Garantat 100% (înregistrarea)

Conversaţia purtată cu Cătălin Ştefănescu despre activiştii fiţoşi de soi nou, despre oengiştii îmbrăcaţi în zale trendy, despre acţiuni civice fancy, despre metehnele ONG-urilor, despre credibilitatea şi transparenţa lor, despre iluziile şi deziluziile oamenilor în legătură cu societatea civilă.

  1. *ras isteric din lipsa de somn* si eu mi-am pus scobitori sub pleoape last night sa stau treaza so I dnt miss it. Murphy se strica de ras pe seama mea right now…worth every second of it, though:) (imagine lumea din Fratelli strangand gunoaie:))) u deff. got the “je ne sais quoi”-thumbs up!

  2. nu stiu daca e doar impresia mea, sau exemplele de la sfarsit (mai ales cel cu picnicarul) nu contrazic cumva ce scrie pe a treia pagina din raportul anual pe 2008. si anume ca “Nu ne-am propus sa-i aratam cu degetul pe cei care gresesc, tocmai pentru ca speram ca, intr-o buna zi, sa ni se alature.” tare bine ar fi sa fie asa precum v-ati propus!

  3. Sunt surprins sa aflu despre actiunile “Mai Mult Verde” atat de tarziu si tocmai de pe blogul tau (a nu se intelege gresit…dar in media nu e nimic).

    V-ati gandit la o campanie de informare in masa? Sau initiativa a fost, dar sustinere deloc?

  4. Un discurs clar, simplu si de efect. Si de ce sa nu recunoastem, spus cu farmecul ce te caracterizeaza. Felicitari!
    E foarte bine ca l-ai pus si pe site, in acest fel mai sunt oameni care au ocazia sa-l auda, si sa inteleaga ceea ce faci.

  5. Angelica Sopterean

    Sunt un admirator al acestei organizatii de ceva timp….
    Nu inteleg un lucru: de ce nu se scoate , propune un proiect de lege prin care amnzile pt. poluare-gen picnic sa fie cat un salariu mediu pe economie???
    Germania este un stat civilizat ,unde se respecta legea, nu cu bune maniere mai cultivate….oricum asa s-a civilizat , cu amenzile…Pur si simplu -nu inteleg!
    Pana cand voi o sa consumati energii in a aduna gunoaiele ,,necrescutilor manelisti”, in loc sa ajungeti sa clatiti ceva , sa construiti, ….
    ei arunca gunoiae si voi le adunati , minus cu plus=0!!!
    Aveti nevoie de suport? Sa iesim in starda la o anumita data, ora?? Va iesi -crede-ma mult mai multi dacat se vor astepta cineva….
    Trebuie sa merg la serviciu…
    Va rog, astept un raspuns!!!

  6. @Andrei B

    MaiMultVerde este una dintre cele mai vizibile organizatii de mediu din Romania; dupa cum spunea si Dragos in emisiune, doar la TV am avut 126 de aparitii in 2008, dintre care 30% au fost in prime time. Vezi si http://maimultverde.ro/cms/presa pentru o imagine mai cuprinzatoare. Oricum, stii cum se spune, mai bine afli mai tarziu decat niciodata :).

    @Angelica Sopterean

    Noi nu ne-am propus sa luam locul autoritatilor si nici sa organizam proteste. Rostul nostru este sa dam un exemplu si sa construim o cultura a voluntariatului pentru mediu. Lucrurile se vor schimba, dar nu peste noapte. Cu cat vin mai multi oameni alaturi de noi – la plantari si la curatenii, nu la proteste de strada – acest proces de schimbare va dura mai putin.

  7. Salut,

    Am urmarit din intamplare emisiunea de duminica seara (din fericire ai postat aici continutul integfral, deci am recuperat si inceputul emisiunii, pe care il ratasem la tv)…. butonam plictisita tv, incercand sa adorm (este singurul moment al zilei cand il aprind, cu rol strict de somnifer) si am sfarsit prin a urmari discutia voastra cu toata atentia.

    In paralel, iti citesc si blogul, from time to time, desi nu sunt “de’a casei” aici, in curtea ta…

    In aceasta dubla calitate de fana :P, vreau sa te felicit pentru ceea ce faci, pentru felul in care gandesti si gasesti cuvintele potrivite sa spui aceste lucruri… duminica seara l-am trezit din somn pe sotul meu, ca sa-l oblig sa te urmareasca, pe motiv ca “asculta cu atentie, parca sunt ideile mele – daca as sti sa le exprim!” 🙂

    Iti urez mult succes in continuare, forta de a nu te impiedica in ignoranta si nepasarea oamenilor de rand, forta de a lupta cu mentalitatea acestor oameni si forta de a-ti transpune in practica toate aceste idei atat de frumoase.

  8. Salut
    Si eu urmaresc de mai mult timp activitatea “Mai Mult Verde” si imi place ceea ce vad. Sunt implicata in actiuni de voluntariat fiind si coordonatorul Centrului Pilot de Voluntariat Brasov.Evident ca ceea ce facem noi la Brasov este la scara mai mica dar lucrurile incep sa se miste incet incet si in acest domeniu.Multumesc organizatiei “Mai mult verde ” si pentru platforma de voluntari creata pe site. Am scris unor voluntari din Brasov, inscrisi pe site-ul dvs si au venit la actiunile noastre de ecologizare si plantare.Poate mai avem mult pana sa vedem tinta dar nici nu putem sta deoparte fara sa facem nimic.
    Multumesc si succes !

  9. basic_instincts

    ai oferit 30 min de normalitate, intr/o tara ravasita. tu ai zis elegant ca privim printr/un val. off…de cate ori revin acasa am senzatia ca traim cu o furie suparatoare. sarbatorile, plecatul de la semafor. totul. viata? ca un concurs.
    p.s. chestia aia pe care lumea o percepe ca trendy nu poate fi ascunsa. vorbim de clasa.

Leave a Reply