Pe iarbă şi pedale!

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/andreea_popa/ff332332612290[/trilu-audio]

Săptămâna asta s-a discutat despre legile strâmbe care interzic accesul bicicliştilor în parcuri şi statul pe iarbă. Am spus deja ce părere am în articolul din EvZ, într-o emisiune la Realitatea FM şi azi dimineaţă la Realitatea TV.

Cred că cei mici şi persoanele vârstnice au dreptul să fie protejaţi de bicicliştii care circulă cu viteză, dar asta nu înseamnă să interzici cu totul accesul bicicliştilor în parcuri. I-am propus şi azi dimineaţă consilierului de la PMB prezent în emisiune ca, până la realizarea unor piste pentru biciclişti şi în parcuri, nu doar în afara lor, să permită accesul bicicliştilor doar pe anumite alei, semnalizate corespunzător. În felul acesta, părinţii cu copii mici le pot evita.

Despre statul pe iarbă ce să mai zic? Bine că nu ne cer să ne şi descălţăm când intrăm în parcuri…

Până una-alta, pe amicul Cabral l-a apucat o poftă nebună să meargă cu bicicleta prin Herăstrău mâine la 12. Dar să vezi ce întâmplare şi ce coincidenţă, cred c-o să mă apuce şi pe mine cheful mâine fix la aceeaşi oră, tot la intrarea Charles de Gaulle. Şi după o oră de mers cu bicla prin Herăstrău, o să ne tolănim fiecare pe iarbă să ne odihnim puţin.

Cred că o să mai vină şi câţiva prieteni de la MaiMultVerde şi mai mulţi biciclişti de la Cicloteque. Iar dacă se lasă cu amenzi, asta e…

  1. numai sa nu ploua, ca vin direct pe role de acasa…(asta ca sa fac apoi o comparatie intre mersul pe role prin trafic si apoi in parc)… poate reusesc sa ajung in siguranta in herastrau…a… aduc fata de masa in patratele si cosuletul cu merinde sa facem si un picnic?:D si, of course, cativa saci menajeri, caci avem grija de curatenie si de sanatatea noastra si a planetei…
    numai bine!

  2. La fel e peste tot in tara. Fetita mea vrea pe role sau bicicleta iar eu unde sa o duc daca nu in parcuri unde e ferita de masini? OK, sa fie si o limita de viteza :)) ca tot e o pb.

  3. Am scris pe 1 aprilie un text, care avea ca subiect atat de discutabilul fir de iarba. El suna cam asa (e scris fara diacritice din motive independente de vointa mea!:

    Privesti gazonul, iti pare ca un covor moale. E soare, ai chiar si o patura in sacosa. Te-ai intinde, ca esti obosit. Ti-e si foame, iar sandwisul pe care de-abia l-ai cumparat e inca bun. Ah! Iarba, soare, pofta, mancare. Esti in parc, de ce sa nu profiti?!
    Dar stai! E mai complicat decat pare. Te uiti in zare si vezi «Calcatul pe iarba este interzis!». Pe bune? Ce lege imbecila. Si atunci unde sa stai? Toate bancile sunt ocupate. Cum unde ? Pe trotuar, pe beton. De ce pe moale, hai mai bine pe tare. Si nu intins, incovoiat. Relaxarea nu e pentru tine. Iarba proaspata e doar pentru privit si admirat. Si te revolti. Da’ de ce zburatoarele calca pe presul verde ? A, te gandesti, mai sunt si patrupedele care se bucura si savureaza fiecare fir de iarba. Nu e corect! Vreau si eu! Daca nu, sa li se interzica si lor. Cu ce sunt ele mai presus de lege? Nu, nene, nici tu, nici ele. Sau, mai bine, ca sa nu iasa discutii, sa se inchida toate parcurile. Ce atata democratie…

Leave a Reply