Papa bun la Sfântu Gheorghe

Foto: Florin Chiriac

Foto: Florin Chiriac

De şapte ani, de când am descoperit Delta Dunării, n-am lipsit nicio vară de la Sfântu Gheorghe. Mi se pare cel mai frumos loc de pe litoralul românesc (pe locul doi e Portiţa). Vacanţele la Sfântu, chiar dacă durează numai câteva zile, sunt nişte oaze de linişte din care revin mereu senin şi cu bateriile încărcate. Nu-mi fac niciodată planuri, mă hotărăsc mereu pe ultima sută de metri, aşa că nu ştiu nici acum când voi merge.

Dar vreau să-mi diversific puţin opţiunile culinare, pentru că ştiu că sunt nenumărate gospodării unde poţi mânca peşte proaspăt excelent gătit în fiecare zi. Aşa că vă rog pe cei care aţi mai fost sau care mergeţi regulat în Sfântu să vă deconspiraţi bucătarul/bucătăreasa. Mă interesează nu doar numele şi nişte date de contact (adresa sau telefonul mobil), dar şi ce fel de om e, ce găteşte, cum găteşte, ce v-a plăcut cel mai mult, cum arată casa/curtea etc.

Mă gândesc să adunăm aici informaţiile astea în ideea în care mai sunt şi alţi împătimiţi ai locului care vor să încerce ceva nou.

  1. noi mergem tot timpul in delta in luna august, in perioada festivalului de film de la sf.gheorghe(recomand).in ultimii ani am stat in dunavatul de jos si de acolo am luat barca spre sf g. cand am avut chef de nopti pierdute in aer la vizionat de filme.in dunavat am stat la o pensiune draguta http://www.dunavat.ro . am auzit si eu de pe la prieteni de bucatariile din sf.g. cu mancare buna si masa plina. daca aflu date de contact o sa anunt!

  2. gabriela bratu

    eu merg aproape in fiecare an la Sulina si…intr-adevar nu ma satur de delta. Acolo chiar imi incarc bateriile pentru un an intreg.Iti recomand sa vizitezi si Sulina, unde oamenii sunt foarte primitori iar bucataria lor are ca fel principal, pestele. si apoi mai este rasaritul soarelui pe mare.hmmmmm, mirific! stiai ca soarele rasare prima data ….la sulina? 🙂
    incearca si alte locatii!

  3. tamara proca

    Incearca la tanti Sanda Varenic.Sta in capatul satului, in partea opusa campingului.Noi mergem acolo de trei ani. Mancarea e fabuloasa si din belsug.La telefon, 0745128710, raspunde Emilia, fiica ei.

  4. tamara proca

    Toata familia e implicata. Tanti Sanda primeste turisti de-o viata intreaga. Sunt foarte primitori. Au investit in ultima vreme pentru confortul turistilor, asa ca au camere cu baie si dus, doua dusuri si toalete amenajate in curte, un chiosc si bucatarie la dispozitia turistilor unde iti poti gati micul dejun. Multa verdeata si liniste.

  5. Dragos, imi permit sa fiu putin off-topic si sa las un nr de telefon al unei persoane din Sulina. Eu in Sf Gheorghe inca nu am ajuns, insa am fost la Sulina si am mancat cel mai bun bors de perisoare de peste si chiftele (de peste) cu sos la o familie de lipoveni: familia Neagu, Sulina, telefon: 0742.059.706

  6. noi mergem in fiecare an la sfantu gheorghe si ne cazam la d-na Marcela Stefanov, casa cu etaj in centrul satului, aproape de complexul comercial, mancarea este excelenta si conditille de cazare f bune. poate fi contacta la 546 811 si mobil 0763686130

  7. Si eu caut cazari in Sf Gheorghe, dar as prefera sa merg pe recomadari. Singurul care arata chiar frumos e Green Village dar nu stiu daca raport calitate pret (mancare) merita banii. Daca stiti un loc frumos, curat de stat (si papa bun) ar fi super sa fie mai multa lume sa impartaseasca niste recomandari.

  8. MARE ATENTIE la pensiunea ANDRA fam. STEFANOV din Sf Gheorghe!!!
    Am fost si noi anul acesta in Sf Gheorghe si am stat la d-na Marcela Sefanov. Pot sa spun ca mi-a afectat aproape complet concediul!

