Scurt pentru o cauză

Nu ştiam de povestea misteriosului domn G. care oferă câte 2000 de euro tinerelor dispuse să se tundă scurt sau chiar zero pentru o cauză nobilă.

Mi se pare o idee excelentă pentru că fetele care apelează la domnul G. pentru a face un bine cuiva înţeleg că nu poţi schimba nimic în jurul tău dacă nu eşti dispus să faci un sacrificiu. Este unul dintre lucrurile care-i separă pe cei care care stau deoparte şi comentează de cei care chiar fac ceva.

Atât domnul G., cât şi tinerele care au acceptat să facă parte din acest experiment, au tot respectul meu.

Discret, elegant, tăcut, peste 40 de ani, foarte ocupat. E tot ceea ce ştim despre domnul G, anonimul care a convins nouă femei să se tundă aproape la chelie. A donat fiecăreia câte 2.000 de euro, iar banii au ajuns mai departe la suferinzi şi la bolnavi

“Să mă tund zero, să nu mă tund zero? M-aş tunde doar dacă îmi cumpără careva părul, să donez banii unei cauze”, lansa o idee tânăra Roxana Radu pe blogul ei, în iunie. Avea un păr lung, negru, ca-n reclame. Amicii i-au trimis atunci comentarii amuzate. Printre ele, un singur post serios – un oarecare domn G se oferea să o plătească el, dacă se tunde cât mai scurt. “Socot minunată ideea. Atât cea de a dona pentru o cauză, cât şi cea de a te tunde zero. Aşa că iată-mă în calitate de sponsor”, îi scria omul. Nu spunea cine este şi de ce face asta. Povestea începea să devină foarte serioasă. N-a trecut nici o lună şi Roxana s-a tuns scurt, iar domnul G i-a pus 8.500 de lei pe card, ea i-a donat… şi aşa s-a declanşat pe internet campania umanitară “Scurt pentru o cauză”.

Până astăzi, nouă tinere s-au tuns aproape la chelie, cu domnul G lângă ele, la frizerie. La final, au primit câte 2.000 de euro fiecare, să-i împartă bolnavilor.

Foto şi text: Gândul

  1. suna bine si parul creste repede la loc.

    Plus ca daca e parul scurt, folosim mai putina apa, tinem mai putin uscatorul in priza, coada care se formeaza la sala de sport in spatele nostru in vestiar la uscator e mai mica, economisim timp, oamenii pot sa plece mai repede de la sala sa petreaca timp cu familia. putem sa nu folosim casca atunci cand inotam pt ca ne intra parul in ochi

    nu cred ca o poti face in orice mediu. daca lucrezi in PR de exemplu, cred ca atragi atentia asupra ta, nu asupra mesajului pe care vrei sa -l transmiti.

    sau daca esti dr si te prezenti fara par, s-ar putea sa fuga pacientii. dar daca lucrezi la coafor si esti rasa in cap :-)))

    e fain ca a dat bani si daca privim avantajele de a avea un par scurt, e ok; daca si lumea din jur ar fi obisnuita cu fetele cu par scurt sau ar lasa comentariile, ar fi si mai bine

  2. Ma inclin de fiecare data in fata oamenilor care au vointa sa faca ceva si pentru cei care nu pot sau nu stiu cum. E bine si ca banii merg mai departe, catre cauze nobile. Putem citi si un raport al acestui experiment?, pentru ca este un experiment. Si bravo lor, celor care au avut curajul, dezinhibarea si bunavointa de a participa. JOS PALARIA!
    Si…well done Dragos Bucurenci ca dai mai departe!

  3. Dan e aici articolul http://www.gandul.info/reportaj/misteriosul-domn-g-care-sponsorizeaza-femeile-sa-se-tunda-la-chelie-in-scop-umanitar-7430132 , pare ca era pt oricine

    Fane cred ca e ideea sa arati altfel daca te-ai obisnuit, sa iesi din starea de confort. prespun adica; daca ai chelie si n-ai barba, poate ti-ar fi dat prouca sa ti lasi barba 2 luni sau mustati Dali sau sa porti zi de zi un costum popular romanesc, cu brau , itari, opinci si tot ce trebuie, frumos…

  4. de ce vi se pare dura?

    te simti super liber cu parul scurt. barbatii stiu mai bine ca noi asta

    recunosc ca mi ar placea sa vina de la mine ideea, nu sa ma tund pt bani. adica sa o iau ca pe un pariu pe care daca l castig primesc banii. pt bani pt caritate n as face ceva ce tine de corpul meu pt ca mi se pare injositor sa mi folosesc sau modific asa corpul.

    fetele sunt de admirat. ma mir ca dl g nu le a pus sa si si tatueze g-ul lui undeva

  5. Mi de pare mai convenabil sa faci un imprumut la banca ca sa-i ajuti pe ceilalti decat sa te tunzi zero!Eu m-am tuns f.scurt acum 1an si ceva si nu as mai face-o vreodata!Domnul G probabil e un gay frustrat care doneaza banii acestia ca sa-i convinga pe ceilalti ca femeile nu sunt mai frumoase decat gay si ca doar anumite podoabe cum ar fi parul lung le fac mai atragatoare!

  6. si daca fetele cu pricina ar sti ca ceea ce obtine “misteriosul domn G” este satisfacerea unor fantasme sexuale sadice ar mai participa la campania sa de binefaceri?

    altfel spus, este prostitutia o forma acceptabila de fundraising?

  7. @alt fel – nu si-o trag pe bani, deci nu vad unde e prostitutia.

    Sunt tunsa scurt de obicei, dupa ce ani de zile am avut parul lung pana sub fund. ma simt excelent cu o tunsoare “baieteasca”. O femeie nu e frumoasa doar cu parul lung si multe dintre fetele astea arata atat de bine la “zero”, incat nu vad nici spaima aia ca “nenea” vrea sa le urateasca. Este un experiment social si sunt oameni care participa.

    PS: ala care spunea ca e indicat sa faci rate pentru a dona, cred ca nu stie cum e sa platesti rate in romania. Toti incercam sa scapam de leasing si din astea, necum sa ne mai bagam in rahat cu bancile, culmea, pentru altii. Donezi cat poti sa donezi si gata. Nu te bagi in datorii pentru 2000 de euro sa platesti la banca 4000, doar ca te simti foarte marinimos 😀

Leave a Reply