Mâine la Sava

Luna viitoare se împlinesc 10 ani de când am terminat liceul. Primii ani i-am făcut în Info, ultimii doi în Sava. În Info m-am simţit excelent, de Sava nu-mi amintesc decât rareori cu plăcere: orgoliul profesorilor şi al elevilor deopotrivă depăşea vizibil performanţele acestui liceu, care trăia mereu cu ochii spre trecut. Noroc cu câţiva profesori care mi-au rămas dragi, altfel nu cred că aş mai fi dat vreodată pe-acolo. De altfel, nici n-am fost la ceremonia de absolvire şi nu regret această decizie nici astăzi.

Lucrurile astea i le-am spus şi lui Casian, un “savist” care m-a invitat să vin să vorbesc cu câţiva dintre colegii lui în cadrul unor întâlniri la care au mai participat oameni ca Răzvan Crişan şi Cosmin Alexandru. Faptul că nu l-a ofensat accesul meu de sinceritate m-a convins că s-au mai schimbat câteva lucruri în bătrânul colegiu. Aşa că mâine, marţi, la 12.30, merg în Sava, la bibliotecă, să vorbesc despre broscuţe, prinţi, prinţese şi alte lighioane. Sper să-l prind şi pe domnul profesor Săndoiu, mi s-a făcut dor de dumnealui.

  1. deh, aşa-i în liceele-astea “mari”, orgolii, fiţe…eu am terminat Viteazu’ şi nici acum nu pot să uit cum ne zicea proful de mate c-am intrat “pe uşa din spate” (fiindcă am intrat prin examen de capacitate şi nu admitere) : )) dar dacă nu noi, atunci cine?

  2. Domnul profesor Sandoiu.. L-am ascultat vreo 10 ore in toata viata mea, acum mult timp, la un curs al facultatii de filosofie. Fascinant!

  3. am fost azi. nice. 🙂
    pacat ca a fost limita de timp. (pacat pentru ascultatori that is)
    cat despre sava, ai dreptate. profesori sau elevi, scorurile tind sa fie ‘orgoliu 1 – 0 savisti’. pe de alta parte insa, ‘calitatea’ savistilor de orgoliosi, prea impulsivi sau prea aroganti, n-o exclude pe aia de a fi totusi interesanti.

  4. e ironic faptul ca nici eu nu m-am ofensat. ca o proaspata absolventa de sava, iti dau dreptate, orgolii si pretentii mai mari decat performante. DAR tot sava e, acum cel putin, locul in care mai toti elevii si-au dat seama de asta si deja nu mai intra in categoria “orgoliosilor”. le lasam placerea asta profesorilor. noi doar ne-am bucurat de un liceu misto, plin de oameni….interesanti:)) si da, sandoiu este o persoana minunata, pentru care eram gata sa protestam :d:d:d bine ca n-a mai fost cazul. te-ai intalnit cu el pana la urma?

Leave a Reply