    Este o persoana groaznica in care nu poti avea incredere. Desi am facut rezervare din timp (mai bine de o luna pentru doua camere) cu o zi inainte sa sosim am sunat sa verific ca e totul ok cu rezervarea ca sa-mi spuna ca nu mai are o camera pentru ca a dat-o altcuiva dar ca o sa ne gaseasca ea cazare la alta pensiune. La dansa functioneaza principiul primul venit primul servit …da-i naiba pe aia cu rezervari.
    Mi s-a parut de la telefon ca e ceva in neregula cu aceasta doamna dupa tonul pe care imi vorbea insa am decis totusi sa mergem avand in vedere ca era vorba doar de o zi in care trebuia sa stam unii la ea altii la vecini.

    La fata locului surpriza a fost si mai mare cand ne-a spus ca nu putem sa stam in camera cu copil mic (despre care-i spusesem la tel cand am facut rezervarea) si ca sa mearga la o vecina cu copilul.

    Tot timpul cat am stat la dansa ne-a vorbit pe un ton dispretuitor ca si cum ne facea un hatar ca ne primise acolo. De cum am venit ne-a informat ca la ea in casa nu e plaja si sa ne descaltam la intrare. Nu aveam nimic impotriva acestui lucru insa modul si tonul pe care ti-l spunea dadea dovada nivelului de mitocanie la care se putea preta d-na Marcela.

    Mare pacat pentru ca pensiunea sau mai bine zis casa era destul de curata si portiile de mancare consistente dar cu mitocania si lipsa de respect eu nu m-am putut intelege.

    Dupa doua zile am gasit altundeva cazare impreuna cu cealalta familie cu care venisem si d-na Marcela, dupa ce i-am dat banii, si-a luat ramas bun printr-un calduros “Hai mars de aici!”

    Am decis sa nu-i zic nimic si sa plec ca sa nu-i dau ocazia sa-si manifeste mitocania in toata splendoarea ei.

    Venind acasa am dat si peste recenziile unor straini despre dansa (cautati pe tripadvisor.com pensiunea Andra din jud. tulcea)
    …de le-as fi citit inainte sa plecam

  9. Se vede cat de serioasa sunteti dvs, stimata doamna; inainte sa aruncati cu noroi ganditi-va sa spuneti adevarul. Dupa cate stiu aceasta doamna despre care vorbiti a venit sa va intampine la debarcader si rezervat si o cazare la o vecina, deci nu a-ti ramas in strada fara nici o rezervare mai ales ca vi sa spus si la telefon, deci erati informata. Privind cazarea dupa doua zile mai bine a-ti spune ca a-ti preferat sa va duceti la fiica vecinei fara nici macar sa anuntati ca nu serviti masa care fusese pregatita si care nu este gratuita si nici usor de obtinut. (asta in ce priveste lipsa de respect despre care vorbiti si tonul pe care l-ati folosit in ziua sosirii dvs).
    Acelasi lucru este valabil si turistilor despre care vorbiti.

  10. @Marc.
    Sunt 2 comentarii negative pe Trip Advisor referitoare la acesta pensiune, destul de bine argumentate, ambele reclamand probleme referitoare la angajamente nerespectate de gazda.
    O persoana obiectiva ar intelege faptul ca trebuie sa fie circumspecta cu privire la aceasta pensiune. De asemenea sesizez faptul ca dl. Marc cunoaste faptele destul de bine, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca nu poate fi decat un apropiat al gazdei.

  11. Merg la dna.Marcela de 10 ani [nu in fiecare an ,e adevarat] dar faptul ca tine la curatenie si nu te lasa sa intri incaltat in casa nu face decat sa ma bucure pentru ca este o femeie f curata si gospodina nu mai zic.Mancarea e f buna si multa ,casa e decenta ,asa ca prefer la ea decat la gazde care sunt primitoare dar in rest……
    Am stat intr-un an la o gazda cu casa frumoasa ,dar la mancare gatea f gras si cand o intalneai era beata mereu ,odata facuse pipi pe ea si umbla asa prin curte ,asa ca am plecat a doua zi fara regrete la Marcela unde se eliberase camera
    Daca sti cum sa vorbesti cu ea si sa o iei ,e cea mai de treaba femeie si gospodina nu mai zic.
    Peste 2 saptamani merg din nou la ea dupa o absenta de 3 ani si o sa va spun mai multe dupa ce ma intorc din concediu.

