Eco-rezoluţie

© Time.com

© Time.com

În decembrie, revista Avantaje ne-a întrebat pe Malvina Cservenschi, pe Geanina Corondan, pe Zoli Toth şi pe mine ce rezoluţie ne-am asumat pentru 2010 în legătură cu mediul. Mai jos răspunsul meu:

Am aflat acum vreun an şi ceva despre masacrele la care sunt supuse populaţiile de ton pentru a satisface cererea tot mai mare a amatorilor de carne de ton, printre care mă număram şi eu. WWF estimează că tonul albastru va dispărea din Atlantic nu mai târziu de 2012, iar celelalte specii de ton sunt şi ele ameninţate. Anul acesta am mâncat ton cu moderaţie, dar n-am renunţat cu totul la el. La începutul lui noiembrie, am citit dosarul cutremurător realizat de revista “Time” despre destinul ingrat al acestui maiestuos locuitor al oceanelor şi m-am decis: din 2010 nu voi mai mânca decât ton provenind din piscicultura sustenabilă, ceea ce, în România, echivalează cu a nu mai mânca ton deloc

Celelalte răspunsuri le găsiţi în ediţia de ianuarie a revistei.

  1. A nins…

    A nins
    peste urma alba
    a norilor topiti
    in mare de fulgi,
    acoperind in uitare
    inimi cautatoare
    de stele cazatoare,
    ce promit iubiri plinite
    si vorbe regasite
    in priviri pline de candoare
    si clipe netrecatoare…

    A nins…
    si mi-am adus aminte
    de tine,
    de mine,
    de zile,
    de nopti
    de alb pline…
    atunci fara tine,
    acum fara mine…

    A nins…

  2. @coco, tu cum ai fi scris? din câte ştiu eu, în limba română între complementele directe ale aceluiaşi predicat trebuie să existe un acord logic de număr (ne = pe Malvina Cservenschi, pe Geanina Corondan, pe Zoli Toth şi pe mine)

Leave a Reply