Tura de toamnă la pedalat şi plantat

În a şaptea ediţie a emisiunii “Voluntar de profesie”, dedicată protecţiei mediului, am pedalat până la Ploieşti alături de Zoli Toth de la trupa Sistem şi alţi zece biciclişti voluntari.

Împreună am dat o mână de ajutor celor o sută de voluntari MaiMultVerde şi Ernst & Young la acţiunea de plantare a 5000 de puieţi de stejar, platin şi frasin pe un teren din apropierea Centurii de Est.

Plimbarea pe două roţi s-a desfăşurat pe distanţa de 120 km tur-retur şi a durat în total şase ore. Tura de dimineaţă a început la -3 grade Celsius. Ne-au însoţit la pedale bicicliştii Bogdan Popescu, Remus Popovici, Gabriel Bucată, Mădălin Jora, Radu Rădulescu, Mihaela Preda, Gabriel Soare, Cornel Ziman şi alţi doi biciclişti care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Invitatul ediţiei verzi “Voluntar de profesie”, Zoli Toth, este un mai vechi susţinător al cauzelor eco („România fără cianuri”, WWF „Ora Pământului”, „Reciclează! Acum ai cum!“).

Emisiunea se difuzează sâmbăta asta, la 12.30 noaptea şi în reluare mâine, duminică, la 12.30 ziua.

Foto: Vlad Bâscă

 

“Voluntar de profesie” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Fundaţiei Vodafone. Prin programul “Voluntar de profesie”, Fundaţia Vodafone sprijină 12 tineri români pentru ca ei să se poată dedica unei cauze sociale în care cred.

O listă cu organizaţii unde poţi face voluntariat găseşti aici.

Leave a Reply