Crezi în viatadupacolectare.ro?

Pentru că e păcat de natură să arunci gunoiul la întâmplare, viatadupacolectare.ro te învață să scapi de deșeuri în mod civilizat.

Deșeurile nu sunt gunoaie!

Campania națională “Viața după colectare“, lansată de MaiMultVerde și Coca-Cola HBC România în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje SA, cu sprijinul lui Manafu, îți arată cum să ceri autorităților implementarea unui sistem de colectare selectivă în cartierul în care locuiești.

Dacă trimiți o scrisoare autorităților, semnezi petiția online de susținere a colectării selective sau promovezi campania cu un banner pe blogul tău, pe Twitter sau pe Facebook, vei contribui la reducerea poluării și reciclarea deșeurilor.

Urmărește şi distribuie clipul campaniei:

Colectarea selectivă a deşeurilor este o soluţie la îndemâna tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclării.

Pentru că suntem țară membră a UE, asociaţiile, fundaţiile şi persoanele fizice din România au obligaţia să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje în containere diferite, inscripţionate în mod corespunzător şi amplasate în locuri speciale, accesibile cetăţenilor.

Dacă te numeri printre cei care cred în viața după colectare, dacă vrei să schimbi ceva pentru un mediu mai curat și pentru aplicarea legislației europene în România, alătură-te și tu campaniei!

  1. DEGEABA SE COLECTEAZA SEPARAT – DUPA ACEEA VINE O MASINA CARE LE CULEGE LA GRAMADA – am vazut cu ochii mei in 2 cazuri diferite si mi-au confirmat asta si alte cunostinte.
    Si nu era vorba de o masina cu 3 compartimente.

  2. Alexandra Albu

    indraznesc sa-mi dau si eu cu parerea :). aplaud initiativa, dar cred ca startul schiopateaza putin. am vazut multe containere destinate colectarii selective, dar dupa pozitionarea lor am senzatia ca domnii primari de sector au vrut ata de mult sa demonstreze ca au si ei actiuni europene incat au lasat logica pe mai tarziu. ceea ce vreau sa spun e ca prin amplasarea acestor containere in intersectii nu va incuraja foarte mult colectarea selectiva, pentru ca foarte putini se vor ambitiona sa care plasticele, cutiile de aluminiu si/sau hartia pana acolo.

    de asemenea clipul are o idee foarte simpatica, care prinde imediat in jocul sau, dar din pacate este prea lung pentru a pastra interesul viu pana la capat.

    apreciez actiunile mai mult verde si te admir pentru toate realizarile de pana acum, pentru ca nu au fost putine.

    ca urare de final: la cat mai multe campanii cu final fericit si la cat mai multe realizari 🙂

Leave a Reply