Voluntar de profesie la Prima TV

Începând cu duminica asta, 10 octombrie, de la ora 22 pe Prima TV, se difuzează o nouă emisiune pe care o realizez cu sprijinul Fundaţiei Vodafone: Voluntar de profesie.

Emisiunea va prezenta vedete care se implică pentru a-şi ajuta semenii, precum şi voluntari din cadrul programului “Voluntar de profesie”, lansat de Fundaţia Vodafone. Acest program oferă şansa persoanelor care şi-au dorit dintotdeauna să ii ajute pe cei din jur să lucreze spre beneficiul copiilor, bătrânilor şi familiilor defavorizate, în organizaţii nonprofit din România.

Pentru prima ediţie, am invitat-o pe Andreea Marin Bănică să se implice în rezolvarea cazului lui Cătălin Simion, un tânăr de numai 26 de ani care suferă de leucemie. Birocraţia românească îi refuză acestuia dreptul legal de a avea acces la tratamentul din străinătate, care i-ar putea salva viaţa.

Am fost cu Andreea şi am donat sânge la Centrul de Transfuzii al Municipiului Bucureşti, i-am cunoscut pe oamenii minunaţi care lucrează la Asociaţia Salvează Vieţi (şi pe Simina Mistreanu, voluntarul sprijinit de Fundaţia Vodafone), iar apoi i-am făcut o vizită emoţionantă lui Cătălin.

În aceeaşi zi, am ajutat-o pe Andreea să strângă semnături pentru o petiţie pe care a iniţiat-o împreună cu Asociaţia Salvează Vieţi, prin care cere Ministrului Sănătăţii să pună capăt iadului birocratic din sistemul asigurărilor de sănătate.

:: Foto: Vlad Bâscă
  1. foarte buna emisiunea, tematica vreau sa spun. da’ stii ce nu inteleg eu? dumneata faci o emisiune despre si pentru voluntari. iar categoria asta de oameni din romania nu se uita la televizor..

  2. @irina, ambele asumpţii sunt netemeinice. mi-ar plăcea să cred că cei care fac voluntariat nu se uită la televizor, dar mă tem că lucrurile nu stau aşa. iar emisiunea nu se adresează în principal lor, ci celor care încă nu au făcut voluntariat.

  3. Irina cu cat vorbim mai mult de voluntariat, cu prietenii, pe net, la tv,presa , facebook, cu atat cresc sansele ca oamenii din jur sa inteleaga mai mult si la un moment dat asta sa se transforme in curiozitate, interes, implicare sau discutii cu altii care pot sa devina ulterior voluntari

    daca n ar fi oameni carora le pasa si se implica, poate am ajunge sa le aratam copiilor cum arata o lalea doar in cartile desenate sau pe net pt ca nu mai avem verdeata, am avea accidente in care ranitii sunt lasati sa moara pe sosea pt ca oricum nu e sange la spital si tot asa.

    ai putea sa le spui prietenilor tai sa se uite la emisiune si poate din ei, unul o sa devina candva voluntar pt ca simte ca poate ajuta cumva

    poti sa schimbi ceva atata timp cat vrei si crezi ca poti. uneori un pas f mic al tau,inseamna f mult pt altii. poti sa vezi partea buna si frumoasa a lucrurilor si sa zici wow super idee ca faceti o emisiune pe tema asta si poate in timp fac si altii.
    si daca in urma emisiunii se mai castiga un voluntar, e un succes .

    seara buna 🙂

  4. pai e trist sa stii ca un om are cancer. daca e si tanar e si mai trist. si gandeste te ca e bolnav in Ro. nu ne face Andreea sa plangem,ci viata uneori.

    parte frumoasa e ca oamenii se implica si sper ca si el o sa fie salvat si multi altii.

    mie mi au placut Surprizele Andreei pt ca indiferent de spectacol, ea indeplinea visele unor oameni. sa faci pe cineva sa planga de fericire e mare lucru si cred ca prea putini dintre noi ne propunem sau reusim asta. faptul ca ii punea pe totii oamenii aceia in legatura ca in final sa se regaseasca rude si prieteni,mi se parea minunat.

    pt ras ia cateva serii de Jerry Seinfeld, Stan si Bran sau cine e acum la moda.

    ma gandesc ca sunt multe momente superbe care te fac sa ti simti sufletul usor atunci cand ajuti. si ti vine sa te aplauzi pe tine si pe ceilati dupa ce reusesti sa salvezi o viata sau sa contruiesti o casa sau sa aduci zambetul pe fata copiiilor dar nu stiu daca e ceva haios in asta. ca voluntar m a bucurat si am zambit mult dar n am ras vreodata in hohote in timpul “misiunilor”. e un fel de tristete amestecata cu bucurie si multa speranta care ne insufleteste. eu asta ma astept sa simt cand o sa vad emisiunea

    pe curand

  5. elena, n-ai inteles nimic din ce-am spus eu. umorul e ingredientul care face orice lucru digerabil. e ca sarea in bucate. umorul e cel mai bun ingredient in publicitate. domnul bucurenci transmite un mesaj complet, sunt de acord, dar pentru a-l face si digerabil, e nevoie si de putin umor..

