Mândru că sunt român

Google face astăzi mai mult pentru brandul României decît au făcut toți miniștrii turismului și ai culturii din ultimii 20 de ani:

La fel m-am simțit în decembrie anul trecut, când am vizitat prima oară New York-ul și am văzut asta la MoMA:

“Since the Gothic, European sculpture had become overgrown with moss, weeds—all sorts of surface excrescences which completely concealed shape. It has been Brancusi’s special mission to get rid of this undergrowth and to make us once more shape-conscious.”

Henry Moore

  1. Adriana Mesteş

    Din tot sufletul îţi împărtăşesc îndreptăţita mândrie !!!! Dar oare câţi români ni se alătură ?….. Câţi mai au puterea şi educaţia înţelegerii adevăratului patriotism? Am uitat ce comoară nesecată o reprezintă în evaluarea noastră naţională – cultura trecutului , a prezentului şi a utopicului viitor la care mai avem puterea să sperăm !!! Mi – e drag când mai descopăr visători şi optimişti incurabili ce se pot lăsa purtaţi pe aripi de speranţă cu inimă de adevărat şi neaoş român !!!

  2. saluti, am o temere: deschid google din Mexic, am intrebat un amic din State, noua nu ne apare asta. Cred ca e doar pentru google.ro. Pacat, oricum!
    ah, cred ca toti care am vazut pe viu lucrarile lui Brancusi am facut fotografia din acelasi unghi!

  3. Si eu m-am simtit tare mandra cand am vazut lucrarile lui Brancusi expuse la Metropolitan Museum of Art din N.Y. Stiu ca am alergat ca sa fiu sigura ca ajung sa vad si sectiunea cu arta moderna unde stiam ca-l gasesc pe Brancusi, insa nu m-am asteptat sa fie expus chiar asa..central. M-am bucurat si am facut poze, desi sub numele Brancusi scria french born romanian..

  4. Nu stie oricum nimeni ca e roman, asa ca nu e marketing facut pentru Romania. Peste tot scrie French, born Romania, chiar si pe site-ul MoMA
    (http://www.moma.org/collection/artist.php?artist_id=738).

    Ceea ce mi se pare complet stupid, doar pentru ca traiesti in alta tara nu inseamna ca deja ai alta nationalitate. Ca marketing, mi se pare ca tocmai la legatura asta trebuie lucrat. Avem o gramada de oameni care au insemnat ceva in lume si despre care lumea nici macar nu stie ca sunt romani.

  5. Google ar fi facut mai mult pentru brand daca logo-ul modificat aparea pe .com nu numai pe ramura locala. Si oricum, de ce sa faca Google mai mult pentru Ro, daca Ro nu face mare lucru pentru ea insasi. Iar “french born romanian” se poate explica prin aceea ca Ro are putini sculptori (si artisti in general) cunoscuti la nivel mondial si atunci decat sa-i reduci potentialul asociind un artist talentat cu un popor care nu spune prea multe dpdv artistic, mai bine il pui intr-un popor arhicunoscut pentru arta si cultura si precizezi ca totusi el provine din alta parte.

  6. Pe site-uri din Europa se pare ca se vede corect logo-ul.
    Iar in ceea ce priveste nationalitatea, daca cineva face un search pe google, primul rezultat e wikipedia:
    “Constantin Brâncuşi was a Romanian-born sculptor who made his career in France.” Clar, nu?
    Mandra ca sunt romanca!!! 🙂

  7. Si pe google.ca (Canada) este logo-ul cu Brancusi. Aici (in Quebec) Brancusi, Ionesco si alti romani care au facut cariera in Franta sunt in general perceputi ca francezi, cu ca romani. Romania e practic invizibila aici, cu exceptia comunitatii de imigranti.

  8. Nu apare numai pe google.ro ci si pe google.com, google.de, google.fr, google.uk.co etc.
    De unde veniti voi cu astfel de idei fara sa verifiicati?
    Bravo Brancusi, esti cel mai mare roman.