  12. Recomand din tot sufletul pe nea Vasile pescaru’ și soția sa: 0748 460 758 sau 0755 763 875. Aici puteți servi o mâncare tradițională din pește proaspăt prins de nea Vasile și gătită cu foarte mult gust de soția lui. Am mâncat la ei 3 zile la rand, în fiecare zi am avut posibilitatea sa alegem ora la care vrem sa mâncăm, ce feluri de mâncare dorim. Au dat dovada de seriozitate, ospitalitate și dorința de a-i face pe oaspeți sa se simtă bine și sa plece mulțumiți. Cu nea Vasile am fost și la o plimbare pe canalele deltei, am vazut insule, pescăruși, pelicani, egrete, nuferi, etc. Toate într-un timp rezonabil de vreo 3 ore și la un preț rezonabil. Noi fiind pentru prima data în delta, i-am cerut un sfat, ce ne recomanda sa vizitam… Iar faptul ca ne-a sugerat acest traseu scurt în loc de unul de toată ziua din care ar fi putut sa câștige el mult mai mulți bani ne-a făcut sa îl apreciem și mai mult, văzând ca nu urmărește ceea ce urmăresc mare parte din localnicii din zonele turistice.

  13. @Tibi: multumim pentru recomandare, am vazut comentariul tau si in aceeasi zi am sunat la dna Monica unde am fost primiti cu caldura si tratati ca niste apropiati ai casei, lucru care a adaugat savoare si bucurie preparatelor delicioase din peste. Pe langa gazdele foarte primitoare am cunoscut si alti oameni frumosi la dansii la masa cu care am povestit si ne-am distrat. Am fost si la plimbare cu barca cu nea Vasile care este un bun cunoscator al zonei si ne-a presarat excursia cu detalii interesante despre locurile vizitate. Recomand cu caldura sa ajungeti pe la nea Vasile si doamna Monica, va vor face vacanta mai placuta cu siguranta! Si cand ajungeti pe la dansii, amintiti-le ca sunt oricand bineveniti la Sibiu 🙂 .

  14. Tibi si Ciprian va multumim de recomandare.Astazi am mers pe mana voastra si chiar ne-am bucurat de o masa traditionala in Delta, tinand cont ca ne-am cazat la Green Village Resort cu demi-pensiune(o mare teapa masa fiind toata fara peste aici), doar extra cu peste adus probabil din marile supermarketuri.
    Recomandam si noi cu drag!De abia asteptam sa revenim.Cecilia si Maricel

  15. Am descoperit Sfântu Gheorghe, din păcate pentru mine, de-abia anul acesta. Una din experientele extraordinare avute aici au fost mesele servite la dl. Vasile și dna Monica, precum și plimbarea pe canalele Deltei oferita de dl. Vasile. Sunt niște gazde minunate. Mâncarea gătită de dna Monica ne-a scos dintr-un puseu culinar “apocaliptic” și n-o s-o uitam niciodată. Cel mai gustos somn cu mămăliguță și mujdei, cel mai bun borș și cea mai buna plachie!!! Ca sa nu mai vorbim de curățenia exemplara, bunătatea și ospitalitatea acestor oameni. Dl. Vasile ne-a oferit o plimbare de 3 ore pe canalele Deltei, însoțită de explicații, povesti și mult, mult râs. Am fost o gașcă veselă!!! Va recomandam din inima o vizită la această familie! Sper ca v-am convins. In această idee las și un număr de telefon:dl. Vasile 0748460758.Sunati cu încredere de îndată ce ajungeți!

  16. Noi am mâncat la tanti Lili și nea Ion, niște oameni minunați din Sf Gheorghe.
    Tanti Lili gateste excelent, iar porțiile sunt generoase și gustoase.
    Cu nea Ion ne-am dus cu barca pe canale, ne-a dus prin locuri frumoase și pe un canal îngust de-a dreptul spectaculos. El prinde pestele, soția îl gătește!
    Casa Lili este aproape de zona centrala a comunei. Înțeleg ca au și optiuni de cazare.
    Impresia pe care ne-au lăsat-o a fost a unor localnici gospodari, calzi, primitori!
    Noi am sunat înainte cu o zi ca să ne anunțam la masa. Las contactul aici : 0747964953

  17. Maria Costache

    După mai multe încercări nereușite de a ne bucura de o masa specifică din preparate de peste,am ajuns la dna Monica.
    Am descoperit aici,o gazda primitoare; cat despre mâncare…totul la superlativ.
    Am găsit în sfârșit mancarea pe care o doream.
    Recomandam din toata inima aceasta locație pt o experiență culinară de neuitat.
    Multumim,dna Monica!

  18. Crina Maria Tanasa

    Buna seara!
    Va multumesc in primul rand pt acest forum, mi-a fost de mare ajutor.
    Intr-adevar, daca mergeti in Sf. Ghoeghe, mergeti sa mancati la domna Monica – este o bucatareasa desavarsita, iar cu sotul doamnei puteti sa va duceti sa vizitati Delta.
    Iar plaja din Sf. Gheorghe e foarte frumoasa, linistita si apa mării foarte curată!

    A fost un concediu de neuitat.

