Scârba lui Florin Şerban

În timpul ăsta Papan căra apă pentru o florărie galeată după găleată, dădea zăpăda la o parte de pe maşinile parcate sau din faţa caselor bogaţilor. Apoi a mers la Berlin. A primit nişte bani şi în prima zi şi-a cumpărat dulciuri de 30 de euro. Şi două zile a mâncat doar ciocolată şi a băut doar Pepsi. “Ăsta a fost visul meu de mic, să mănânc ciocolată toata ziua.” S-a întors în Bucureşti şi când a văzut că nu mai e zăpadă a înjurat “…. mă-sii. Eu ce mai muncesc acuma?”. Lucrurile s-au schimbat… Promisiuni şi mai multe, interviuri peste interviuri, iar promisiuni. În timpul ăsta Papan trăia, se îmbrăca frumos pentru interviu apoi se întorcea la copil şi la nevastă şi căra apă, descarca lemne… În sfărşit, o slujbă. “Peste 5 zile te angajezi.” Sună telefonul. “Cum comentaţi faptul că Papan a fost arestat azi-noapte? A spart un apartament în Ianuarie, înainte să meargă la Berlin.”

:: citeşte textul integral pe Gândul.info
:: via Cristina Bazavan

  1. Un actor ieftin, de unica folosinta

    Se duce o lupta in mine, pentru ca stiu cate probleme am avut cu tiganii, acel tip de oameni carora leai zbura capatanile fara ezitare.
    Dar si faptul ca percep de multe ori gresit pe unii dintre ei, acei ei care defapt nu pot sa iasa de sub jugul discriminarii.
    Sunt destul de categoric, insa discriminarea mea a ajuns individuala, prin urmare daca Papan demonstreaza ca vrea sa depaseasca conditia si eticheta ce i sa pus pe frunte o sa reuseasca, dar doar daca este acceptat.
    Nu este indeajuns sa fie folosit pe post de actor ieftin, este insa indeajuns sa fie acceptat, eu sincer as fi facut o campanie de promovare a filmului pe seama lui iar campania antidiscriminare ce ruleaza acum pe TV ar fi avut subiectul prezentat de voi, dar cine sa faca ?
    Toata lumea scrie despre subiect pentru ca se vinde si creaza trafic pe site, asa ca sa nu ma judecati pe mine primul (:

  2. Un articol edulcorat, la fel ca si filmul. Din pacate, in societatea noastra (nu cred ca e tocmai unica) exista o falie intre lumi, iar cei aflati de o parte nu pot cu adevarat concepe ce este de cealalta parte.

    Poti ierta, ti se poate rupe inima pentru unul sau altul, oameni fara nici o sansa de cand au luat startul, dar nu inseamna ca poti intelege cu adevarat. Si, in plus, ti se mai rupe inima si pentru celelalte victime, mai clasice, batranici bagate in spital de tineri de-astia sarmani si oropsiti. Dar deh, eu nu sunt un artist boem care face declaratii generoase si fara nici o finalitate pan’ la urma, asa ca ce stiu eu.

Leave a Reply