  9. Brâncuși e un bun motiv de mândrie națională, dacă te poți simți mândru pentru realizările cuiva cu care se întâmplă doar împărtășești naționalitatea. Că ai vreun merit sau nu, e totuși important să simți că ai „origini sănătoase” și să ai exemple de oameni ca tine care și-au câștigat respectul lumii.

  10. Sunt mandra ca apartin din aceasi natie cu Brancusi. In schimb ma intristeaza faptul ca foarte putine personaje, din lumea mondena, promoveaza marile valori ale tarii. Apreciez initiativa ta de a promova “Cultura” in Romania, un subiect de mult apus, ramas fara cuvinte intr-o tara preocupata numai de imaginea unor non-vedete. Brancusi a fost, este si va ramane unul dintre “Romanii de seama cu care ne putem mandri”. Felicitari pentru tema aleasa!

  11. Vedeţi, de-aia artiştii români buni trebuie promovaţi pe bune. Că ei ajută ideilor, emoţiilor, turismului( cultural sau nu), stimei de sine naţionale şamd. Artistul e mereu bun la ……..ţara omului! 🙂

  12. Traiesc de fiecare data un sentiment deosebit de placut cand aflu de la diverse persoane (amici sau prieteni care vin pentru prima data in Romania) faptul ca desi majoritatea au impresia ca suntem o tara din lumea a treia, odata ajunsi aici afla lucruri foarte interesante sau viziteaza locuri deosebite, iar dupa ce pleaca abia asteapta sa revina pe plaiurile mioritice ….

  13. A aparut si pe .com logo-ul, locuiesc in SUA si va pot asigura de asta. Pacat ca Brancusi e sculptor frances nascut roman si Eliade istoric si filosof american Romanian born, dar asta este pretul notorietatii mondiale. Cu greu ajungi asa locuind in Romania.

  14. Faptul ca Brancusi si-a lasat intreaga opera mostenire statului francez i-a indreptatit pe francezi, ma gandesc eu, sa-l considere de-al lor si sa “treaca cu vederea” originile romanesti,Si cum opera lui Brancusi e cunoscuta prin intermediul Frantei…ne mai intrebam de ce gasim peste tot denumirea de sculptor francez.

  15. dragos, eu nu inteleg un lucru: cum poti fi mandru de un lucru pentru obtinerea caruia nu ti-a curs niciun strop de sudoare. faptul ca suntem romani este un dat. putem fi bucurosi ca suntem romani, asta da. eu, unul, nu sunt mandru ca sunt roman, fara ca asta sa insemne ca nu-mi iubesc tara. intelegi nuanta? caci exista o nuanta…

  16. Wonderful beat ! I would like to apprentice
    while you amend your website, how could i subscribe for a blog site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your
    broadcast provided bright clear concept

  17. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog.
    It’s simple, yet effective. A lot of times
    it’s tough to get that “perfect balance” between usability and appearance.
    I must say that you’ve done a superb job with this.
    In addition, the blog loads very fast for me on Firefox.
    Outstanding Blog!

  18. After looking into a handful of the blog posts on your website, I honestly
    appreciate your technique of blogging. I book marked it
    to my bookmark website list and will be checking back soon.
    Please check out my website too and let me know what you think.

  19. Simρly want to say your article іs as astοnishing.
    The clearness fօr yoսr post is just great and i coսld assսme you’re knowledgeable in this suƅject.
    Well with your permission allow me to clutch yοur feed to stay updated with forthcoming post.
    Thanks 1,000,000 ɑnd please keep up the grɑtifying
    work.

  20. My proɡrammeг is tгying to persuɑɗе me tо move
    to .net from PHP. I have alwaүs dislikeԁ the idea because of the еxpenses.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year
    and am concerned about switching to another platform.
    I have heard fantɑstic things about bⅼogengine.net. Is there a waʏ I can transfer all
    my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

  21. Hі there this іs somewhat of off topic but
    I was wondering if bloɡs use WYSIWYG editoгs or if
    you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no
    coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experiencе.
    Any help woսld ƅe enormously appreciated!

Leave a Reply