Cele mai bune comentarii

Săptămâna trecută doar doi comentatori şi-au revendicat cărţile (cel de-al treilea nu mi-a trimis nici până azi adresa de mail). Aşa că astăzi acord un premiu în plus.

Câştigătorii săptămânii trecute

Andreea Vasile:

Cartea pe care am ales-o este How Pleasure Works: The New Science of Why We Like What We Like.. Mi-a atras atentia pentru ca este scrisa din mai multe unghiuri, asa cum se enumera si-n prezentarea cartii – child development, philosophy, neuroscience and behavioural economics – si pentru ca vorbeste despre oameni si felul in care functioneaza creierul uman.

Poate cel dintai motiv pentru care am ales-o este ca, citind-o, voi mai afla cate ceva si despre mine, despre ceea ce imi place si despre ceea ce nu imi place. Ca sa-ti spun sincer, habar nu am de ce functionez asa cum functionez si, mai mult, acum, la 25 de ani, incep sa aflu cum sa ma folosesc de mine insami. Ca si cand, pana la aceasta varsta, am tot citit manualul de functionare despre cum sa ma utilizez, dar nu am inteles foarte bine indicatiile.

Gabriel Grădinaru:

Îmi doresc foarte mult Fiinţă şi timp. Lucrarea teribilă a lui Heidegger în traducerea splendidă a lui Gabriel Liiceanu. Dar presupun că-i doar o glumă bună şi de fapt nu am câştigat decât un dram de simpatie din partea ta! Am  prins un drag teribil de Heidegger de când l-am auzit(!!!) spunând că: “Limbajul este sălaşul de adăpost al fiinţei!”

Chiar dacă nu-i decât o snoavă gingaşă mi-a facut plăcere să-mi imaginez o duminecă ploioasă cu ditamai cărţoiul în braţe. Vise !!!

Câştigătorii acestei săptămâni

Comentariile care mi-au plăcut cel mai mult în săptămâna care a trecut şi care primesc dreptul de a comanda gratuit un titlu de pe okian.ro (în limita a 300 RON) sunt:

  1. Foarte faina cartea aleasa de Andreea :). Congrats!
    Mi-o doream si eu, da-s prea saraca acum :(, strang pt altele. Poate mi-o imprumuta si mie macar o zi, sub atenta supraveghere :)))

  2. Neacsa Ana-Maria

    Cu fiecare zi ce trece imi dau seama ca oamenii si lumea in care traim au nevoie de ajutor, al cui ajutor? Si noi suntem oameni deci si noi avem nevoie de jutor. De unde sa incepem, cine si cui sa-l ofere?

Leave a Reply