Diseară vă dăm “Bună ca viaţa!”

Buna ca viataÎn seara asta, de la 23.30, lăsaţi monitoarele şi porniţi televizoarele!
(iar dacă n-aveţi ce porni, luaţi-vă tiunăr TiVi).

Lăsaţi crima şi nebunu, schimbaţi pe TVR1.

Serios acum, oameni buni, începe “Bună ca viaţa”. Cu Laura Belecciu, Cristian Mungiu, Bucureşti, biciclişti, gazon, guerrilla gardening şi Casa Poporului.

Aştept păreri, idei, impresii, înjurături. Turnaţi aici.

  1. Cand se reia (if at all)? Nu de alta, dar in scopul nobil al trezirii cu noaptea-n cap pt servici, eu la ora aia ar cam trebui sa scot toate din priza si sa trag pe dreapta:(

  2. Excelent! Abia astept sa inceapa, am vazut reclama acum cateva zile, dar uitasem de emisiune. Azi noapte am visat portiuni din reclama (nu glumesc) si mi-am adus aminte. Acum uitasem din nou si uite ca am ajuns aici. Acum orice-ar fi, nu mai uit. La varsta mea am pretentia ca macar jumatate de ora sa tin minte.:D

  3. Buna. Am vazut emisiunea. Iti spun parerea mea, nu in termeni stiintifici, ca nu ma pricep.
    Mi-a placut emisiunea, e usor”de rumegat”, voi sunteti naturali…e frumos intro-ul sau partea in care apare norisorul verde.
    Ce nu mi-a placut, probabil am eu o problema, stiu ca este o emisiune scurta, dar cand erati la picnic pe iarba se auzea o melodie anume, semana cu melodiile acelea pe care le pui la sfarsit de emisiune cand mai sunt 30 de secunde, eu as vrea sa savurez emisiunea, nu sa am impresia ca ma ia cineva la fuga. Mi-a placut prezentarea cu parcurile de la noi si din strainatate, dar de ce nu vorbiti voi pe fundal, sa fie un lucru mai personal…stiu ca asa se practica, dar…Am o nelamurire, ai luptat(cand te-ai dus in Cabral in parc)pentru dreptul de a te plimba cu bicicleta acolo si dupa ai spus ca da, sunt copii si cei pe bicicleta ii pot rani….hmmmmm, deci ai vrea sa putem merge tot timpul cu bicicleta in parc sau nu, sau luptai pentru o ora in care sa putem? Mi-a placut prezentarea despre biciclete, mi s-a facut “o pofta”, cred ca ma duc cat de curand.
    Apreciez ceea ce voi vreti sa faceti, a fost interesant.

  4. Mi-a placut mult emisiunea. Mi se pare alceva. Acum ma gandeam daca o sa va tina mult entuziasmul asta de inceput… Adica asta a fost o emisiune excelenta (adica prea scurta, dar…) si n-as vrea sa vad ca scadeti din standarde pe parcurs. Mult succes!
    P.S.- Mi-a placut mult si Laura.

  5. Intr-adevar cum au zis si ceilalti de pana acum, o emisiune buna. De genul emisiunilor ce ar trebui difuzate mai des la TV. Ai primit totusi deja destule laude :))) si ca sa nu ti-o iei in cap si sa ajungi la suficienta :)))) iti spun si faptul ca in unele momente a parut un picut prea regizat totul. Stiu ca e chiar regizat :)) dar ce vreau sa spun e sa fiti mai naturali. Momentul in care i-ai zis Laurei ca o astepti pana merge dupa bicicleta (revezi inregistrarea) afost un pic cam prea regizat, prea putin spontan.
    In rest super OK. Bafta

  6. Parti bune: a reusit sa inspire lucruri frumoase, a venit cu idei noi,pe scurt, ne-a facut sa nu ne mai simtim singuri, minoritari.
    Parti mai putin bune 🙂 : monologurile – dialog intre prezentatori…false.
    Succes in continuare…si multa rabdare cu criticile!

  7. E buna ideea emisiunii, abia astept sa vad ce o sa fie si saptamana viitoare. Chiar se simtea nevoia de inca o emisiune “fresh” (cealalta fiind Apropo TV). 🙂

    Insa, asa cum au mai spus si altii mai sus, mai usor cu optimismul asta fortat/regizat, efectul a fost cel putin rizibil pe alocuri.

