Ziua lui Vlăduţ şi Ziua Mediului

vladutzAcum doi ani, de Ziua Mediului, am ratat TIFF-ul şi naşterea lui Vlăduţ, nepotul meu, pentru că încheiam la Galaţi proiectul Verde 003. Anul trecut am venit la TIFF de Ziua Mediului la premiera pe care am organizat-o documentarului “Home” şi am ratat ziua lui Vlăduţ. Anul ăsta am fost cel mai egoist: sunt la TIFF, departe şi de manifestările ecologiste şi de a doua aniversare a lui Vlăduţ.

Ca să-mi mai spăl conştiinţa, vă semnalez evenimentul organizat de colegii de la “Salvaţi Delta”, care şi-au lansat raportul de activitate şi au acordat deja tradiţionalele premii Green Awards. Vă las să citiţi la ei pe site cine ce a primit, vreau să-i citez doar pe următorii:

europarlamentarii Cristian Preda, Sebastian Bodu, Elena Băsescu, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Adina Vălean, Ioan Mircea Pascu – premiul „Banii n-au miros” pentru votul împotriva rezoluţiei Parlamentului European referitoare la interzicerea utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianură.

Eu promit să celebrez Ziua Mediului, aşa cum o fac de ceva vreme, în toate celelalte zile ale anului.

La mulţi ani, Vlăduţ! Să creşti mare şi sănătos!

  1. La multi ani, Vladut! Sa fii sanatos si norocos!!!
    Felicitari, Dragos, pentru tot ce faci!!! De Ziua Mondiala a Mediului si in toate celelalte 364/365. 🙂

  2. Nu mai stii cine nu are o parere influientata. Nu trebuia sa declini invitatia! Ar trebui, in schimb, sa accepti si o invitatie RMGC de a vizita o mina de aur. Abia dupa aia, cred, punctul tau de vedere e relevant. Nu mai accept opiniile categorice pentru ca evident sunt false.

  3. Poate o fi si la Rosia Montana un Vladut care n-are un unchi asa de celebru, dar are un tata somer si o mama care poate ca n-a lucrat niciodata. Banuiesc ca si ei au sarbatorit Ziua Mediului cu o ciorba de loboda si mancare de cartofi sau nici macar atat. Sariti intai cu rezolvarile concrete, apoi cu povestile verzi de sensibilizat poporul! V-as aprecia mai mult in acest caz.

  4. mai bine sa ne gandim la serbarea zilei de la anu. cu imprumuturile astea de la fmi si cu toata criza mondiala, cred ca numai o minune ne poate salva, poate chiar minunea asta sa fie resursele naturale. normal ca trebuie sa pornim mineritu dupa aur la rosia, doar n’om fi nebuni sa-l lasam acolo si noi sa pierim ca tara, ca economie

Leave a Reply