Ospătar pentru o zi

Joi am fost ospătar la bistroul Violetei, un loc unde mănânc gustos şi sănătos de vreun an şi ceva. Violeta mi-a propus ca fetele care servesc la bistro să poarte tricouri cu mesajul “Şi eu susţin MaiMultVerde“, aşa că, pentru a marca această schimbare la faţă a tricourilor, am hotărât să o fac o zi pe gazda bistroului.

A fost o experienţă memorabilă şi m-a făcut să mă gândesc că mi-ar plăcea să am un local al meu, unde să mă întreţin seara cu prietenii. La prânz m-am speriat puţin de ritmul ameţitor în care a trebuit să procesăm comenzile, dar spre după-amiază mi-a venit inima la loc, iar seara, după ce a plecat ultimul client, deja îmi părea rău că experimentul n-a durat decât o zi.

:: Foto: Vlad Bâscă

Am avut şi doi-trei clienţi dificili, dar prefer să mi-i amintesc pe cei agreabili. M-a impresionat teribil un grup care, aflând la faţa locului tărăşenia, a ţinut să facă pe loc o donaţie către asociaţie. De altfel, atât eu, cât şi colegele mele, am donat bacşişul zilei, de peste 100 de euro, către MaiMultVerde.

Cel mai tare m-a bucurat faptul că au venit nişte oameni care nu-i mai călcaseră pragul Violetei şi care mi-au promis că vor reveni. Chiar sâmbătă am dat nas în nas cu doi dintre ei acolo. Şi cu ei mai aduseseră încă un prieten. Înseamnă că mi-am atins ţinta 🙂

  1. Dezvoltare continuă:)) Felicitări, îmi place exercițiul ales!
    Am o curiozitate, de pofticioasă. Poți să guști din ce se pregătește dacă îți lasă gura apă?

  2. la ceasul la care imi trag sufletul si maninc o smochina coapta, curiozitatea m-a impins sa caut site-ul tau si iata-ma iti scriu si te intreb: ai avut i zi fabuloasa?…sper ca da…de nu te poftesc sa te infrupti ca si mine cu fructul, cartea, muzica, filmul ce-ti place. ps. violeta’s vintage un loc de savurat….de incercat!

Leave a Reply