Vrei să schimbi lumea? Începe cu o plută!

MaiMultVerde şi Heineken România au lansat programul ‘Recycle,raft&race!‘, al cărui scop este formarea a 100 de tineri lideri care să mobilizeze voluntari de mediu în comunităţile lor şi să organizeze propriile acţiuni de ecologizare şi plantare.

Procesul de formare a voluntarilor de mediu cu aptitudini de lideri va avea loc la Buşteni între 4 şi 31 mai, în serii săptămânale, în cadrul unei tabere unde vor fi predate cursuri de orientare în natură, prim ajutor, leadership, comunicare şi dezvoltare organizaţională.

În cadrul proiectului Recycle,raft&race!‘, voluntarii înscrişi vor colecta selectiv (plastic, hârtie, metal şi sticlă) deşeurile lăsate de turişti în zona taberei şi vor folosi PET-urile strânse pentru a construi plute. Acestea se vor întrece într-o competiţie surpriză pe un lac din apropierea Bucureştiului.

Dacă ai peste 18 ani şi vrei să devii lider de voluntari de mediu, găseşti aici mai multe detalii despre cum te poţi înscrie la ‘Recycle,raft&race!’

  1. Cum va asigurati ca viitorii lideri formati nu se vor inscrie, beneficia de training si atat? Pun aceasta intrebare pentru ca deseori am observat cum la actiuni de gen asta se intampla.

  2. @Satya
    Te asteptam!

    @nc
    Va exista un proces de selectie al potentialilor participanti, iar cei selectati vor fi rugati sa semneze un acord prin care se vor angaja sa organizeze cel putin o actiune de mediu cu voluntari in decursul unui an sau sa achite contravaloarea cursului si a taberei. Dar cred ca e important de punctat ca pornim la drum cu o prezumtie de buna credinta si ca privim mai mult spre oportunitatea oferita decat spre metodele de coercitie in cazul in care liderii formati nu se vor achita de obligatiile lor.

  3. Dragoş,
    nu-i bai, în fond, ai dreptate:
    1. comentariul meu intra la categoria spam, ceea ce încălca în mod flagrant una dintre regulile tale privind comentariile.
    2. aveam nevoie şi de o opinie avizată din mediul Verde, şi am primit-o! 😉 Tranşant şi la obiect.
    3. cumva, cîndva această problemă trebuie cumva soluţionată. Cu vorba bună nu mi-a mers niciodată cînd am abordat vreun stăpîn de patruped..

    Sperînd că n-am fost prea lung,
    cele bune! 😉

Leave a Reply