1. am vazut filmuletul si am citit si textul din dilema. s-ar putea sa nu fiu eu prea subtil, dar am retinut mai cu seama surasul amar-dispretuitor al lui Plesu pentru oamenii de afaceri mioritici, capitalisti karaoke. dar ce-o sa facem acum – o sa-i acuzam pe oamenii de afaceri ca nu citesc dilema veche? sau tolstoi…? cele trei portrete nu caricaturizeaza trasaturi ale unor oameni de afaceri incapabili, ci lacune in educatie si cultura.
    si mai cred ca autorii cu nume lungi nu au scris cartea special pentru capitalistii din romania, ci tocmai pentru cei de prin vest, poate la fel de formali si de putin creativi ca ai nostri. e capitalism karaoke si in vest, dar nu cred ca trasaturile de caracter ironizate de plesu se numara printre cauze. a face bani nu are legatura cu cultura sau cu stilul.
    sigur, andrei plesu e “entertaining” 😛

  2. dragos, mare pacat ca n-ai reusit sa ajungi la conferinta, a fost primul eveniment al editurii Publica si cel mai reusit de pana acum, pe atunci lucram la ei ca PR :)…pana la urma ti-a starnit suficient de multa curiozitate Funky ca sa zabovesti mai mult decat doar pt o simpla rasfoire? :))
    Era o vreme cand tanjeam sa vad pe blogul tau o simpla mentiune despre editura sau o opinie oricare ar fi fost ea despre una din cartile Publica 🙂 Desi nu mai sunt PR-ul lor, tot mi se pare o izbanda postul asta.
    Multumesc!

Leave a Reply