Un partener de nădejde

exec-eduÎncă de la primul curs PCM pe care l-am ţinut, am căutat un partener împreună cu care să dezvolt ceea ce eu sper să devină o şcoală a bunei comunicări în cadrul organizaţiilor.

În februarie anul acesta, prof. dr. Lavinia Raşcă, director executiv Exec-EDU, a participat în calitate de cursant la cursul PCM. Exec-EDU este compania de formare continuă a şcolii de afaceri ASEBUSS, una dintre cele mai prestigioase instituţii autohtone de profil, iar Lavinia este unul dintre cei mai respectaţi profesori de management din România.

Ştiam că modelul PCM poate seduce orice om inteligent şi interesat de auto-dezvoltare, dar tot aveam emoţii. Rezultatul a fost peste aşteptări: nu doar că cele trei zile de experienţă practică şi învăţare s-au ridicat la nivelul exigenţelor unui profesionist ca Lavinia, dar am primit chiar propunerea ca Exec-EDU să ia acest curs sub egida sa.

Parteneriatul acesta mă obligă în aceeaşi măsură în care mă onorează: pentru că, de acum înainte, aşteptările legate de curs nu mă vor privi numai pe mine, ci şi calitatea cu care ASEBUSS şi Exec-EDU şi-au obişnuit deja cursanţii. Sunt convins că cei care vor veni la cursul PCM vor avea cel mai mult de câştigat din acest parteneriat.

Mai jos, comunicatul de presă:

Dragoş Bucurenci şi EXEC-EDU îşi unesc forţele pentru a oferi un curs revoluţionar de comunicare pentru manageri

Luni, 5 iulie, la sediul EXEC-EDU din Bucureşti, prof. dr. Lavinia Raşcă a anunţat încheierea unui parteneriat între EXEC-EDU – compania de formare continuă a şcolii de afaceri ASEBUSS – şi Dragoş Bucurenci pentru livrarea cursului Process Communication Model®. Anunţul a fost făcut în cadrul ediţiei de vară a Clubului de resurse umane organizat periodic de EXEC-EDU pentru managerii de resurse umane şi absolvenţii săi.

Dragoş a prezentat în cadrul Clubului modelul revoluţionar de comunicare, Process Communication Model® (PCM), care deschide o nouă perspectivă în abordarea problemelor de personalitate la locul de muncă. Modelul te învaţă cum să te faci ascultat şi plăcut, nu doar auzit de ceilalţi şi îţi oferă instrumente pentru a înţelege şi a soluţiona mai eficient neînţelegerile dintre colegi şi problemele de comportament ale acestora.

PCM a fost dezvoltat în Statele Unite de psihologul clinician dr. Taibi Kahler. A fost folosit timp de un deceniu la NASA pentru selecţia şi pregătirea astronauţilor, dar şi de preşedintele Bill Clinton şi de secretarul de stat Hillary Clinton, doi apropiaţi ai doctorului Kahler.

Dragoş Bucurenci este un cunoscut activist ecologist, cu 10 ani de experienţă în management şi comunicare, dintre care ultimii şase i-a petrecut construind două dintre cele mai importante organizaţii de mediu din România: Salvaţi Delta şi MaiMultVerde. Este pasionat de psihologia comunicării, iar în urmă cu un an şi-a susţinut examenul pentru obţinerea dreptului de a preda cursul PCM în România.

«Cele mai multe probleme la locul de muncă apar de la felul în care spunem lucrurile, nu de la ceea ce spunem. Soluţia la aceste probleme este să ne readucem aminte că „tonul face muzica”. PCM este, dacă vreţi, o lecţie despre muzică.», a declarat Dragoş Bucurenci.

«În spiritul viziunii noastre de a fi parteneri pe viaţă în dezvoltarea managerială, am decis să completăm portofoliul de programe EXEC-EDU cu un curs extrem de important pentru succesul liderilor. Întrucât utilitatea deosebită a cursului PCM este validată de performanţele în comunicare ale unor personalităţi de renume mondial, suntem siguri că managerii care îl vor absolvi vor avea mari beneficii.», a declarat dr. Lavinia Raşcă – directorul general EXEC-EDU şi gazda evenimentului.

Primul curs PCM oferit de Dragoş Bucurenci sub egida EXEC-EDU va avea loc pe 22-24 iulie la Bucureşti. Înscrierile se pot face online la http://cumcomunici.ro.

Întâlnirea din 5 iulie – care a reunit peste 50 de participanţi – a fost prima dintr-o serie de evenimente şi cursuri pe care EXEC-EDU le va organiza în perioada următoare, împreună cu Dragoş Bucurenci.

  1. Felicitari Dragos. Te apreciez foarte mult si ma bucur ca si altii o fac.

    Si mie mi s-a propus sa fiu facilitator team-building intr-o companie de specialitate; sper sa nu dezamagesc nici eu. 🙂

  2. Intr-adevar: felicitari! M-am bucurat mult sa citesc despre aceasta colaborare si va doresc mult succes.In felul acesta cu siguranta “tot mai multora dintre noi ni se va vorbi pe limba noastra”.

Leave a Reply