Creativitatea e bună ca viaţa

Cu ediţia dedicată creativităţii, am vrut să le arătăm românilor că tărâmul creativităţii nu este rezervat doar celor aleşi – cu toţii putem să ne rupem din monotonie şi să ne colorăm vieţile.

Am fost în vizită acasă la Doina Levintza şi i-am rugat pe Philippe Guilet de Saint Mart, directorul artistic al Festivalului de modă Pasarela, şi pe Andreea Constantin, Fashion Editor VIVA!, să iasă în stradă şi să ia pulsul modei.

Mai găsiţi în emisiune povestea Oanei Felipov şi a creaţiei ei, Karakiri, o caracatiţă cu personalitate, confecţionată manual, precum şi a programului de leadership creativ al Asociaţiei Erudio, care i-a convins pe managerii din multinaţionale să-şi dea jos sacourile şi să urce pe scena de teatru.

Sfatul practic vă spune de unde puteţi face rost de hârtie manuală, un cadou inspirat şi neobişnuit, dar şi cum puteţi s-o confecţionaţi voi înşivă.

“Bună ca viaţa” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Grupului CEZ.

 1. Mi-a placut reportajul despre hartia manuala. In urma cu 6-7 ani am intalnit si eu un “hartiar” la Cluj. Aveam atunci un proiect cu acest minunat material, din care a iesit ceva la care nu m-am gandit initial, o combinatie intre real si virtual, dupa cum puteti vedea pe blogul meu.
  Da, creativitatea e buna, unora le salveaza viata!

 2. Legat de editia de lunea asta: nu am prins-o de la inceput, deci nu stiu ce a mai fost, dar dupa ce Titi Aur a spus ca o sa-i arate Laurei sofatul politicos ma asteptam sa si difuzati imagini cu asa ceva (sau sfaturi concrete, orice). In schimb, am avut parte de cateva minute agonizante si penibile de chiraieli, care nu aveau ce sa caute in emisiune (puteati macar sa taiati materialul la un minut). Ma refer, desigur, la partea cu masinutele electrice.

  Mai aveti inca de lucru. 🙁

 3. basic instincts

  ati progresat. acum e si tipa mai naturala. cu adecvarea la context mai are oarece scapari. in atelier tu cu manecile suflecate /ok, ea ca o silfida cu rochia aia nu prea potrivita acolo. a…prea copilaroasa totusi. nu e de decor. ar trebui sa aiba si ea opinii. cred ca personalitatea ta o striveste un pic. alege/ti la un moment dat un subiect pe care ea il stapaneste mai bine ca tine. va capata incredere.
  emisiunea e tare faina. romanii au nevoie de o infuzie de STIL.
  p.s. am o obiectie de fond. creativitatea e un dar pe care nu il avem toti. capacitatea de a inventa e nativa. nu tine numai de libertatea interioara care este doar o conditie necesara nu si suficienta.

Leave a Reply