    Si un sfat calduros pentru Laura Belecciu: sa ia lectii de dictie, ca e pacat de ea. E draguta si da bine pe sticla, dar nu se intelege ce vorbeste. Nu o grabeste nimeni, chiar daca e prea scurta emisiunea.

    Sfat pentru tine: nu vorbi numai/mai mult tu (ma refer la dialogul cu C. Mungiu). 🙂

  8. Mi s-ar parea putin exagerat sa-ti spun ce sa faci. Asa ca o sa-ti zic ce-as face eu 🙂

    – As lucra mult, foarte mult cu Laura, la naturalete si entuziasm, la pozitie si miscarile mainilor. Si la implicarea in subiect – n-as vrea doar o domnisorica frumoasa langa mine, pentru ca nu sint la o emisiune matinala. Sint sigura ca are ceva de zis, probabil ca altfel nu era co-prezentatoare – deci as ajuta-o sa “make a clear point”.

    – M-as ingriji atent de finalitatea subiectelor, de detaliile care chiar pot fi utile pentru telespectatori. De exemplu, in cazul inchirierii bicicletelor, eu as fi filmat dialogul dintre baiatul de la centru si ‘client’, l-as fi lasat pe baiatul respectiv sa explice cum e cu accesoriile, cu lantul, daca are cheie sau cifru, as fi povestit despre vreun client strain care a luat bicicleta de-acolo… detalii concrete. La fel, povestind despre “guerilla gardening”, as avea grija sa am un “how to” – ce sa faci, de ce ai nevoie daca vrei sa fii si tu guerilla gardener.

    – as incerca sa raman unitara in mesaj. Daca la inceput am zis ‘vrem sa redescoperim cum ne putem face viata buna, fara sa cheltuim mai mult’, inseamna ca am facut o promisiune. Atunci, la fiecare punct o sa incerc sa dau solutii pentru asta – cu alte cuvinte, sa faci legatura intre scopul emisiunii si subiectele abordate.

    Normal ca nu e simplu. A fost un inceput bun si entuziast, sint sigura ca emisiunea va arata din ce in ce mai bine. Succes!

  9. O sa incerc sa dau un feedback ca la carte:
    Se simtea nevoia unei astfel de emisiuni in peisajul televizionistic :d romanesc. Mi-a placut mult modul in care ati abordat subiectele si felul in care v-ati prezentat “pe sticla”. In anumite momente Laura a fost un pic prea teatrala si cred ca ar trebui sa fie putin mai relaxata. De exemplu, in momentul in care s-a dus sa inchirieze bicicleta, mi s-a parut extrem de naturala si mi-a placut foarte mult.
    Un ultim aspect pe care as vrea sa il aduc in discutie ar fi ca mi-ar placea ca tot voi sa comentati pe fundal.
    In concluzie, cum ar zice americanul, thumbs up 🙂

  10. Toata ziua mi-am propus sa urmaresc emisiunea. S-a facut seara si pur si simplu am uitat. Cand am deschis TV (pe butonul 1 este TVR1), atunci a inceput emisiunea..mi-am zis ca e prea mare conincidenta. A fost o emisiune frumoasa, relaxanta si captivanta. Sincer, nu stiam ca exista in Romania guerrilla gardening. Ideea cu picnicul a fost geniala, mai ales invitatul, care a dat o pata de coloare eminiunii. Laura este geniala, emana o stare de bine minunata si impreuna formati un cuplu reusit. O problema MARE exista: durata este prea mica! Succes si abia astept urmatoarele emisiuni.
    P.S.: Promo-ul este super!

  11. Foarte buna ideea! Mi-a placut mult abordarea, insa mai putin tonul. Mai ales al prezentatoarei, de care emisiunea s-ar putea lipsi cu evidente beneficii. Imi pare rau s-o spun, dar in dialogul cu Mungiu interventiile ei au fost cel putin superficiale.

    Nici lui Dragos nu-i stau foarte bine textele de prezentare “clasice”, el exceleaza la capitolul vorbit liber si dialoguri.

    Foarte tare reportajul cu guerilla gardening, n-am stiut ca exista! Minunat!

    Cat despre productie (filmari, montaj, sunet, etc) – mai sunt muuulte de schimbat in bine!

    Succes!

  12. Mulţumesc tuturor pentru comentarii. Am vorbit azi cu echipa şi ne ajută să ne facem mai bine treaba. De la ediţia a patra (primele trei sunt filmate aproape integral), ar trebui să începeţi să vedeţi îmbunătăţiri.

    Rămâneţi pe-aproape!

Leave a Reply