Bikewalk 2010, pe aici se trece!

Bikewalk-ul de sâmbătă a fost mai mult decât o întîlnire pe două roţi în capitală. Din Piaţa Presei Libere, peste 300 de biciclişti au călcat cu voioşie pista de biciclete şi au demonstrat că mersul pe două roţi nu e un fenomen marginal, ci o atitudine urbană şi o stare de spirit necesară.

S-a pedalat frumos, am văzut biciclişti şi trecători zâmbitori. Pentru câteva ore de plimbare, peisajul părea rupt din povestea unui week-end normal şi relaxant din orice oraş european civilizat.

Dincolo de prezenţa unor oameni minunaţi şi naturaleţea cu care s-a desfăşurat prima ediţie Bikewalk 2010, pista de biciclete s-a dovedit mai puţin pregătită decât numărul şi entuziasmul bicicliştilor.

Deşi s-a rulat în pluton organizat şi cu viteză de croazieră, bicicliştii au avut nevoie de atenţie sporită, de câteva opriri şi ocoliri mai puţin spontane, pentru evitarea gropilor şi pietonilor.

Alături de „bikewalkeri”, au fost pe două roţi Radu Naum, Anamaria Ferentz şi Dana Nălbaru. Anamaria şi Dana au pedalat pe biciclete Cicloteque şi au fost încântate de plimbare.

Peisajul a fost colorat: biciclete Brompton, Gazzele, Magellan şi multe biciclete de la centrul Cicloteque, care a redeschis la Bikewalk sezonul de închirieri în anul 2010. Centrul vă aşteaptă şi în acest an cu porţile deschise în curtea Facultăţii de Drept din Bd. Mihail Kogâlniceanu, nr. 36-46.

Bike-walk-ul a fost organizat de Ariel împreună cu MaiMultVerde şi a marcat redeschiderea centrului de închirieri de biciclete Cicloteque, care-şi începe al treilea an de existenţă. Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti.

  1. Foarte mulţi dintre cei care erau acolo la 16.50 erau nemulţumiţi că poliţia ne obligă să ne punem viaţa în pericol, adică să mergem pe trotuar pe sensul opus, alături de maşinile parcate şi de pietonii nedumeriţi. În weekend, banda din jurul Herăstrului e nocivă. Ieri m-au claxonat trei maşini pe trotuar, cînd mergeam pe jos, pentru că mă plimbam prea încet.

    Ne afundăm tot mai rău, poliţia dă cu noi de pămînt, oprescu nu există. Numai cu CSR nu se face primăvară, mai trebuie şi făcut ceva. Deja e prea tîrziu însă, există o prietenie strînsă între autorităţile locale şi mulţi activişti. Conlucrăm întru tăcere şi docilitate.

  2. Ariel a facut o treaba atat de buna, incat sambata la 15.20 nu mai erau biciclete la Drept 🙂

    prin urmare, curand imi cumpar si eu una sa pot participa negresit la urmatorul BikeWalk 😀

    asadar, bravo lor!

  3. Da..foarte tare event-ul, eu nu am mai prins bicicleta dar nu face decat sa ma bucure ca evenimentul a avut atata amploare si sa sper ca se vor lua masuri si se va spori nr de biciclete atat de la cicloteque cat si din herastrau:)

    La cat mai multe bikewalk-uri:D

  4. Mie mi-a plăcut foarte tare evenimentul, primul de acest fel la care particip.A fost dificil dar şi comic oarecum pedalatul nostru pe trotuar+contrasens, însă din câte am înţeles exact asta vroiam să arătăm, că opţiunile pe care ni le oferă autorităţile din acest oraş sunt nepotrivite biciclitului. Singurul lucru pe care îl regret este că n-am apucat să citesc la timp postul lui Dragoş în care ne oferea spre testare bromptonul personal …:)

  5. ‘Următoarea ediţie BikeWalk nu va fi pe piste şi va fi mai mare, kilometric vorbind. Va avea loc în luna mai, probabil seara într-o zi de duminică’ via Ariel pe bikewalk.ro

    Vom reveni cu detalii şi invitaţii la pedalat pt. următorul Bikewalk pe maimultverde.ro. mulţumim!

  6. Ar fi frumos sa fie si la noi cum este in afara. Lumea sa foloseasca bicicleta cu incredere….nu ca s-ar putea sa nu mai aunga teferi inapoi acasa…..dar speranta moare ultima:)

Leave a Reply