Cool mogul

Am dat acu ceva vreme peste blogul lui Dan Voiculescu, lăudat recent pentru calitatea scriiturii şi de Julius pe blogul lui Petreanu. Recunosc că fusesem şi eu impresionat. Mogulul are haz. Uneori, are chiar un haz nebun, ca în ultima postare de pe Twitter:

Extra. Daca as fi dintre cei care traiesc pe seama tampeniei CNSAS, m-as juca cu un titlu gen: NOU. D.V. is following you also on Twitter!

Cineva mi-a şoptit că se pregăteşte chiar o emisiune pe Antenă cu nişte dinaozauri din presă, care ar urma să se cheme La Felix Motanul.

Asumarea întregii poveşti cu turnătoria şi bagatelizarea ei în pas de poante mi se pare una dintre cele mai inteligente mişcări de imagine pe care le-am văzut în ultima vreme. Nu ştiu cine îi face rebrandingul lui Dan Voiculescu, dar eu aş vrea să-l scot la o bere pe omul ăsta. Dincolo de rezervele pe care le am faţă de opţiunile lui morale, tipul chiar ştie ce face.

  1. probabil ca cei care se ocupa de imaginea domnului Felix sunt cei care au reusit sa il scoata pe Bush presedinte… totul porneste de la o bere…:)

  2. Nu e vorba de tupeu in ceea ce priveste “larg” mediatizata farsa. E parte din strategia de rebranding. Good work; I agree with you, Dragos.

  3. da ma’, ai dreptate, m-am uitat si eu putin pe blog, pe twitter, omul asta se reinventeaza in adevaratul sens al cuvantului.

    P.S. simtul umorului m-a scos si mine din cele mai negre si penbile situatii. buna strategie…

  4. reinventatorul de mogul, cool mogul, este raetchi, strecurat discret in blogroll-ul inventiei sale(dar sper ca poza de pe blogul lui e doar o diversiune). i-a facut campania. ii reface imaginea. ce tara mica!

  5. Dan Voiculescu a fost intotdeauna in viata personala asa cum il percepe lumea acum prin intermediul blogului. Am lucrat acum cativa ani la Fundatia dumnealui (eram proaspat absolventa) si am ramas socata sa-i cunosc personalitatea din spatele imaginii publice. Imi amintesc chiar o faza memorabila in ceea ce ma priveste. Avea pe timpul acela pe langa el numai oameni de tipologia “Yes man”. In cadrul unei sedinte a facut niste propuneri care mi s-au parut aberante. Cum sunt foarte directa si nu prea stiu ce inseamna obedienta, i-am spus “Domnule Voiculescu, ceea ce propuneti dvs. este absolut aberant” si am argumentat.
    D.V. s-a uitat fix la mine, dar pe moment nu a spus nimic. Au inghetat toti cei prezenti, un coleg mi-a trimis pe sub masa un sms “Esti terminata…te da afara”. Am continuat sa ma mai contrez cu dumnealui pe diverse teme. La sfarsitul sedintei…soc…Directorul General al Fundatiei a fost demis. Iar mie mi-a spus “Tu ai mare potential.”. Si m-a promovat + mi-a propus un job de Manager in GRIVCO. Am lucrat vreo 2 ani concomitent pt. Fundatie si pt. GRIVCO, pana am hotarat ca vreau sa fiu free-lancer.
    Totusi, nu spun ca sunt un fan al lui D.V., are pacatele lui…morale si materiale.
    Meritul omului care i-a rebranduit imaginea este acela ca l-a convins sa renunte la imaginea falsa cu care se afisa pana acum ceva vreme.

  6. de vreo 5 zile le tot povestesc prietenilor de blogul lui voiculescu . L-am citit saptamana trecuta si am ramas placut impresionat. Asta am observat si eu : omul are haz . Cred ca cel mai tare il distreaza treaba asta cu mogulul :)))

Leave a Reply