vor fi donate în întregime Programului CASABLU, urmând a fi folosite pentru administrarea şi întreţinerea adăpostului din Bucureşti, pentru găzduirea şi consilierea femeilor şi copiilor victime ale violenţei în familie.

  1. Ce poza misto si ce bine iti sta cu ochiul vanat!Dupa ce ai postat melodia aia chiar trebuia sa apari asa,chiar daca e doar machiaj!

  2. Tare initiativa. Fotografii reusite. Dar trebuia sa abuzati “la greu” de alte mijloace media. Mai degraba imi lasa un gust amar despre inca o initiativa de a iesi voi in evidenta. Celebri? C’mon, sunt 2-3, dar restul? Si chiar daca barbatii ar fi “victimele” in acesta campanie, femeile ar fi dat mai bine, mai ales ca ele sufera datorita violentei domestice. Domnii vor ramane indiferenti, iar doamnele vor chicoti admirand imaginea foarte.. grafica – asta daca nu au inceput deja, he he 😉

    G.

  3. George Petrescu zice bine!!!!!!!!!din punctul meu de vedere,evident.
    Dragos, ai grija cat iti pastrezi aceasta fotografie pe site ,deoarece ,cine nu stie de proiect va crede ca cineva a atentat la viata ta.si…poate i se face rau..sau intra in panica..sau…:) :)…sau poate se bucura
    oricum, voi merge la expozitie din respect ptr initiativa si efort !

  4. de acord cu narcisa. m-am speriat pe bune! vazusem pozele, citisem despre campanie, dar la display image pe site era inca poza veche…am avut un soc acum cand am vazut noua poza. phew!!

  5. Am vazut aseara expozitia.Prima impresie a fost ca eram singura in tot holul bibliotecii,defapt doamna paznic se mai afla acolo..printre “toti barbatii batuti”.Ea cu bastonul si sprayul la brau 🙂
    Dar,sincer tin sa spun ca nu am reusit sa ma uit cu atentie la toate fotografiile,deoarece incepuse sa mi se faca rau.Probabil ca asta se si urmareste.Ma intreb daca barbatii violenti, vin sa vada aceasta expozitie…sau isi petrec timpul prin birturi? Realizarea fotografiilor foarte reusita, exponatele si-au intrat in rol..dar numai vanatai la ochi? ceva coaste rupte,maini sau picioare dislocate,arsi cu tigara,..sa nu mai continui,mai bine !!
    Ma gandesc ca daca ar fi zambit fiecare model,in ciuda mutilarii,ar fi aratat exact ca femeile care sunt maltratate,dar care de teama, se prefac ca totul e sub control. posibil sa ma insel si imi cer scuze de aberatiile pe care le-am scris.

  6. basic instinc(s)

    hmmm…
    adevarul este ca RO a devenit o tara unde ar trebui sa suni la 112 aproape non stop. pentru indolentul ce claxoneaza sa coboare mandra, pentru vecinii ce fac paranghelii dupa 12 PM, pentru cine pe rosu la semafor…etc…
    prea multe agresiuni verbale, psihologice datorate NESIMTIRII ca mod de viata. de alea fizice ce sa mai spun..
    felicitari pentru initiativa!!

  7. La urma urmei, ce trebuie înţeles foarte bine este faptul că proiectul se referă la violenţa în familie… care nu are drept victime doar femei…
    Am ajuns nişte monştri (şi nu ştiu dacă este voluntar sau nu sau dacă este o consecinţă a societăţii în care trăim) care nu ştiu să-şi mai reprime pornirile animalice, având impresia că aceasta este, în definitiv, o soluţie. Ei bine, nu e…

Leave a Reply