Inaugurăm Monumentul Voluntarului Necunoscut

Miercuri, 29 septembrie, de la ora 12.00, în Piaţa Presei Libere, voi prezenta rezultatele unui studiu realizat de GfK România pentru MaiMultVerde în legătură cu voluntariatul în România. Comparate cu cifrele unui studiu realizat de Gallup pentru British Council în 2004, noile rezultate arată nişte transformări dramatice.

Cu aceeaşi ocazie, vom inaugura, alături de Iulia Vântur şi Amalia Enache, Monumentul Voluntarului Necunoscut, o statuie realizată din materiale naturale de sculptorul Dumitru Cosma. Statuia va fi amplasată pe soclul fostei statui a lui Vladimir Ilici Lenin şi va fi expusă timp de o săptămână.

Vă aștept cu drag să sărbatorim împreună voluntarii şi voluntariatul din România!

  1. Cam incomod in mijlocul zilei din mijlocul saptamanii.Nu stiu ce avant are voluntatriatul in Romania ca sa merite si o statuie.Iar aici sunt multi voluntari gen Becali,cu camera de filmat dupa ei.Deci,necunoscut,mai putin.

  2. Fane sunt sute, mii de voluntari care sustin diverse actiuni, unii cu timp, altii cu suflet, altii cu bani, unii cu toate 3.

    Pana la urma daca banii sponsorilor ( cred ca vorbesti de sponsori cand zici de Becali) ajuta pe cineva, ajung la un copil care n-a avut in viata lui o pereche de pantofi de sport sau ajuta un tanar sa-si continue studiile sau dau o casa unei familii care altfel probabil s-ar destrama in scurt timp, pe cel care primeste lucrurile astea nu-l intereseaza daca cel care da banii vrea sa fie filmat si aplaudat.

    Fiecare vrea sa fie recunoscut cumva, unora le ajunge sentimentul de bine pe care il aud cand ajuta pe cineva.

    sunt voluntar din cand in cand si cunosc mai multi voluntari iar unii nici nu vor sa-si ia diplomele de recunoastere primite dupa evenimente la care au participat. pentru ca ei nu vin ca sa fie aplaudati

    succes cu intalnirea maine 🙂

  3. super, bravo si sper ca faci astain continuare 🙂

    cred ca e pt constientizare. se creeaza o poveste in jurul ideii si sper ca prinde si se mai implica oamenii.

    Cred ca statuia nu e pt voluntari, cine e voluntar, ramane voluntar zic eu, nu-i trebuie ceva sa-l motiveze. statuia e pt ceilalti.

    adica avem in Bucuresti statui cu enescu, creanga, toti de pe o alee din parcul cismigiului si nu mai sun tin viata, nu a facut cineva statuile pt ei , ci pt popor to remeber.

    ti-ai dat seama ca nu incerc sa te conving ca voluntarii merita o statuie. incerc sa te conving ca nu e pt ei :-).

    spor 🙂

  4. De cand faceti inaugurari de monumente fara autorizatie de la primarie domnul Bucurenci? Banuiesc ca asa se explica decizia pentru ora pranzului si mersul pe burta.

  5. Anamaria Bogdan, Director de comunicare MaiMultVerde

    @ Bogdan – Evenimentul organizat de Asociatia MaiMultVerde pentru prezentarea rezultatelor unui studiu pe tema voluntariatului, precum si amplasarea Monumentului Voluntarului Necunoscut au fost aprobate de Primaria Municipiului Bucuresti. De asemenea, pastrarea monumentului timp de o saptamana pe soclu este autorizata de Primarie.

    Evenimentul a fost unul public, cu personalitati publice (Amalia Enache, Iulia Vantur, Korodi Attila, fost Ministru al Mediului), in prezenta jurnalistilor si a televiziunilor, astfel ca nu putem vorbi de ”mers pe burta”, totul fiind comunicat, aprobat si pregatit in mod foarte deschis.

  6. Anamaria Bogdan, Director de comunicare MaiMultVerde

    @Bogdan – numerele de inregistrare pentru autorizatiile de amplasarea si desfasurare a unui eveniment, obtinute de la Primaria Municipiului Bucuresti, sunt 941367/3242/6/15.09.2010 si 944389/3384/6/27.09.2010.

  7. Si daca erau aia enumerati mai sus CE ! Asta va da dreptul sa luati lucrarea unui artist fara acordul lui si fara acordul celui care se ocupa de acel proiect care dureaza de atatea luni??? Nesimtire mai mare nu am vazut in viata mea, cred ca ar trebui sa dea cienva foc acelui “monument” de paie!!! Si la cata nesimtire e in tara asta putea sa nu fie nici o autorizatie si voi tot ati fi facut asta, ca na iulia vanturi si cu bucurenci is niste persoane asa de importante incat nu mai conteaza restul. Oricum din cate vad ce e al tau defapt nu e si oricine poate face orice cu el!

    TRIST!!!

Leave a Reply