    Va multumesc pt recomandari, si pe unde va duceti sa va spuneti parerile, sunt foarte folositoare.

  19. Crina Maria Tanasa

    Buna seara!
    Va multumesc in primul rand pt acest forum, mi-a fost de mare ajutor.
    Intr-adevar, daca mergeti in Sf. Ghoeghe, mergeti sa mancati la domna Monica -( 0748460758/ 0755763875 ) o bucatareasa desavarsita, iar cu sotul – domnul Vasile sa va duceti sa vizitati Delta.
    Iar plaja din Sf. Gheorghe e foarte frumoasa, linistita si apa mării foarte curată! Scrumbia prajita a fost minunată!

    A fost un concediu de neuitat.

    Va multumesc pt recomandari, si pe unde va duceti sa va spuneti parerile, sunt foarte folositoare.

  20. Bună ziua! Tocmai ne pregătim să plecăm din Sfîntul Gheorghe. A fost un concediu extraordinar si bineinteles am mîncat la dna Monica. Recomand cu incredere si plimbarea cu barca cu sotul doamnei.

  21. Doamna Monica ( 0748460758) gateste extraordinar de bine. In sejurul nostru la Sf. Gheorghe ne-a răsfățat cu bunătăți. Domnul Vasile ne-a încântat in plimbarea prin Delta. Vom reveni cu mare plăcere.

  22. Azi am mers si noi in Sf Gheorghe si cautand un loc cu mancare traditionala, proaspata si buna, am gasit comentariile pozitive la adresa dnei Monica. Am contactat-o chiar la ora pranzului si am fost bucurosi ca a acceptat sa ne ospateze. Ne-am bucurat de masa intinsa la umbra, mancarea a fost absolut delicioasa iar gazda ne-a incantat. Ca sfat, recomandam sa sunati pana la ora 10.00, dansa gateste zilnic mancare proaspata pentru cei care fac rezervare.
    Multumim pentru disponibilitatea de a ne primi si speram sa revenim curand!

