Idilă pe două roţi

Stimaţi biciclişti, stimate bicicliste, îngăduiţi-mi să vă fac o confidenţă. Am o nouă dragoste: iubesc Brompton-ul. Idila noastră a debutat într-o dimineaţă de martie la ProMotor, iar jurămintele ni le-am făcut sâmbata asta la Bikewalk, unde prietenii ne-au urat tradiţionalul “Pistă de piatră!”.

A fost dragoste la prima vedere. Am dorit-o de cum i-am văzut silueta, m-a cucerit definitiv când i-am simţit cuplul şi am început să tânjesc după ea încă de la prima pliere. Spre deosebire de mine, care am mai fost cu câteva biciclete până la ea, ea nu s-a mai lăsat pliată de nimeni până la mine. A fost o experienţă atât de plăcută, încât am mai pliat-o de cel puţin zece ori încă din prima zi şi în zilele care au urmat şi încă nu m-am săturat. Poate să fie şi din cauză că treaba asta durează mai puţin de 30 de secunde. “Eh, de-ale tinereţii valuri!”, suspin eu, ruşinat, după fiecare experienţă, iar ea, gentilă, îmi spune că de vină sunt constructorii britanici care făcut-o nu doar frumoasă, ci şi teribil de deşteaptă.

Chiar şi când nu suntem împreună, mă linişteşte gândul că mă aşteaptă cuminte în portbagaj, gata să mă scoată din orice aglomeraţie şi să mă ajute să ajung la timp la orice întâlnire. La timp şi nu oricum, ci foarte stylish, ca un dandy britanic scos din paginile GQ, ediţia de vară.

Ştiu că probabil vă întrebaţi ce planuri avem şi dacă ne gândim deja la un Brompton mai mic, dar cred că m-am întins deja prea mult cu confidenţele astea. Mai bine las imaginile să vorbească de la sine:

  1. In Londra e plin de astfel de biciclete, si mi s-au parut super-practice. Ii vezi prin metrou cu jumatate de bicla la subrat, si apoi o desfac si o iau la pedalat. Geniala ideea, ecologica si practica! Nu are cum sa nu-ti placa!

  2. De cand am vazut la ProMotor am innebunit pe toata lumea cu bicicleta asta.Am cautat peste tot pe internet modelul.Este foarte tare!Am o bicileta normala dar stand la bloc si neavand balcon,nu am unde sa o tin asa ca o folosesc foarte rar.
    Dar EA,ea e foarte tare!E atat de practica!Nu ma las pana nu pun mana pe una!
    Multumim Dragos!

  3. Am fost si eu astazi la magazinul de biciclete de pe sos. Iancului. Intr-adevar, e superba! Sunt foarte incantat de aceasta bicicleta, de felul cum se pliaza. Mai aveau un model pliabil, dar nu se compara cu “Brompton”.
    O jucarie pentru oamenii mari!

Leave a Reply