“Remembering Communism” la MŢR

sacoseDacă aţi văzut filmul Amintiri din Epoca de Aur, băgaţi un ochi şi la conferinţa asta de la MŢR: Amintindu-ne comunismul. Perspective teoretice asupra memoriei comunismului.

Discuţiile, zic organizatorii, nu vor ocoli subiecte precum nostalgia şi condamnarea comunismului, nume de străzi şi bibelouri, comunismul la muzeu şi în cărţile şcolare, memorie generaţională, memorie vizuală, memorie colectivă sau istorie orală.

Mâine, joi, 1 octombrie, conferinţa se va deschide cu avanpremiera filmului documentar Bucharest Past Present (43 min.) regizat de antropologul Alyssa Grossman (University of Manchester, UK). Filmat în grădina Cişmigiu, documentarul este o meditaţie asupra prezenţei memoriei în România post-socialistă.

Detalii pe Blogul Ţărănesc.

  1. am facut pariu si singurul fel in care pot sa-l castig e sa intreb: in Amintiri din Epoca de Aur, episodul Casa Scanteii, sunt doua secvente cu un sofer care deschide portiera. Nu face decat sa iasa precipitat, sa deschida usa sefului si atat. De doua ori. Eu am zis ca e Bucurenci. Bucurenci ce zice?

Leave a Reply