  23. Viorel, din Oradea

    Azi, cu ajutorul lui Dumnezeu, închei primul meu sejur mai lung în Delta Dunării (în copilărie am făcut o excursie de o zi).
    Ne-am cazat la Sf. Gheorghe, la Green Dolphin, la căsuțe (un loc organizat cu multa decență și bun gust, curat și liniștit).
    Datorita acestui blog, am ajuns și noi să mâncăm la d-na Monica și Vasile.
    A fost deosebit!
    Unul dintre obiectivele sejurului a fost mâncarea de pește (din acela care trăiește în apa, nu în hypermarket).
    De sâmbătă pana marți am mâncat la prânz și la cina doar pește. Doar desertul – chec sau cozonac – nu a fost cu pește (deși nu mi-ar fi părut tău sa fie :-)).
    Am ajuns cu Navrom-ul pe la 16,30, ne-am cazat și, conform înțelegerii anterioare (luasem legătură cu d-na Monica în prealabil, întrebând dacă mai gătește pt turiști), am sunat-o și ne-a explicat cum sa ajungem la dumneaei (foarte simplu, de la grădiniță, prin spatele Bisericii, vreo 50 m).
    Nu știu dacă atunci era ora de masă (de obicei cina se servea la 7-8 seara, în funcție de dorințele turiștilor), dar ne-a așteptat cu meniul complet: pălincă, doua feluri de mâncare, desert, vin, apă.
    Gazdele sunt foarte primitoare, d-na Monica ne-a primit de parcă ne știam de-o viață. Domnul Vasile este un om vesel și glumeț. Nu am făcut călătoria cu barca cu dumnealui pt. că în ziua care am mers noi a avut alt grup organizat, pe alt traseu.
    Am mâncat într-o curte umbrită, răcoroasă.
    Prima impresie de seriozitate mi-au făcut-o mesele și băncile din lemn masiv. Vesela era foarte curată, tacâmuri din inox.
    La fiecare masă aveam țuică, apa rece (flacon sigilat) și vin (cu cuburi de gheață) la discreție. A servit și lichior de mure făcut în casă (murată).
    Mâncarea a fost delicioasă de fiecare dată. Nu ne-a căzut greu la stomac, peștii gătiți erau din mai multe specii: somn, crap, știucă, scrumbie – a fost delicioasă, nu cred să mai fi mâncat vreodată, calcan – până acum nici nu știam cum arată.
    Am mâncat borș pescăresc, storceag, pește prăjit, cred că și saramură (nu mi-am bătut capul cu denumirile, mai întrebam câteodată doar ce fel de peste mâncăm) . După cum am scris mai sus, felurile de mâncare erau diverse, toate foarte bune.
    Ciorbele (sau ce nume vor fi avand) și platourile cu alte feluri de pește – prăjit sau fiert) erau la discreție. Adică îți puneai în farfurie de câte ori voiai. Mâncam cât voiam și eram întrebați dacă mai dorim să ni se aducă (ciorba era atât de bună încât de obicei îmi puneam de 2-3 ori).
    La fiecare masă primeam desert – chec sau cozonac (tot la discreție).
    Atmosfera era foarte plăcută, intrai repede în vorba cu ceilalți vecini de masă de parcă eram prieteni vechi. Din când în când mai urmăream o rândunică ce venea cu mâncare la puișori (avea cuibul sub streașina casei), lucru care contribuia la atmosfera relaxată.
    Au fost persoane care au venit cu câinele (pe care îl țineau cu ei, stătea sub masa foarte linistit) și nu au avut nicio problemă.
    Unele persoane spuneau că vin la doamna Monica să mănânce de 3-4 ani.
    A venit un grup chiar din Sulina care au mâncat cu noi.
    De obicei, lumea era destul de multă și, pentru o bună organizare, eram așteptați la masa la anumite ore la care ne programam. Ni s-a spus că scrumbia, de exemplu, pentru a fi crocantă, trebuie prăjită chiar înainte de a fi servită, așa încât respectarea orelor de masa de către turiști era importantă nu numai pentru organizarea servirii, ci și pentru calitatea produselor servite (acuma, dacă întârziați un pic nu era o problemă, dar consider că dacă, turist fiind, ai pretenția de a fi tratat cu respect și servicii de calitate, buna creștere te obligă ca și tu sa arăți respect).
    Deci, pe scurt, la d-na Monica am găsit o mâncare foarte bună, diversă (și multă) servită în condiții de igiena exemplare, o atmosfera foarte plăcută, o gazdă foarte înțelegătoare, amabilă și mereu zâmbitoare (pe perioada șederii în Sf. Gheorghe ne-a păstrat la rece niște cârnăciori virsli de la Podele, de lângă Brad, pe care-i aveam cu noi și, înainte de plecare, ne-a ajutat să cumpărăm niște pește sărat și afumat de la cherhana. Produsele le-am luat dimineața, înainte sa plecăm cu Navrom-ul de la ora 7).
    Menționez ca la restaurantul/barul din camping (sau în altă parte) nu am mâncat deloc, nici nu știu ce produse sau preturi au, nici nu m-am interesat.
    In cele 4 zile cât am stat la Sf. Gheorghe am mâncat doar la doamna Monica, pe care o recomand cu multa căldură și căreia ii mulțumesc pentru că ne-a înfrumusețat sejurul, depăsindu-ne așteptările culinare!
    Pentru a tine legătură cu doamna Monica am folosit nr.de telefon 0755 763 875.

  24. Mariana si Adrian

    Am stat la Sfantu Gheorghe anul acesta, in perioada 26-31 august. A fost un sejur minunat, cazare foarte buna (la Casa Renea) si mancare excelenta (la Doamna Monica).
    Casa Renea este situata pe strada cu biserica, aproape de strada centrala (Numarul I). Camerele sunt foarte curate, decorate cu bun gust, gazdele amabile si discrete.
    La Doamna Monica si domnul Vasile “Pescarul” am luat masa (de pranz sau cina) in toate zilele sejurului. Business inteligent: gazda primitoare, curatenie, buna organizare, atmosfera familiara, pret mai mult decat rezonabil si cel mai important: menu de vis! Preparatele au fost gatite din peste proaspat in stil local (storceag, plachie de crap, crap la cuptor, crap prajit cu mujdei si mamaliguta) iar portiile au fost generoase. In curand isi vor deschide o terasa.
    Recomandam cu caldura!

  25. Alexandra Lungu

    Salutare! A fost destul de dificil sa găsim localnici care sa ne servească cu mâncare. Nu aveau afișe pe la porți, iar când am sunat la diverse numere găsite pe internet, ba nu mai ofereau astfel de servicii, ba erau plini toată săptămâna. Am citit în comentariile anterioare ca doamna Monica oferă o mâncare delicioasa, însă am tot încercat sa sun la dumneaei și a fost în zadar.
    În cele din urma, am găsit-o pe doamna Luiza. Am vorbit cu ea pe la ora prânzului și chiar dacă era cam din scurt, a convenit sa ne primească la luam cina. Am fost 4 persoane și ne-a gătit ciorba de peste plus felul doi. Iar aici as vrea sa menționez ca ciorba nu a fost adusa per porție, ci efectiv a pus pe masa o oala plina cu borș și ne-am servit atât cât am dorit. Am primit pâine, ardei iuți și apa plata. Felul doi a constat într-un platou plin cu doua tipuri de peste, mămăliguță și mujdei de usturoi. Iar la sfârșit, ne-a oferit și câte un pahar de vin alb. Prețul a fost decent, iar mâncarea excepțională.
    Dacă ajungeți în Sfântu Gheorghe și doriți sa mâncați la localnici, chiar se merita sa ii dați un telefon doamnei Luiza. Va las aici numărul de telefon: 0787606670.

