Când gunoaiele dau în gropi

Pădurea din împrejurimile Buşteniului se încăpăţânează să crească deasupra unor gropi de gunoi, create în timp de localnici şi turiştii nepăsători.  Virgil Ianţu a vizitat voluntarii MaiMultVerde din seria a patra a taberei “Recycle, raft & race!” şi a muncit alături de ei pentru desfiinţarea gropilor de gunoi din pădure. Vineri, pe 29 mai, au fost colectaţi 80 de saci plini cu deşeuri.

Operaţiunea de curăţenie a fost dificilă din cauza necesităţii unor săpături de adâncime, care au scos la iveală gropi de gunoi ce se ascundeau la cca. 30 de cm sub nivelul solului, dar şi din cauza vremii nefavorabile, cu ploaie şi vânt puternic. Cea mai spectaculoasă „captură” a zilei a fost un pat cu arcuri, pe care voluntarii l-au scos din râul Spumoasa. Ei au lucrat aproape trei ore pentru a curăţa patul de sedimentele depuse şi pentru a-l scoate la mal.

La finalul unei zile grele de muncă, voluntarii din ultima săptămână a taberei de leadership de mediu din Buşteni au fost mulţumiţi de rezultat. Alături de Andreea Răducan, Virgil Ianţu va conduce a patra serie de voluntari din tabără, alături de care a curăţat gropile de gunoi din Buşteni, la întrecerea cu plute confecţionate din PET-uri, care va încheia proiectul pe data de 7 iunie a.c.

  1. i don’t believe it! patul ala pentru ce era? relaxare in mijlocul naturii? ar trebui sa faceti un muzeu MaiMultVerde cu cele mai ciudate exponate gasite, poate ies si niste bani 😀

Leave a Reply