Telemedicină din „Respect pentru viaţă”

Douăsprezece judeţe din ţară vor beneficia de o reţea de asistenţă medicală de urgenţă la distanţă prin intermediul programului „Respect pentru viaţă”, susţinut de Petrom în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Beneficiarii noului sistem de telemedicină vor fi nu mai puţin de 7,5 milioane de români.

Lansat pe 29 noiembrie, programul „Respect pentru viaţă” conectează continuu 16 unităţi medicale, situate în judeţul Bihor şi în zona de Sud-Est a României, cu Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş.

Prin intermediul telemedicinei, medicii-coordonatori de la SMURD îşi pot ajuta colegii şi oferi expertiză medicală de la distanţă, oriunde şi oricând este urgent nevoie de ajutor.

Şaisprezece unităţi medicale din ţară vor primi asistenţă medicală de urgenţă în timp real, prin intermediul sistemului implementat de Petrom şi Ministerul Sănătăţii.  Proiectul deschide drumul către o acoperire naţională a reţelei de telemedicină, cu scopul salvării câtor mai multe vieţi.

„Respect pentru viaţă” face parte din platforma „Petrom: Respect pentru viitor” şi beneficiază de o investiţie de 410 mii de euro din partea Petrom.

  1. pentru proiectul acesta merita felicitari si Raed si Petrom. Parca si uit ca ne-au luat austriecii astia Petrom-ul, dar nu l-au luat ei l-am dat noi, cu plicul gros.
    Apropo, Dragos stii ca la VALCEA, mai precis la Olanesti ,natura ne-a lasat o sursa extraordinara de ape cu efecte terapeutice, pentru deferite boli, folosite de milioane de oameni de-a lungul timpului… si Nastase Adrian a dat posibilitatea unei familii de politicieni, TUDOR( cu care nu am nimic personal), sa ATENTIE! PERCEAPA O SUMA DE BANI PENTRU CEI CARE BEAU ACESTE APE . iZVOARELE SUNT PAZITE CU BADEGARZI. UNDE TRAIM!!!

    va salut si va doresc spor in tot ceea ce intreprindeti!

Leave a Reply