    • Confirm și multumesc pentru recomandare. Doamna Luiza este o gospodina desăvârșită. Masa a fost foarte generoasa, am avut chiar 3 pești pentru 2 persoane și dacă mai voiam ne-ar mai fi adus, garnitura cu cartofi nature, ciorba din belșug, desert la final. A fost totul peste așteptări. Revin cu un update și despre cina.

    • Revin cu o adăugare, am mâncat cea mai copioasa cina, cu o tava de peste din belșug pentru 2 persoane, salata de varza și o garnitura de cartofi printre cele mai bune. Ne-a surprins, totul a fost peste așteptările noastre. Recomand din toată inima.

  26. Roxana Popa

    Las acest comentariu dupa un ospăț cum se cuvine la doamna Monica și pe această cale sa i ajutam si pe alți pofticioși sa deguste mancarea traditionala din Delta Dunării.
    Gazda – doamna Monica – este o doamnă minunata și un om deosebit.
    Macarea este din belșug, curățenie și voie bună.
    Am servit un prânz si o cina, ambele au fost delicioase si cantități generoase.
    Vor deschide vara aceasta o terasă pe strada principala exact vis a vis de Grădiniță. O construcție noua, imposibil de ratat daca mergeți prin comuna.
    PS. Aici se vine nemâncat!

  27. Viorel, din Oradea

    Anul acesta am revenit la Sf. Gheoghe, din nou am mâncat la d-na Monica.
    Mâncarea a fost delicioasă (ca și anul trecut 🙂), diversă, multa, servita cu zâmbetul pe buze și multă amabilitate!
    La masa, lume multă, atmosferă foarte plăcută!
    Totul a fost la superlativ! 🤗🤗🤗
    Întrucât am citit intr-un comentariu anterior ca d-na Monica nu a răspuns la telefon, nu am sunat, căci bănuiam ca este foarte ocupată (am văzut asta după zecile de oameni care erau la masă în același timp); eu am trimis mesaj și d-na mi-a răspuns când a avut timp. Am stabilit detaliile și, după ce am debarcat, am mers direct la masa, înainte de cazare (ce-i la mână nu-i minciună! 😉)
    Din motive obiective, terasa, deși ni s-a spus ca este gata, încă nu era deschisă. În următoarele zile urma sa mai fie rezolvate ultimele detalii.
    Daca ajungeți în Sf. Gheorghe recomand sa încercați măcar o data mâncarea d-nei Monica.
    Cu siguranță veți reveni și a doua oară! 🙂

  28. Am mancat la dna Monica cea mai buna scrumbie si cel mai bun storceag eveer…a fost o experienta extraodinara pentru mine pentru ca desi la a doua excursie in Delta, nu am mai mancat niciodata la un localnic. A fost ceva de vis..in fiecare zi am mers la dumneaiei la masa, de fiecare data ne-a pregatit altceva, de fiecare data am fost primite cu zambetul buze si bratele deschise, de fiecare a avut ceva extra pentru noi: fie o felie de chec la pachet, fie cele mai delicioase smochine. O recomanda din toata inima si cu mare drag ma voi intoarce la acest om plin de caldura, cu cea mai delicioasa mancare traditionala
    !

  29. Gabriel Petrescu

    O surpriză foarte plăcută intalnirea cu d-na Monica. Am vizitat- o de două ori în scurtă noastră ședere în Sf. Gheorghe (3zile). Locația cu un aspect deosebit, curățenie exemplară, a fost inaugurată anul acesta si îndeplinește toate cerințele pe care un client exigent le poate avea.
    Petele gătit excepțional, servit frumos si cu mult bun gust fie ca a fost borș de peste ca in deltă, saramura de salau, storceag sau plachie. Sincer, nu am mâncat peste mai bine gătit. Stropit cu un vin alb rece si savuros. Dimineața la fel de buna. Dar, mai presus de toate, prezența d-nei Monica, dialogul cu dumneaei si cu soțul dumneaei au creat o atmosferă foarte plăcută. Am aflat multe lucruri despre deltă in general si despre Sf. Gheorghe in particular. Pe scurt recomand cu toata căldură o vizită la d-na Monica daca aveti drum prin Sf. Gheorghe. Tel: 0755763875.

