Okian.ro

Mi se pare o idee excelentă această librărie online. Eu detest traducerile în română ale cărţilor de specialitate (pe mine mă interesează cele de management şi psihologie, iar aici traducătorii comit excese de românism care le fac de necitit) şi încerc să citesc cât mai multă literatură engleză în original.

Tarifele de livrare practicate de Amazon pentru România sunt de cele mai multe ori prohibitive, aşa că sunt mai degrabă limitat la a face cumpărături la faţa locului.

Am verificat mai multe titluri care mă interesau pe Okian.ro, am şi comandat câteva, şi mi se pare că au o colecţie mulţumitoare de titluri.

Am făcut şi două comenzi on-demand, sunt curios cât durează.

Singura surpriză neplăcută e că plata se face cu OP, mă aşteptam să pot folosi cardul. Sper să remedieze cât mai curând, OP is so passé…

  1. Excelenta idee intr-adevar! multumiri!
    However,… la o privire mai atenta, constat ca o carte care pe amazon costa 62 USD, pe okian e 409 RON… wow! isn’t that curious? sa fie atat de mari taxele de livrare? hmmm… salariul meu de lect.dr. nu-mi permite 5 carti… “run Forrest, run!”

  2. Buna observatia lui Lizzie. Si eu am gasit pe okian.ro o carte pe care as dori-o, dar care costa 101 RON. Pe amazon e doar 13 USD. Taxa de livrare e, intr-adevar, de 12 USD pentru shipping international, dar daca convingi si alti prieteni sa ia carti, taxa poate fi impartita.

    Oricum, mai exista varianta Diverta care este destul de bine aprovizionata la capitolul titluri de specialitate in limbi internationale.

  3. @bucurenci
    Multumim pentru thumbs up si feedback. Plata cu card este momentan dezactivata datorita unor probleme de comunicare intre noi si Romcard insa problema va fi rezolvata in zilele urmatoare.
    @lizzie & andreea
    Desi ne-ar face mare placere, realitatea este ca nu avem cum sa concuram cu Amazon-ul la pret pe intreaga lista de carti. Amazon-ul vinde de unul
    singur de cateva zeci de ori valoarea totala a pietei romanesti de carte,
    ceea ce inseamna conditii comerciale favorabile cu orice editura.
    Pe de alta parte, exista o serie de publisheri internationali care au
    politica de pricing speciala pentru Europa de Est, politica de care
    Amazon-ul nu beneficiaza. Printre ei Penguin, Pearson Education pentru
    aproape intrega gama, si altii pentru diverse colectii. Exista peste
    30.000 de carti pe Okian care au preturi sensibil mai mici decat pe
    site-urile externe – si multe alte titluri cu preturi comparabile, mai ales daca se ia in considerare si diferenta dintre costurile de livrare.
    In plus exista diferente semnificative de pricing intre piata americana de carte si cea britanica (la care sunt conectati majoritatea bokkseller-ilor europeni, inclusiv noi), diferente ce pot fi observate si intre amazon.com si co.uk.
    Va multumim pentru feedback si va stam la dispozitie pentru orice alte intrebari!

  4. Pacat… Tocmai am facut o comanda de 9 carti pe Amazon. Pe 5 dintre acestea le-am gasit si pe Okian; pretul total pentru cele 5: 254,21 USD vs 1290,95 RON!!! Shipping cost = 39.90 USD (pentru toate 9, chiar daca vor fi livrate in 2 pachete). Banuiesc ca nici Okian nu livreaza “gratis, mama soacra” si nici asa nu s-ar justifica diferenta. Cartile sunt in edituri gen Springer, Chapman & Hall, Wiley, Cambridge University Press. Ziceam pacat, pentru ca as fi putut fi un bun client…pentru Okian, in loc sa fiu pentru Amazon. Bisous

Leave a Reply