Voluntar la apă!

clar&limpedeMaiMultVerde şi Ciuc Premium te cheamă la voluntariat ca să strângi gunoaiele de pe malurile Lacului Roşu (jud. Harghita) în perioada 23-25 aprilie 2010 în proiectul „Clar şi Limpede ”.

Voluntarii MaiMultVerde vor reamenaja şapte izvoare cu apă minerală din zona Vlăhiţa – Băile Chirui – Valea Vârghişului – Homorod şi vor spăla ruşinea gunoaielor lăsate de turiştii neglijenţi de pe Lacul Roşu.

Se asigură cazare, mâncare, saci, unelte şi mănuşi pentru strângerea celor mai feroce gunoaie, plimbare în natură şi voie-bună pentru 30 de voluntari harnici şi inimoşi.

:: înscrieri pe asociatia [at] maimultverde.ro

:: via maimultverde.ro

  1. Ce vreti sa spuneti cu “vor reamenaja sapte izvoare cu apa minerala”? Din exprimarea asta inteleg ca, pe langa munca de curatenie, voluntarii vor construi niste amenajari hidrotehnice pe baza unor proiecte intocmite de ingineri hidrologi impreuna cu peisagisti. Daca asa stau lucrurile e laudabila initiativa si ma gandesc ca va fi o provocare selectia voluntarilor pentru o asemenea activitate.

  2. Da, timp de o lună, vor fi construite (sau renovate) pavilioane care vor proteja şapte izvoare din zona. Pentru construirea pavilioanelor şi amenajarea zonei din jurul lor se vor folosi materiale de construcţie cât mai ecologice (lemn, vopseluri, …) provenite din zonă, precum şi mână de lucru locală.

    La recrutarea celor 30 de voluntari, vom lua în considerare, pe lângă activitatea de curățenie, abilitatea de a munci la (re)construcție.

Leave a Reply