Cum se repetă istoria

Am fost azi în jurul orei 11, alături de mai mulţi bucureşteni, ca să imortalizăm ultimele zile ale Pieţei Matache.

Ce se întâmplă zilele astea pe Buzeşti este o incredibilă continuare a demolărilor samavolnice din vremea lui Nicolae Ceauşescu. Aceeaşi inconştienţă, aceeaşi incultură, aceleaşi metode de răufăcător care se fereşte să acţioneze la lumina zilei, acelaşi pumn în gura celor care îndrăznesc să protesteze, acelaşi dispreţ faţă de lege.

Atunci când instituţiile chemate să vegheze la respectarea legilor trec cu nedisimulată voioşie la siluirea lor, nu se mai poate vorbi de guvernare democratică. Ce se întâmplă zilele astea pe Buzeşti nu e doar un scandal, politiceşte vorbind e un bordel.

Genocidul cultural început de Nicolae Ceauşescu în anii ’80 a fost continuat cu seninătate de toţi primarii bucureşteni. Fiţi, însă, pe pace. Încă vreo 10 ani şi lobotomia istorică a Bucureştiului va lua sfârşit. Nu va mai fi nimic care să ne aducă aminte de nimic, nici măcar de memorie.

  1. Eu nu inteleg o chestie: de ce lucrurile astea care trebuie “salvate” se salveaza dupa ce ajung ruine. In atatia ani de zile nu s-a gasit nimeni sa restaureze Piata Matache, iar acum, brusc, toata lumea vrea sa o salveze.

Leave a Reply