  6. Irina poate ca avem puncte de vedere diferite

    poti sa faci ceva memorabil, fara sa fie funny
    cred ca folosirea umorului e la indemana…

  7. Am vazut emisiunea de aseara, mi-a placut mult! Abia astept sa vad ce alti invitati vei mai avea… Mult succes! Stiu ce inseamna munca de voluntariat, dar din perspectiva celei care a avut si va avea nevoie toata viata de voluntari pe langa mine.

  8. Am vazut si eu emisiunea dar consider ca nu s-au transmis informatii exacte, nu s-a inteles exact la ce se refera cazurile care pot pleca pe formularul E 112 si cum pot oamenii aplica pt aceste cazuri ? !!! Pentru ce pledeaza mai exact Andreea Marin Banica cu acea petitie si ce anume a discutat ea la Minister? Ce se vrea cu modificarea Ord 50/2004 ? Desi s-a folosit un caz concret nimeni nu a inteles cum ar fi putut sa il ajute pe Catalin pt ca nu s-au afisat conturi in care ar fi putut fi virati bani de exemplu… Inteleg ca vedetele si companiile nu fac voluntariat decit pentru imagine, dar daca tot ne folosim de lucrul asta si alocam spatiu, timp si bani cred ca e importanta si finalitatea acestor actiuni… E ca si cum ne-am intilni imbracati scortos si elegant pe Calea Victoriei la o actiune care sa promoveze…. miscarea in aer liber…Pentru ca pina la urma scopul final e sa miscam lucrurile, nu doar sa le prezentam. Sau nu ??

  9. In general, nu ma uit la televizor, pentru ca sunt numai tampenii. Din intamplare, am nimerit sa vad totusi prima editie a emisiunii. Mi-a placut totul: ideea, modul de abordare…Eu nu cred ca Dragos a prezentat cazul lui Catalin pentru a dona bani. Ideea era in primul rand de a constientiza puterea pe care fiecare dintre noi o are de a-i ajuta pe cei din jur cu ceea ce ne sta in putinta. De mult vroiam sa donez sange, faptul ca am vazut emisiunea m-a facut sa imi grabesc actiunea. Ceea ce insa am intampinat m-a descurajat: documente necesare pentru a dona, plimbat dintr-o parte in alta aiurea… Dupa ce ca sunt putini donatori, parca se asigura ca a doua oara acestia nu vor mai merge.
    1. Nu mi se pare justificat sa fii din Bucuresti sau sa trebuiasca sa dovedesti ca lucrezi sau ca esti student ca sa poti dona
    2. Dezorganizare totala: logic e sa citesti intai formularul pe care trebuie sa il completezi si sa vezi daca poti dona(pentru cei care o fac prima oara), nu sa iti completeze fisa si apoi daca esti ok,bine, daca nu…rupem fisa(si-asa se arunca hartie o groaza) si am pierdut si timp…
    3. Ce conteaza unde ai mai donat inainte si care e problema ca ai fi facut-o in alta tara?
    Nu am renuntat la idee, voi merge saptamana viitoare sa donez, insa sunt dezamagita. Oricum, voluntar am fost, sunt si voi fi si voi incerca sa transmit asta mai departe, catre cat mai multe persoane. Emisiunea…cat mai longeviva si ma bucur pentru astfel de initiative!

  10. Foarte buna emisiune pacat ca statul asta nu ajuta oamenii cu probleme mari cum este si cazul lui Catalin.
    Am avut si eu un nepotel de 13 ani care din pacate nu mai este :((.
    As fi foarte fericita ca multe cazuri sa fie rezolvate cu emisiunea ta.
    Multa sanatate lui Catalin si tie Dragos bafta la voluntari de profesie.

  11. Asa cum spuneam, am fost astazi sa donez sange. Am fost placut impresionata de faptul ca am gasit acolo multi donatori (chiar daca mare parte pentru cineva anume). Singura problema…hartiile, ca de obicei. Cu toate formalitatile, toata povestea a durat vreo 3 ore…Cam mult, insa a meritat! Astept sa treaca 3 luni si merg iar!

  12. Buna ziua ! Ma numesc Vatra Andrei , am 17 ani , sunt din orasul Medgidia Jud Constanta . As dori sa devin si eu volundar de profesie . Vreau sa ajud mediul inconsurator .. .. pentru contact : Id-ul de messs : vatra.andrei Va multumesc !

Leave a Reply