  30. Costin Grecu

    Buna seara,
    Având în vedere recomandările oamenilor de pe acest blog, fiind în vacanta in Sf Gheorghe,am mers să mănânc peste la doamna Monica.
    Eu nu mănânc ciorba de peste,dar borșul de storgeac m-a dat gata… senzațional.
    Dincolo de a fi un loc curat , plăcut, liniștit,m-a impresionat mult de tot amabilitatea Doamnei Monica,o femeie extraordinara, porțiile cu peste destul de generoase și discuțiile cu dânsa și soțul ei au fost minunate.
    Vreau sa ii mulțumesc frumos Doamnei Monica pentru ospitalitate și vouă celor de aici care ați dat recenzie buna pentru Doamna Monica.
    M-am simțit extraordinar!

  31. Viorel, din Oradea

    Încă o săptămână petrecută în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, încă un răsfăț culinar la doamna Monica! 🙂
    De data asta am mâncat la noua terasă vizavi de grădiniță, pe strada principală.
    Ca și în anii trecuți, am fost primiți de fiecare dată cu zâmbetul pe buze într-o atmosferă foarte caldă și plăcută.
    Mâncarea a fost delicioasă de fiecare dată, porțiile erau generoase însoțite de vinul alb care se potrivea de minune cu diferitele feluri de pește.
    Am mai întrebat câteodată cum se numește felul de mâncare pe care îl serveam, dar nu mi-am bătut capul să le rețin, știu doar că totul fost foarte gustos. Iar salata de icre cu ceapă avea un gust complet diferit de ceea ce am cumpărat din comerț!
    În acest an am stat 8 zile, tot la Campingul Green Dolphin, la căsuțe, unde recomand micul dejun, care era foarte consistent.
    La doamna Monica am servit prânzul și cina.
    Pe scurt, un adevărat răsfăț culinar!
    Recomand cu toată caldura!

    • Buna ziua,
      La noua terasă, la d-na Monica, este deschis toată ziua? sau mai trebuie sunat pentru programare? Si ceva prețuri ?
      Multumesc!

  32. Buna ziua,
    La noua terasă, la d-na Monica, este deschis toată ziua? sau mai trebuie sunat pentru programare? Si ceva prețuri ?
    Multumesc!

    • Viorel, din Oradea

      Noi mergeam la masă cam la ora 13,30 -14, la amiază, și 19,30 – 20, pentru cină. Dar, din câte știu, era grupuri programate și la alte ore, probabil în funcție de programul fiecăruia.
      Programarea ar fi recomandată pt a ști d-na Monica ce cantitate de mâncare să pregătească la un moment dat, întrucât nu are regim de autoservire (cu mai multe feluri pregătite la orice oră).
      Unele feluri mâncare (cum ar fi scrumbia prăjită sau pește la cuptor) se serveau fierbinți. Dacă ar fi fost gătite și cu o oră sau o jumătate de oră mai repede probabil nu ar fi la fel de bune.
      Daca doriți sa mâncați mai multe zile, stabiliți împreună cu d-na Monica orele de masă care să vă convină.
      O puteți contacta la numărul de telefon 0755 763 875, fie sunând, fie prin WhatsApp.
      Poftă bună! 🙂

  33. În urma recomandărilor de aici am luat masa la doamna Monica. Vă spun că nu trebuie să ratați festinul culinar oferit aici de niște oameni ospitalieri. Curățenie și mâncare cu gust, la discreție. Felicitări acestor oameni minunați!

  34. Citind recomandarile voastre, am incercat si noi la Dna Monica. Dna Monica este amabila, cu bun simt, casa este nou construita si foarte curata. Din pacate, experienta noastra in ceea ce priveste mancarea nu a fost extraordinara. Ciorba a fost ok, dar nu la superlativ asa cum este descrisa aici, iar pestele parea a fi prajit in ulei refolosit… Sotului meu i-a picat foarte greu mancarea, “petrecand” dupa, ceva timp la toaleta. Ca si pret, 2 adulti + 1 copil, ciorba de peste + peste prajit + chec – 200 de lei. Copilul a gustat putin din ciorba de peste.

