V-am spus eu…

Acum un an, când lansam Cicloteque, centrul de închiriat biciclete deschis de MaiMultVerde în parteneriat cu Unicredit Ţiriac Bank şi cu Universitatea din Bucureşti, le-am răspuns celor care mă întrebau “Dar nu e totuşi periculos să mergi cu bicicleta în Bucureşti?” că, de fapt, cu cât vom fi mai mulţi biciclişti pe străzi, cu atât va fi mai sigur mersul pe bicicletă prin oraş, pentru că bicicliştii vor deveni mai vizibili, iar şoferii se vor obişnui cu ei.

National Geographic publică luna asta un material amplu, Cursa cu obstacole (de Cătălin Gruia), în care am găsit următoarea informaţie:

Conform Poliţiei Române, numărul de accidente rutiere în care au fost implicaţi biciclişti continuă să scadă: pe măsură ce apar mai mulţi biciclişti pe străzi, şoferii devin mai atenţi.

Q.E.D.

Istoria bicicletei in Romania (dupa National Geographic)

Istoria bicicletei in Romania (dupa National Geographic)

  1. Ce a fost mai intai ? Bicicleta sau masina ?

    Cand eram mic, mergeam cu un PEGAS in fiecare zi, pana a vantuto taicamiu pe tuica. Am muncit foarte mult timp pana am putut sa imi cumpar dinou o bicicleta, a fost primul lucru de valoare cumparat din munca mea, acum am o bicicleta de cateva mii de euro, dar am si prima bicileta la loc de cinste. Am 2 zile in saptamana cand nu merg cu masina, marti si Miercuri, martea merg cu placa iar miercurea cu bicicleta, chiar la intalniri de business merg cu acestea si i fac sa zambeasca pe cei ce vad cu ce vin.
    La mine a fost mai intai, bicicleta.

  2. De la bun început mi-a plăcut iniţiativa. Şi mi-ar plăcea să văd mai multe centre de închiriat biciclete şi-n celelalte mari oraşe(n-am auzit de un astfel de centru în Cluj).

    Mi-ar plăcea să existe şi la noi în ţară o cultură a ciclismului. De exemplu când am fost acum ceva ani în Olanda am rămas uimit câţi oameni sunt pe biciclete. Ar fi frumos să fie şi la noi aşa ceva cândva.

  3. “De exemplu când am fost acum ceva ani în Olanda am rămas uimit câţi oameni sunt pe biciclete. Ar fi frumos să fie şi la noi aşa ceva cândva.”

    Nu se poate. Vrei sa il vezi pe Gigi pe bicicleta Maybach? Sau fente cu mana lasata galesa pe ghidon sa se vada lantul gros de aur la incheietura?

  4. Am avut un singur incident cu bicicleta (a intrat un individ cu masina in mine), insa din fericire doar bicicleta a suferit.
    In rest am observat o nesperata atentie (si amabilitate, uneori) din partea celorlalti participanti la trafic, astfel incat doar de caini imi este teama cand pedalez.

  5. Excelent! Si in timp vor invata si pietonii sa nu mai mearga pe pista de biciclete si soferii sa nu parcheze acolo si deja la piata Charles de Gaulle e parcare de bicle pentru angajatii Raiffeisen si o sa apara si altele, sunt sigura! Imi doresc sa fie drumuri de biciclete prin tot Bucurestiul si “Anillo Verde Ciclista” (o “centura”-parc pt biciclisti) asa cum are Madridul. Si Cicloteque e un pas mare inainte. 🙂

  6. salut. e aici o mica greseala. articolul e scris de colegul meu, Catalin Gruia. Eu (Andreea Campeanu) am facut doar pozele 🙂

  7. Am inchiriat o bicicleta de la centru si a sarit lantul in mijlocul intersectiei. Am avut sansa ca nu am patit un accident. Cand am adus-o inapoi, mi-au spus ca era cea mai buna bicicleta. Cu asemenea jafuri, se pune in pericol viata utilizatorilor. Sa zica mersi cei de la Cicloteque ca nu am facut reclamatie la protectia consumatorului.

Leave a Reply