Pedale vintage

Este vorba de biciclete olandeze vechi, părăsite, pe care Andrei le readuce la viaţă atât tehnic cât şi estetic. Sunt modele cu viteze în butuc, cu viteze normale (pinioane) sau fără viteze. Toate bicicletele au cadre city, subţiri, din oţel olandez. Mărci renumite: Gazelle, Batavus, Union, Sparta. Preţul unei biciclete este între 600 ron şi 800 ron în funcţie de dotările pe care le are.

:: via stiupecineva.ro

  1. Ionuţ, preţul diferă în funcţie de situaţie. Biclele astea se vând mai scump datorită efectului lor, nu a funcţionalităţii. Găseşti şi la jdemiloane, dar alea au frâne ciumege, furca nu-ştiu-cum. Gugăl it! că te dumireşti repede.

  2. Nu stiu unde se gasesc la 5 mil biciclete ok.. :-S eu m-am interesat inainte sa o cumpar pe-a mea, semi personalizata pe phisique-ul meu, si sub 10 nu am gasit.
    oricum, ideea tipului este super, rezultatul e extra. Frumoase foc, numai pe ele as sta toata ziulica – aaahh..

  3. Eu mi-am facut lectia si am inteles ca sub 800 lei nu gasesti o bicicleta sanatoasa, cu conditia suplimentara sa nu fie DHS sau TOP. Astea sunt facute la Deva, la fosta fabrica de biciclete ceausista, modernizata de niste nemti (parca), dar calitatea este deplorabila. Arata foarte colorate si estetice, dar nu au cadrul aliniat, sudurile sunt vai de ele, daca sari cu ea cateva borduri ai sansa sa ramai cu cadrul in mai multe bucati. Am pus mana pe ele la Carrefur, am pipait sudurile si m-am convins. Cea mai ieftina pleaca de la 250 lei si cea mai dotata ajunge la 1600lei, dar degeaba ai frane disc, daca ai un cadru greu si prost sudat. Pana la urma am luat una nemteasca facuta in Ungaria, Magellan, la 850lei, simpla si usoara, jenti duble, suspensie fata, mecanisme Shimano decente. Am reglat-o o data si dupa 1 an reglajele sunt perfecte, schimba vitezele precis, franele sunt “servo”. Merg cu ea la serviciu cand vremea permite, din Militari la metrou Pipera, fac 40 minute fara graba. Astea de aici sunt fancy, pretul e de colectie, eu prefer chestii noi. Pacat ca nu sunt piste peste tot, iar alea care sunt au covoare asfaltice foarte rugoase, facute la futu-i ma-sa de idiotii si hotii din firmele de asfaltare, respectiv au masini de ghiolbani parcate curmezis. Romanii nu vor invata sa se respecte nici atunci cand vom circula ca in StarWars, pe culoare atmosferice.

  4. :))
    imi plac bicicletele, cu pedale vintage sau nevintage..eu am un mountainbike.

    alta intrebare as avea..promovezi bicicletele ca obiect de relaxare(banuiesc), poate si ca mijloc de transport ecologic, nu doar decorativ sau ca etalon in designul de obiect, insa intelegi perfect interzicerea lor in parcuri, pe motivul ca se pot intampla accidente:))..acolo fiind copii si batrani. hai sa iti zic ceva, pentru ca eu merg mult cu bicicleta, aceste accidente nu prea se intampla, sau se intampla la fel de des ca atunci cand te musca o albina in parc:)), eu zic ca nici locul albinelor nu este in parc.sa le interzicem.sau sa le facem niste tarcuri speciale sau niste piste aeriene speciale:)))…ziua buna

Leave a Reply