  35. Bună ziua tuturor,
    Nu sunt un bun cronicar de bucătărie, să fie clar, dar voi despica o idee firul culinar… am zis să dau o fugă prin Delta Dunării în acest an, căutând mâncare din pește proaspăt, gătit de oamenii locului.
    Așa că pe lista mea ca destinație era Sfântu Gheorghe deltă…, mare, faună, vegetație, pescuit…toate într-un singur loc și mâncare la localnici acasă.
    Căutând un loc unde să servesc masa am găsit acest blog în care erau descrise mesele servite de dna Monica.
    Ajuns acolo, am contact nr de telefon 0748 460 758, m am programat și la ora stabilită m-am prezentat la locație.
    Aveam poftă de un loc intim, fără lume multă…era deja ora 15:30 și nu servisem prânzul… Eu nu sunt deloc un pretențios, țin regim în ultima vreme, dar nu rezist la păpica tradițională și sănătoasă…nu am talent la poveștile culinare, dar o să mă strădui să vă îndrum pașii spre o terasă mitică ce aduce satisfacție culinară maximă, celor ce îi calcă pragul.
    Mica terasă aflată în centrul localității Sfântu Gheorghe, are o capacitate redusă de persoane, e declarație de amor la prima vedere…cochetă, îngrijită, curată și ocupată de puțini clienți buni…un grup de 11 nemți erau serviți la masa vecină cu o farfurie cu mămăligă aburindă, ce arăta dragălas, aveau ochii roșii de ardei iuți și mirosul de bors din pește, plutea în farfuriile dumnealor.
    Eu am fugit în terasa închisă, la răcoare, am ocupat o masă și am început să savurez decorul, ca re intră la pachet cu consumatia.
    Meniul…evident abundă în mâncare tradițională…totul pare gustos preparate doar din pește proaspăt, prins de soțul dnei Monica, pescar de meserie.
    Ai posibilitatea să comanzi înainte sau cel târziu în ziua respectivă, dimineața până la ora 10:00, preparate din pește și desert.
    Eu personal nu pot spune decât poftă bună, storceagul (regina ciorbelor pescaresti) servit și crapul la cuptor au fost delicioase… serviciile dnei Monica au fost foarte rapide, nefiind probabil ora de vârf… recomand locația, datorită liniștii, curățeniei și prețurilor bune…să aveți poftă bună, dacă ajungeți acolo.
    Recomand cu încredere această locație.

  36. Plachie a la Monica la Sfantu Gheorghe

    In final de sezon, cum ne place noua, am ajuns dupa 3 ani de pauza la Sft. Gheorghe. In drum spre plaja ne-a atras atentia gardul moderno-simpatic al pensiunii, cu sugestii culinare schitate cu dibacie. Ne-am programat pe a doua zi fara vreo referinta/cercetare interneutica.
    Am avut bafta: am nimerit o plachie glorioasa, cu medalioane de crap prajit in prealabil si o bogatie de legume perfect echilibrate. Pe linga gustul minunat, un amestec savant de consistente in care se putea distinge “crocantetea” pestelui si “elasticitatea” diversa a legumelor.
    Pe linga storceagul impecabil si scrumbia de a doua zi, caldura si amabilitatea gazdelor ne-au incintat.

    Ce bine ca mai avem de stat!

  37. Salutare!
    După mai mulți ani am regăsit bucătăria impecabilă a doamnei Monica într-o nouă locație, pe strada principală. Aceleași bucate minunate, din pește prins local, cu arome bine echilibrate din ingrediente naturale. Aceeași ospitalitate prietenoasă.
    Locația este pe măsură, totul adus la nivelul unui restaurant simplu și cochet, construit cu atenție la detalii, ce poate acomoda cu ușurință 40 de oaspeți într-o zi de vară.
    Revenind la preparate, nu pot spune decât că dau dimensiunea extazului gustativ și olfactiv ce te împiedică să te oprești din mâncat, ajutate de un vin “al casei”, un demisec alb, ales cu măiestrie de către proprietari, cu un buchet floral ușor amărui și citrat ce se îmbină perfect atât cu felul principal din pește, cât și cu checul de la desert.
    Cred că este unul din locurile care arată cu adevărat ce poate aduce lucrul făcut din pasiune, ce te fac să îți dorești să revii…. sau să nu mai pleci!

  38. În aceasta vara (la finalul lui august) am venit câteva zile la Sf. Gheoghe și am mâncat din nou la d-na Monica, al 4-lea an consecutiv 🤗!
    De data asta, am ales să stam în interior, unde era mai răcoare și aer condiționat (și mai multa liniște 🙂), nu pe terasa de afară.
    Ca în fiecare dată, mâncarea a fost foarte bună, în cantități generoase, putând să te servești de mai multe ori. Nu se servea cu porția, ca la restaurant, ci cu castronul sau platoul, fiecare putând să-și pună cât dorea. Cred că , în medie, fiecare putea să-și pună cel puțin de 2 ori în farfurie.
    Totul a fost la superlativ! 🤗

Leave a Reply