Jos maşinile de pe pistele de biciclete!

Ca urmare a inițiativei „Polițist pe bicicletă”, Brigada Rutieră București i-a invitat pe reprezentanții Antibike la secție, din fericire nu pentru a-i mustra, ci pentru discuții cu privire la câteva măsuri de reglementare a situației bicicliștilor autohtoni.

Vestea proastă este că, din motive „tehnico-legislative”, nu vom avea polițiști pe biciclete în viitorul apropiat.

Vestea cea bună este că de acum există un număr unde bicicliştii îi pot reclama pe şoferii care parchează pe pistele pentru biciclişti: (021 9544). De asemenea, Brigada Rutieră a promis că va organiza campanii de sancționare a acestor șoferi, la care vor fi invitați atât presa, cât şi organizațiile care promovează mersul pe bicicletă.

Așadar nu vom avea polițiști pe biciclete, dar vom avea un pic mai mult loc să circulăm pe două roți și cu timpul poate că vom avea și respectul celorlalți participanți la trafic.

  1. Foarte buna initiativa. Felicitari!
    Biciclistii trebuie respectati! Dar… si pietonii! Spun asta pentru ca in Cluj de exemplu, pe malul Somesului, spre Parcul Rozelor s-a facut pista pentru biciclisti. Pana aici totul bine. Doar ca… trotuar pentru pietoni n-au mai facut. Si-atunci… cand ploua pietonii au de ales sa mearga prin noroi sau pe pista pentru biciclisit. Acuma sincer, voi ce-ati alege?

  2. as vrea sa cred ca s-ar putea schimba ceva in Romania si vom avea libere pistele pentru biciclete, dar ……. din pacate nici macar pistele existente nu sunt intr-o stare buna; sunt zone in care ar trebui sa cobori de pe bicicleta la fiecare 2-3 minute datorita bordurilor foarte inalte; nu mai vorbesc de faptul ca atunci cand iesi cu bicicleta poti avea nesansa de a fi muscat de cainii din cartier; am trimis chiar si o sesizare la Prefectura dar nici nu s-au obosit sa raspunda; deci, traim intr-o “tara civilizata” in care se doreste ca oamenii sa faca mai multa miscare!

  3. Salut initiativa, desi de aproape 3 ani sunt sofer. Am fost si pe 2 roti ani buni si m-a descurajat atitudinea criminala a unor colegi de trafic din “conserve”. Avem nevoie de piste prin toate orasele si oamenii TREBUIE SA INVETE SA LE RESPECTE. Asa cum in Germania sau Austria casti ochii de 2 ori inainte de a traversa macar o pista de biciclete, pieton fiind, asa trebuie si romanii sa invete ca, unde au altii locul, nu e zona de stat la trocereala.

    Pe cand inca umblam calare pe bicicleta, aveam mereu probleme cu ocolitul ametitilor ce considerau ca pista e o extensie de trotuar pentru stat la povesti.

  4. Faina initiativa. Sa speram ca se vor si respecta promisiunile.
    E greu, pt ca inca nu avem educatie pt asa ceva…
    Iar in unele orase, precum Cluj (cum s-a zis si mai sus) e pur si simplu prea putin loc pt piste

  5. cam mult scandal.Este atata loc pe pamantul asta,si nu avem loc.Daca ii intrebi pe automobilisti,nu au loc.Biciclicstii nici ei.Nici pietonii,nici motociclistii.Mitocanii se simt insa in largul lor.Sunt prea prosti ca sa-si dea seama ca sunt penibili.Cu putina intelegere,toti ne putem deplasa,concomitent.Dar cine cedeaza primul?Eu zic ca Politia e de vina,nu-si face simtita prezenta.Mai multa autoritate.

  6. de cate ori revin in vacanta la Bucuresti ma uimesc aia care isi parcheaza masinile pe Lascar Catargiu exploatand din greu pistele de biciclisti. imi amintesc ca prima oara cand am vazut faza am facut si 2/3 poze:)) nu imi venea sa cred la ce nivel de nesimtire ne aflam.

  7. E bun ca s-au gindit la biciclisti. Dar la pietoni? Cite masini sint parcate pe trotuare? Si revenim la lipsa locurilor de parcare … da, da, da, ametim de la “turele de cerc”.

Leave a Reply